Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουν-2021 13:28

  Σ. Κόκκαλης: Σταθμός η συμφωνία - Επόμενο βήμα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για την Intralot Inc

  Σ. Κόκκαλης: Σταθμός η συμφωνία - Επόμενο βήμα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για την Intralot Inc
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Ως κομβικό ζήτημα που έπρεπε να λυθεί για να μπορέσει η Intralot να επικεντρωθεί πλέον στις αγορές που δραστηριοποιείται, χαρακτήρισε τη συμφωνία  που επετεύχθη με τους ομολογιούχους, ο Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων. Το βάρος πέφτει στην αγορά της Αμερικής, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και η εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

  "Οι διαπραγματεύσεις ήταν περίπλοκες και πολύμηνες καθώς ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2020… στόχος μας ήταν να φθάσουμε σε μια συναινετική λύση που να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη”, σημείωσε ο πρόεδρος και CEO της Intralot προσθέτοντας όταν αν δεν υπήρχε συμφωνία "θα είχαμε ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2021”, κατά τη λήξη του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ. 

  "Είμαστε βέβαιοι πλέον ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που έχουμε χτίσει στους κλάδους των τυχερών παιχνιδιών”, τόνισε ακόμη ο κ. Κόκκαλης υπογραμμίζοντας ότι η βασική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη "θυγατρική της Αμερικής, η οποία έχει φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα στον όμιλο”. 

  Σημειώνονται πως στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Intralot στην Αμερική (Intralot Inc.). Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης η συμμετοχή αυτή φτάνει προς το παρόν το 18%-19% αλλά η διαδικασία αυτή παραμένει ανοιχτή και μπορεί να φτάσει το 49%. 

  "Παραμένουμε οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας στην Αμερική και αυτή παραμένει σημαντικός παράγοντας συνεισφοράς στα μεγέθη του ομίλου”, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot Χρ. Σφάτος, ενώ ο κ. Κόκκαλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν τον όμιλο να ετοιμάζει την είσοδο της Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

  Σύμφωνα με τον κ. Σφάτο η διπλή ανταλλαγή που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ και με αυτούς του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024 θα οδηγήσει σε μείωση του δανεισμού του ομίλου κατά 110 έως 180 εκατ. ευρώ.  

  Διαβάστε επίσης: 

  * Intralot: Εκλεισε η συμφωνία με τους ομολογιούχους

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ