Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 15:25

  Αρον άρον στη Βουλή η διαδικασία για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

  Αρον άρον στη Βουλή η διαδικασία για την ηγεσία του Αρείου Πάγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεθαύριο Τετάρτη ξεκινάει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η διαδικασία της επιλογής Προέδρου του Αρείου Πάγου.

  Σημειώνεται πως η διαδικασία ξεκινάει μεθαύριο,  παρ’ ό,τι οι θητείες της ηγεσίας της Δικαιοσύνης λήγουν στις 30 Ιουνίου.

  Οι έξι που προτείνονται για την θέση του Προέδρου Αρείου Πάγου είναι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη και ο κ. Γιώργος Χοϊμές.

  Ενώ για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κληθούν σε ακρόαση η Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Διονυσία Μπιτζούνη, Βασίλειος Πλειώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

  Την Τετάρτη θα γίνει ακρόαση των έξι δικαστικών λειτουργών που θα προτείνει το υπουργικό συμβούλιο για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η ακρόαση για την θέση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ έξι δικαστικών λειτουργών που πάλι προτείνει το υπουργικό συμβούλιο. Παρασκευή και Δευτέρα θα γίνει ακρόαση πέντε δικαστικών (που θα προεπιλέξει το υπουργικό συμβούλιο) για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
     Την τελική επιλογή θα κάνει το υπουργικό συμβούλιο καθώς η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Άρχισε η διαδικασία για νέο πρόεδρο και νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ