Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 08:20

  Σωκρ. Κόκκαλης: Ελπίζουμε σε μια καλή λύση με τους ομολογιούχους μέσα στο καλοκαίρι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την εκτίμηση ότι οι εν εξελίξει συζητήσεις με τους ομολογιούχους με αντικείμενο την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του Ομίλου INTRALOT δύναται να καταλήξουν σε ένα θετικό για όλες τις πλευρές αποτέλεσμα μέσα στο καλοκαίρι, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

  Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η INTRALOT, ως απότοκος των εξελίξεων στη βουλγαρική αγορά τυχερών παιγνιδιών, προχώρησε σε κινήσεις για την εξασφάλιση νέας άδειας δραστηριότητας στη γειτονική χώρα, χωρίς πλέον τοπικό συνεταίρο.

  Αναλυτικά, ο κ. Κόκκαλης απαντώντας σε ερώτηση μετόχων αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της INTRALOT, την πορεία της μετοχής και το πλαίσιο αγοράς ιδίων μετοχών, ανέφερε πως τα ζητήματα αυτά εντάσσονται σε ένα σύνολο που η εταιρεία διαπραγματεύεται με τους ομολογιούχους.

  "Είμαστε σε αναμονή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, για το λόγο αυτό δεν γίνονται τώρα κάποιες κινήσεις που αφορούν στη μετοχή και στα κεφάλαια της εταιρείας", ανέφερε.

  Τόνισε πως ήδη οι σύμβουλοι και των δύο πλευρών εργάζονται επί της βάσης διαφόρων προτάσεων που αφορούν στα δύο ομόλογα της εταιρείας, λήξεως το 2021 και το 2024, συμπληρώνοντας πως "ελπίζουμε αυτές οι συζητήσεις να έχουν μια θετική κατάληξη για όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα στο καλοκαίρι. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως οι προοπτικές της εταιρείας, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες αγορές και κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, είναι πάρα πολύ θετικές και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι διαπραγματευόμενοι αυτή τη στιγμή",

  Υπογράμμισε, δε, ως ιδιαίτερα θετικό πως η εταιρεία έχει δώσει πολύ μεγάλη ώθηση, πρώτον στον τεχνολογικό τομέα, στα προϊόντα της και, δεύτερον στον εμπορικό τομέα, στις συμβάσεις που μπορεί και εξασφαλίζει. "Όλα αυτά είναι θετικά για να επιτύχουμε ένα οριστικό καλό αποτέλεσμα για όλους, και τους ομολογιούχους και τους μετόχους της εταιρείας", ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

  Σημειώνεται πως η INTRALOT έχει ορίσει τις Evercore Partners και Allen & Overy ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους αντίστοιχα, στις διαπραγματεύσεις για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της δομής, με επίκεντρο τα δύο ομολογιακά δάνεια του ομίλου, συνολικού ύψους 750 εκατ.ευρώ. Ο όμιλος θα πρέπει να αποπληρώσει τον Σεπτέμβριο του 2021 ομολογίες senior note ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ και 500 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2024.

  Αυτόνομα στη Βουλγαρία, συνάντηση με τον πρωθυπουργό

  Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε την - με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου - παύση των αδειών δραστηριοποίησης της Intralot, μέσω της θυγατρικής της, στη Βουλγαρία ως "παράπλευρη απώλεια" διαμάχης στο εσωτερικό της χώρας.

  "Η αναταραχή δεν αφορούσαν εμάς (σ.σ. την Intralot). Υπήρχαν εσωτερικές διαμάχες στη χώρα, εμείς ήμασταν παράπλευρη απώλεια χωρίς να έχουμε εμπλοκή. Η κυβέρνηση πέρασε έναν νέο νόμο που ουσιαστικά κρατικοποιεί το τζόγο και τις λοταρίες εν μέρει. Από την πλευρά μας  καταθέσαμε νέα αίτηση για να αποκτήσουμε νέα άδεια στη χώρα, ως INTRALOT, χωρίς τοπικούς συνεταίρους", τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου.

  Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχε προσωπικά συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα. "Λόγω της υγειονομικής κρίσης, υπήρξε καθυστέρηση σε διαδικασίες που αφορούν σε δικαστήρια, άδειες, υπουργεία κλπ. Ελπίζουμε ότι με κάποιες καλές κινήσεις να επανέλθουμε σε μια αγορά που έχουμε παρουσία από το 2002", τόνισε.

  Σημειώνεται πως στη γειτονική χώρα προ μηνών ψηφίστηκε τροποποίηση του νόμου περί παιγνίων, με την οποία η διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών τύπου λοταρίας, με εξαίρεση τα παιχνίδια τύπου ΚΙΝΟ, ανατίθεται μονοπωλιακά στην κρατική λοταρία.

  Κατά συνέπεια τρεις από τις έξι τρέχουσες άδειες της Eurobet Ltd, κατά 49% θυγατρικής εταιρείας της Intralot, έπαψαν να ισχύουν. Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα στη Βουλγαρία, η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης της βουλγαρικής κυβέρνησης, υπό τον Μπόικο Μπορίσοφ, με τοπικούς επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο συνεταίρος της Intralot στη χώρα, Βασίλ Μπόζκοφ.

  Σημειώνεται πως τα έσοδα από τη Βουλγαρία για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 αντιστοιχούν στο 39,3% των συνολικών εσόδων του Ομίλου INTRALOT (αγορά με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα έσοδα) και στο 26,4% των EBITDA (δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά στη λειτουργική κερδοφορία).

  Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, Χρήστος Δημητριάδης, παρουσίασε τη νέα στρατηγική που μέσα από πέντε πυλώνες - Δημιουργία επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω ψηφιακής τεχνολογίας στις αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και επίτευξη οικονομιών κλίμακας, στοχευμένη ανάπτυξη με πωλήσεις B2G/B2B σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, επίτευξη συνεργασιών για την απόκτηση αδειών λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών (B2C) και βελτιστοποίηση κεφαλαιακής διάρθρωσης – θα οδηγήσει τον Όμιλο στην επόμενη ημέρα.

  "Το 2020, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τη νέα μας στρατηγική λανσάροντας τη νέα λύση αθλητικού στοιχηματισμού INTRALOT ORION στην Μοντάνα και την Περιφέρεια της Κολούμπια στις ΗΠΑ, εισάγοντας τα παιχνίδια eSports στο Περού και εξασφαλίζοντας δύο ακόμα νέες σχετικές συμφωνίες, αναπτύσσοντας τη νέα καινοτόμα ψηφιακή λύση LOTOS Xi για διαδικτυακές λοταρίες, υπογράφοντας νέες συμφωνίες για την υλοποίηση του LOTOS Xi σε τέσσερις νέους πελάτες και επικυρώνοντας μια νέα συμφωνία για την υλοποίηση Keno", σημείωσε.

  Όπως ανέφερε, οι δύο νέες συμφωνίες για τα e-sports που έκλεισαν μέσα στο Μάιο έκλεισε, αφορούν στην Ασία και στην Ευρώπη, ενώ η νέα συμφωνία για την υλοποίηση Keno αφορά στις ΗΠΑ, ενώ ανανεώθηκε το συμβόλαιο στοιχηματισμού στην Ολλανδία.

  Όπως σημείωσε, στο χώρο της διαδικτυακής λοταρίας βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για έξι νέες συμβάσεις και στο online betting για πέντε νέα έργα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, για τις υπηρεσίες monitoring σε VLTs που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Intralot: Σε πρώτο πλάνο η κεφαλαιακή διάρθρωση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ