Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Ιουν-2020 08:03

  Χρ. Δημητριάδης: Η στρατηγική μας θα οδηγήσει την INTRALOT στην επόμενη ημέρα

  Χρ. Δημητριάδης: Η στρατηγική μας θα οδηγήσει την INTRALOT στην επόμενη ημέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Τη νέα στρατηγική του Ομίλου INTRALOT και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τις επενδύσεις που υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και προηγμένων υπηρεσιών και τις πρωτοβουλίες με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και την ενδυνάμωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας παρουσίασε η διοίκηση της INTRALOT σε αναλυτές.

  Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Χρήστος Δημητριάδης, ανάφερε πως η νέα στρατηγική του Ομίλου θα οδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη μέρα μέσα από πέντε πυλώνες: "Δημιουργία επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω ψηφιακής τεχνολογίας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και επίτευξη οικονομιών κλίμακας, στοχευμένη ανάπτυξη με πωλήσεις B2G/B2B σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, επίτευξη συνεργασιών για την απόκτηση αδειών λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών (B2C) και βελτιστοποίηση κεφαλαιακής διάρθρωσης".

  Όπως τόνισε, "η νέα μας στρατηγική, όπως ήδη εφαρμόζεται, θα επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης". Συμπλήρωσε πως η εταιρεία καταγράφει ήδη πρόοδο σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας πως τα πρώτα βήματα της νέας στρατηγικής αποτυπώνονται στις συμφωνίας που ολοκλήρωσε ο Όμιλος. Μεταξύ των έργων αυτών περιλαμβάνεται η έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού αθλητικού στοιχήματος στην Washington DC, για λογαριασμό της DC Lottery, προσφέροντας αθλητικό στοίχημα σε κινητά και PCs. Η εταιρεία μέσα στο 2021 θα υλοποιήσει τη δυνατότητα αθλητικού στοιχηματισμού και μέσα από το δίκτυο σημείων πώλησης της DC Lottery, ενώ ήδη προσφέρει online betting και στην Πολιτεία της Μοντάνα και στο Νιου Χάμσαϊρ. Σημειώνεται πως η Intralot έχει επεκτείνει τα συμβόλαιά της και σε άλλες Πολιτείες για την παροχή λύσεων αθλητικού στοιχηματισμού, έργα που αναμένεται να εκκινήσουν στο επόμενο διάστημα.

  Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης και ο CFO κ. Χρυσός, αναφέρθηκαν επισταμένως στις προοπτικές της Intralot στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται αύξηση των εσόδων από τις εκεί δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται πως σε προγενέστερη ενημέρωση η διοίκηση του Ομίλου αναφερόμενη στη δραστηριότητα στο κομμάτι των λοταριών στις ΗΠΑ έκανε λόγο πως τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί ένα business με EBITDA της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασιών που θα "ενισχύσουν την ανάπτυξη".

  Σε ερώτηση αναλυτών, η διοίκηση μίλησε επίσης και για νέες πρωτοβουλίες επίτευξης οικονομικών κλίμακος που αναμένονται στην περίμετρο της έδρας του Ομίλου, της τάξης των 5-6 εκατ. ευρώ. Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε πως η οπτική της διοίκησης για τις πρωτοβουλίες αυτές είναι πως αποτελούν ουσιαστικά ευκαιρίες ανάπτυξης, αφού κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς την αναζήτηση νέων ευκαιριών.

  Στα 45-50 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις

  Αναφερόμενη στις καθαρές επενδύσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020, η διοίκηση υποστήριξε πως θα είναι μειωμένες σε ποσοστό 10-15% σε σχέση με τα 55 εκατ. ευρώ του 2019 και θα κινηθούν στα επίπεδα των 45-50 εκατ. ευρώ. Αλλά και αυτή η πρόβλεψη δεν είναι περιοριστική, καθώς αναλόγως των συνθηκών μπορεί να προσαρμοστεί σε χαμηλότερα επίπεδα χωρίς επιπτώσεις. Η προσαρμογή αυτή ήδη αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2020, όπου οι καθαρές επενδύσεις ανήλθαν στα 5,6 εκατ., έναντι 17,4 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο του 2019.

  "Υπάρχει πρόοδος"

  Ερωτηθείς για την πορεία των συζητήσεων με στόχο την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του Ομίλου INTRALOT και σε ποιο χρόνο θα είναι διαθέσιμο ένα πρώτο σχέδιο, ο κ. Δημητριάδης επανέλαβε πως οι σύμβουλοι της εταιρείας βρίσκονται σε συζητήσεις με την πλευρά των ομολογιούχων, τόνισε πως υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει δέσμευση σε έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των συζητήσεων καθώς υπάρχει σημαντικό έργο να γίνει.

  Υπενθυμίζεται πως η INTRALOT έχει ορίσει τις Evercore Partners και Allen & Overy ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους αντίστοιχα, στις διαπραγματεύσεις για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της δομής, με επίκεντρο τα δύο ομολογιακά δάνεια του ομίλου, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ που εκδόθηκαν από την Intralot Capital Luxembourg. Ο όμιλος θα πρέπει να αποπληρώσει τον Σεπτέμβριο του 2021 ομολογίες senior note ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ (οι ομολογίες εκδόθηκαν με ετήσιο σταθερό ονομαστικό κουπόνι 6,75%) και 500 εκατ. ευρώ (με ετήσιο σταθερό ονομαστικό κουπόνι 5,25%) τον Σεπτέμβριο του 2024.

  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  -Διαβάστε ακόμη:

  *Σωκρ. Κόκκαλης: Ελπίζουμε σε μια καλή λύση με τους ομολογιούχους μέσα στο καλοκαίρι

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ