Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Μαϊ-2019 14:10

  Ποιους είχε προτείνει η Βουλή για Άρειο Πάγο

  Ποιους είχε προτείνει η Βουλή για Άρειο Πάγο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μια άρον άρον διαδικασία η οποία είχε δημιουργήσει έκπληξη καθώς ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου, ενώ οι θητείες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου έληγαν στις 30 Ιουνίου, είχε κινηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία γνωμοδότησης για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

  Η διαδικασία η οποία είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά την Βουλή, προβλέπει ακρόαση των υποψηφίων και μυστική ψηφοφορία ώστε να προκριθούν τρεις ανώτατοι δικαστικοί σε κάθε θέση προς το υπουργικό συμβούλιο το οποίο και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Σε ότι αφορά την Βουλή, είχε ολοκληρωθεί η ακρόαση στην Διάσκεψη των Προέδρων για τις θέσεις του Προέδρου και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ενώ λόγω της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, την οποία ο Πρωθυπουργός "μετέτρεψε" σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δεν πρόλαβε να γίνει η συνεδρίαση για τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες -καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική- στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την θέση Προέδρου Αρείου Πάγου στην πρώτη θέση είχαν αναδειχθεί η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού (15 ψήφους) και η Αρεοπαγίτισσα Διονυσία Μπιτζούνη (ισοψήφησαν). Από κοντά και η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Κοκοτίνη (13 ψήφους).

  Όπως έλεγαν τότε οι πηγές της διαρροής που μετείχαν στην διαδικασία, δεν αποκλείεται η μία από τις δύο εκ των κυριών Μπιτζούνη και Καλού (ισοψήφησαν),  να καταλάβει την θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

  Στις 16 Μαΐου σύμφωνα πάντα με την σχετική διαρροή από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την ακρόαση και την μυστική ψηφοφορία για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προτάθηκαν ο  Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά την ψηφοφορία τον κ. Βουρλιώτη ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ.

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ