Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 07:45

  Τα επόμενα projects που δρομολογεί η Intralot

  Τα επόμενα projects που δρομολογεί η Intralot
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Έχοντας ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση των ομολόγων του 2021 και ενώ επιστρέφει η ομαλότητα στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και του στοιχηματισμού η Intralot βάζει στο στόχαστρο νέα μεγάλα projects λοταριών, ενώ στο αθλητικό στοίχημα η στόχευση παραμένει στις ώριμες αγορές και ειδικά στις ΗΠΑ.

  Όπως ανέφερε χθες κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου ο αναπληρωτής CEO της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος, η εταιρεία εξετάζει τη συμμετοχή της σε τρία με τέσσερα μεγάλα projects λοταριών ανά τον κόσμο το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και η Ν. Αφρική.

  Παράλληλα, η Intralot ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στον τέταρτο διαγωνισμό για την λοταρία της Βρετανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η τωρινή άδεια λήγει το 2023.

  "H τέταρτη άδεια της βρετανικής λοταρίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και εμείς θα είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας”, δήλωσε ο κ. Σφάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Intralot θα συμμετάσχει σε σχήμα που θα διεκδικήσει την μεγάλη λοταρία ως τεχνολογικός πάροχος.

  Το αμέσως ερχόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ανανέωση της άδειας στη Μάλτα, καθώς η Intralot θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό με τις υποβολές προσφορών να έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου.

  Η διοίκηση του ομίλου αναμένει ότι τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας θα γίνουν γνωστά σε διάστημα 35-40 ημερών από την υποβολή των προσφορών.

  Στο αθλητικό στοίχημα η Intralot επικεντρώνεται στις ώριμες αγορές και ειδικά στη Βόρειο Αμερική από την οποία έρχεται πλέον το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων αλλά και της λειτουργική κερδοφορίας.

  Πάντως, η διοίκηση του ομίλου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την συμμετοχή της στην αμερικανική θυγατρική Intralot Inc, σημειώνοντας πως εξετάζει όλες τις επιλογές για το πως θα αξιοποιήσει τη συμμετοχή της.

  Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία γενική συνέλευση της Intralot ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής της Intralot Inc. στο Nasdaq.

  Τα αποτελέσματα εξαμήνου

  Υπενθυμίζεται ότι η Intralot ανακοίνωσε αύξηση Ebitda κατά 106,5% τους πρώτους έξι μήνες του 2021, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 34,4%. "Αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της Intralot στις αρχές Αυγούστου, θέτουν την εταιρεία σε μια σταθερή πορεία για να αναδείξει τις δυνατότητές της στις βασικές της αγορές, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες στο πλαίσιο της νέας και σημαντικά απομοχλευμένης κεφαλαιακής δομής με ένα πιο αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας”, σχολίασε ο κ. Κόκκαλης στη δήλωσή του για τα αποτελέσματα του ομίλου.

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμη:

  - Intralot: Στα €54,3 εκατ. τα EBITDA το α' εξάμηνο, αυξημένα κατά 106,5%

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ