Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 13:11

  Άρχισε η διαδικασία για νέο πρόεδρο και νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

  Άρχισε η διαδικασία για νέο πρόεδρο και νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αρχίζει επισήμως η διαδικασία για την επιλογή του νέου προέδρου και του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η θητεία των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου.

  Η διαδικασία ξεκινά πιο σύντομα από ό,τι συνήθως, δηλαδή κατά περίπου ένα μήνα, ενώ τις περισσότερες φορές ξεκινούσε στα μέσα Ιουνίου, ώστε να συμπίπτει η επιλογή με την αποχώρηση του παλαιού ανώτατου δικαστή.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

  "Με Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ίδιο εν συνεχεία θα ακολουθηθεί και για τις θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

  Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ