Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Οκτ-2020 08:07

  Intralot: Αναβάθμιση από Fitch, πως προχωρά η αναδιάρθρωση

  Intralot: Αναβάθμιση από Fitch, πως προχωρά η αναδιάρθρωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πιστοληπτική αξιολόγηση CC της INTRALOT επιβεβαίωσε η Fitch ενώ αναβάθμισε σε CC/RR4 (από C/RR5) την αξιολόγηση των ομολόγων που εκδίδει η Intralot Capital Luxembourg. Όπως αναφέρει ο οίκος σε σχετικό note, η αναβάθμιση αντανακλά το χαμηλότερο ύψος χρέους της εταιρίας, μετά τη λήξη ανακυκλούμενης γραμμής πίστωσης ύψους 40 εκατ. δολαρίων.

  Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση "CC", σημειώνεται, αντικατοπτρίζει τον αυξημένο κίνδυνο αναδιάρθρωσης του χρέους λόγω των τρεχουσών διαπραγματεύσεων μεταξύ της εταιρεία και των κατόχων ομολογιών της, σχετικά με την επερχόμενη ωρίμανση του ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2021. Η Fitch Ratings θεωρεί πως παρά τη μείωση, η ρευστότητα της εταιρείας επαρκεί έως ότου υλοποιηθεί μια νέα κεφαλαιακή αναδιάρθρωση.

  Προχωρά η διαδικασία αναδιάρθρωσης

  Υπενθυμίζεται πως η INTRALOT έχει εκδώσει δύο ομόλογα συνολικής αξίας 750 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ομολογιούχους δανειστές της για την ανεύρεση μοντέλου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης.

  Συγκεκριμένα, έχει ορίσει τις Evercore Partners και Allen & Overy ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους αντίστοιχα, στις διαπραγματεύσεις για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της δομής, με επίκεντρο τα δύο ομολογιακά δάνεια του ομίλου. Αν και δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών, κύκλοι της INTRALOT ανέφεραν στο Capital.gr  πως "η διαδικασία προχωρά". Όπως και σε προηγούμενες αναφορές της εταιρείας, ωστόσο, δεν δίνεται χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

  Ο όμιλος θα πρέπει να αποπληρώσει τον Σεπτέμβριο του 2021 ομολογίες senior note ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ (οι ομολογίες εκδόθηκαν με ετήσιο σταθερό ονομαστικό κουπόνι 6,75%) και τον Σεπτέμβριο του 2024 ομολογίες ύψους 500 εκατ. ευρώ (με ετήσιο σταθερό ονομαστικό κουπόνι 5,25%).

  Προοπτικές στις ΗΠΑ

  Σε ότι αφορά στις (σημαντικές) προοπτικές της INTRALOT στις ΗΠΑ, στο note της η Fitch σημειώνει πως η αμερικανική θυγατρική συνεισφέρει πλέον στο μεγαλύτερο ποσοστό στο EBITDA του Ομίλου. Η σχετική ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες αύξησε περαιτέρω την εξάρτηση της Intralot από τις ΗΠΑ.

  "Κατά την άποψή μας", αναφέρει η Fitch, "η Intralot Inc. θα μπορούσε να δημιουργήσει EBITDA περίπου 45 -50 εκατ. ευρώ ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια, περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού EBITDA. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ο έντονος ανταγωνισμός από μεγαλύτερους operators στις ΗΠΑ θα περιορίσει την επέκταση της Intralot στην αναπτυσσόμενη αγορά των ΗΠΑ".

  Επιπρόσθετα, μεταξύ των βασικών παραδοχών της Fitch για την INTRALOT αναφέρονται:

  - Τα έσοδα θα μειωθούν περίπου στο 50% το 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορανοϊού και του κλείσιμο των βουλγαρικών δραστηριοτήτων. Ο οίκος προβλέπει έσοδα που ανέρχονται σε 390 - 400 εκατ. ευρώ έως το 2022.

  - Οι φόροι που απαιτούνται από τις βουλγαρικές αρχές δεν καταβάλλονται, ενώ οι δραστηριότητες στη Βουλγαρία δεν συνεχίζονται.

  - Το περιθώριο EBITDA το 2020 συρρικνώνεται σε περίπου 12%, προτού ανακάμψει προς 17% -18% έως το 2022.

  - Το Capex διαμορφώνεται σε περίπου 40 - 50 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2023.

  Σημειώνεται πως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 168,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 26,7 εκατ., ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα 24 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 623,1 εκατ., μειωμένος κατά 29,3 εκατ. σε σύγκριση με τo α’ εξάμηνο του 2019.

  Η κεφαλαιοποίηση της INTRALOT στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έχει υποχωρήσει στα 20 εκατ. ευρώ. Από τις αρχές του μήνα (και αφού η μετοχή είχε υποχωρήσει στα ιστορικά χαμηλά των 0,0720 ευρώ ενδοσυνεδριακά στις 15 Ιουλίου) ο τίτλος βρέθηκε στα 0,1410 ευρώ (κλείσιμο 19/10), για να υποχωρήσει στα 0,13 ευρώ (κλείσιμο 26/10) κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται σε γενικότερο αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο.

  Διαβάστε ακόμη:

  *Χρ. Δημητριάδης: Η στρατηγική μας θα οδηγήσει την INTRALOT στην επόμενη ημέρα

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων