Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2020 19:08

  Euromedica: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης

  Euromedica: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26.06.2020 η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης (η Συμφωνία) που η εταιρεία διαπραγματευόταν με τους πιστωτές της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η EUROMEDICA.

  Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, "τη Συμφωνία υπέγραψαν πιστωτές που εκπροσωπούν ποσοστό 68,1% του συνόλου των υποχρεώσεων της Εταιρίας στους οποίους περιλαμβάνεται και η συντριπτική πλειοψηφία των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων πιστωτών ήτοι πιστωτές που εκπροσωπούν το 91,6 % του συνόλου των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων υποχρεώσεων της Εταιρίας.

  Σήμερα η Εταιρία κατέθεσε την υπό Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 39947 /2020 Αίτηση Επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης, κατ’ άρθρα 99, 106 (β) και 106 (δ) ΠτΚ η οποία πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά τη διαδικασία της Εκουσίας Δικαιοδοσίας, κατά τη δικάσιμο της 7.10.2020 με αριθμό πινακίου 12.

  Η Εταιρία θα συνεχίσει να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις εξελίξεις", καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

  Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Εξυγίανσης 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα διασφαλίσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας και θα διατηρήσει ανέπαφο το δίκτυο της Εuromedica που σήμερα απαρτίζεται από 7 κλινικές, 17 διαγνωστικά κέντρα και 15 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων τα πιο πολλά βρίσκονται εκτός Αττικής.

  Η προτεινόμενη διαδικασία περιλαμβάνει, εντός των επομένων 12 μηνών, την επένδυση περίπου €22 εκατ. σε νέο, σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμό με ταυτόχρονη αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών, κυρίως στις μονάδες εκτός Αθηνών. Ταυτόχρονα, υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης της Εταιρείας κατά την περίοδο εξυγίανσης, με ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα €30 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης μισθοδοσίας. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές, πριν από μερικούς μήνες, σε μια κρίσιμη καμπή στην τριαντάχρονη πορεία της εταιρείας προχώρησαν στην πλήρη εξόφληση μισθών που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη διοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

  Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει επιπλέον την αποπληρωμή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της εταιρείας, των συσσωρευμένων υποχρεώσεών της, θέτοντας υγιείς βάσεις για μια νέα αμοιβαία επωφελή συνεργασία με ιατρούς και προμηθευτές. Παράλληλα, ικανοποιείται σημαντικό ποσοστό απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και δημιουργείται μια σημαντική και οικονομικά υγιής επιχειρηματική μονάδα, απ’ την οποία θα προκύπτουν σε ετήσια βάση ουσιαστικά δημόσια έσοδα.

  Με την υλοποίηση του προτεινόμενου επιχειρηματικού σχεδίου διατηρείται ο σημερινός αριθμός θέσεων εργασίας και αυξάνεται ο αριθμός των συνεργαζόμενων ιατρών που θα ξεπεράσει τις 2.000. Ταυτόχρονα, εντείνεται ο ευγενής ανταγωνισμός με την παροχή υψηλού επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, κυρίως δε στην περιφέρεια.

  Η χρηματοδότηση όλου του επενδυτικού πλάνου αποτελεί μια σημαντική Άμεση Ξένη Επένδυση, εναρμονισμένη με τις κυβερνητικές προτεραιότητες και τις ανάγκες της χώρας μας.

  Η Διοίκηση της Euromedica προσβλέπει στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Δικαστήριο προκειμένου η εταιρεία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ