Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Δεκ-2019 11:58

  Το κόστος των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας επί τάπητος στο Μαξίμου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.33

  Το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο εμμένει ιδιαίτερα η κυβέρνηση, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Κυβερνητικά στελέχη, στον απόηχο της συζήτησης, επισημαίνουν ότι αυτή έγινε σε παραγωγικό κλίμα, γεγονός που αποτυπώνει το ενδεχόμενο σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις γύρω από τις χρεώσεις.

  Στη συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: 

  -Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας.

  -Οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας.

  -Οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

  -Η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις.

  -Η ειδική φορολογία.

  -Το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

  Μητσοτάκης εταιρείες κινητής

  Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

  Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε στο επίκεντρο ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας και πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με ποιο τρόπο η Ελλάδα θα ανέβει στην ψηφιακή "σκάλα” της Ευρώπης. 

  Ζητούμενο, όπως συζητήθηκε, είναι η βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας. Το ζήτημα των τιμών στα δεδομένα συζητήθηκε επί μέρους, ως μλέρος της ευρύτερης ατζέντας που τέθηκε επί τάπητος κατά της συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr, το σενάριο που δείχνει να προκρίνεται είναι σταδιακά οι εταιρείες να αρχίσουν να προσφέρουν μεγαλύτερο όγκο δεδομένων προς τους χρήστες προπληρωμένων συμβολαίων με την ίδια χρέωση. Ο χρόνος και η εφαρμογή των αναπροσαρμογών αυτών θα πραγματοποιεί κατά περίπτωση και ανάλογα με την εμπορική πολιτική κάθε εταιρείας, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

  Να σημειωθεί πως με βάση πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, μια μείωση της τιμής δεδομένων από κινητές επικοινωνίες κατά 10% θα φέρει αύξηση της χρήσης data από κινητές επικοινωνίες κατά σχεδόν 15%.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Συνάντηση στο Μαξίμου για επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και χρεώσεις στα data

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων