Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2018 16:28

  ΝΔ: Π. Κουρουμπλής, Α. Ξανθός και Π. Πολάκης έχουν ευθύνες για τις αρθροσκοπήσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΝΔ: Π. Κουρουμπλής, Α. Ξανθός και Π. Πολάκης έχουν ευθύνες για τις αρθροσκοπήσεις

  Της Μαρίας Νταλιάνη 

  "Αυθαίρετο" και "ανυπόστατο" χαρακτήρισε η ΝΔ τον ισχυρισμό της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προέκυψε ζημία κατά του Δημοσίου από πράξεις των πρώην υπουργών Μ. Σαλμά και Μ. Βορίδη. Αντιθέτως, όπως είπε ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική για την Υγεία που συνεδριάζει επί των πορισμάτων των κομμάτων για τις αρθροσκοπήσεις, υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους υπουργούς Υγείας Π. Κουρουμπλή, Α.Ξανθό και Π. Πολάκη για το ίδιο θέμα, καθώς από τον Ιούνιο 2015 και μετά έγιναν πληρωμές για διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

  "Τρεις μέρες πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή το 2017 ανακαλείται με απόφαση Πολάκη η απόφαση Βορίδη για τις αρθροσκοπήσεις. Για εμάς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπήρξε καμία ζημία του Δημοσίου με την τυπική έννοια του όρου όπως την ορίζουμε οι νομικοί", τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.  

  Ο ίδιος υπογράμμισε πως το Πόρισμα της πλειοψηφίας για τις αρθροσκοπήσεις που ζητάει διερεύνηση ευθυνών για τους κ.κ. Σαλμά και Βορίδη στηρίζεται μόνο σε μαρτυρικές καταθέσεις και όχι σε στοιχεία προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Εξεταστικής Αντ. Μπαλωμενάκη, ο οποίος είπε πως "οι καταθέσεις είναι αποδεικτικό υλικό".

  Ενώ ο εισηγητής της ΝΔ τόνισε πως οι μάρτυρες "είναι όλοι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" και αναφέρθηκε στον Προέδρο και αντιπρόεδρο του ΚΕΣΥ, και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας πως "όλοι αυτοί έχουν  ευθύνες για το θέμα οι οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν".

  Από την πλευρά της ΔΗΣΥ η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησε να διερευνηθούν από την Δικαιοσύνη τα Πορίσματα των κομμάτων και οι τυχόν ευθύνες τόσο υπουργών της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ –οι οποίοι δεν ανακάλεσαν την απόφαση Μ. Βορίδη- λέγοντας πως "η υπόθεση χρήζει διερεύνησης με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο. Η ιστορία αυτή μπορεί να κλείσει από εμάς εδώ αλλά να μην κλείσει από την Δικαιοσύνη".

  Η ίδια επισήμανα  πως "υπάρχει διπλό πρόβλημα. Και ως προς την  απόδειξη δόλου και συμπαιγνίας αλλά και ως προς την απόδειξη ζημίας του Δημοσίου" σε ότι αφορά την κοστολόγηση της αρθροσκόπησης με 1500 ευρώ (από διαγνωστικό κέντρο το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Μ. Σαλμά) τα οποία πλήρωνε ο ΕΟΠΠΥ.

  Όλα στην δικαιοσύνη, σημείωσε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, ενώ ο Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι υπογράμμισε πως δεν προκύπτουν ούτε πολιτικές ούτε ποινικές ευθύνες για τον κ. Μ. Βορίδη, αλλά "υπάρχουν ενδείξεις για διακριτική μεταχείριση του Μ. Σαλμά".

  *Δείτε τα πορίσματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΣΥ για τις αρθροσκοπήσεις στη στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων