Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 08:05

  Αγώνα δρόμου για το άρθρο 106β,δ δίνει η Folli Follie

  Αγώνα δρόμου για το άρθρο 106β,δ δίνει η Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η Folli Follie προκειμένου να προλάβει μια σειρά προθεσμιών, με κυριότερη την εξασφάλιση της συναίνεσης των πιστωτών-ομολογιούχων στο σχέδιο εξυγίανσης, με στόχο την ένταξη της εταιρείας στα άρθρα 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι επόμενες εβδομάδες μέχρι και τα μέσα Αυγούστου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το εγχείρημα διάσωσης της εταιρείας και το μέλλον των περίπου 750 εργαζομένων της.

  Επί του παρόντος η διοίκηση και τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας έχουν αναλωθεί στην έγκαιρη ολοκλήρωση της σύνταξης και δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2018 και 2019. Χθες το απόγευμα, το ΔΣ της FF ενέκρινε τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ωστόσο αυτές δεν δημοσιοποιήθηκαν όπως είχε προαναγγείλει η διοίκηση.

  Αυτό αναμένεται να συμβεί, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού προηγουμένως ελεγχθούν από την PwC η οποία και θα προσκομίσει το σχετικό πιστοποιητικό ελέγχου. Σημειώνεται πως στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 που επίσης ελέγχθηκαν από την PwC, η Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή συνοδεύτηκε από "Αρνητική Γνώμη", κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και για τις καταστάσεις του 2018. Σημειώνεται πως ασάφεια υπάρχει και για την πορεία του διαχειριστικού ελέγχου που έχει αναλάβει η PwC στην FF.

  Ζημιές 213 εκατ. ευρώ

  Στα οικονομικά στοιχεία του 2018, πάντως, δεν θα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της θυγατρικής Links (London) Limited που τελεί σε καθεστώς διαχείρισης (administration). Η διοίκηση της FF έχει ενημερώσει πως η ενοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Links κατέστη αδύνατη λόγω των σημαντικών δυσχερειών που αντιμετώπισε στην λήψη στοιχείων από τους administrators. Η διοίκηση ανέφερε πως προσπαθεί να επιλύσει το εν λόγω θέμα, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές με ποιο τρόπο.

  Όπως έχει αναφερθεί, σύμφωνα με τις μη ελεγμένες καταστάσεις συνολικού εισοδήματος και χρηματοοικονομικής θέσης σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο που δημοσιοποίησε η εισηγμένη για την χρήση 2018, οι ζημιές της Folli Follie ανήλθαν σε 213 εκατ.ευρώ, έναντι ζημιών 127,8 εκατ.ευρώ το 2017, αφού επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα από τα χρηματοοικονομικά έξοδα (στα 66,5 εκατ.ευρώ, από 25 εκατ.ευρώ το 2017). Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στο τέλος του 2018 ήταν αρνητικό (-175 εκατ.ευρώ), από 69,5 εκατ.ευρώ στο τέλος του 2017.

  Η διοίκηση της FF υπό τον Γ. Σάμιο έχει επίσης δεσμευτεί πως μέχρι τις 15 Ιουλίου θα προβεί σε δημοσίευση των μη ελεγμένων ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση που έληξε στις 31/12/2019. Ήδη η διοίκηση και το λογιστήριο εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

  Λόγω του φόρτου εργασίας που έχει απαιτηθεί, παραμένει σε αναμονή η οριστικοποίηση της συμφωνίας της εταιρείας με τους ομολογιούχους. Στην παρούσα φάση η διοίκηση της FFG και οι σύμβουλοί της (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, Δικηγορική Εταιρεία Weil, Δικηγορική Εταιρεία Σοφός & Συνεργάτες και Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης και Συνεργάτες) οριστικοποιούν με τους ομολογιούχους το τελικό σχέδιο εξυγίανσής με στόχο να δημοσιοποιηθεί περί τις 20 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως το τελικό σχέδιο θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση και να λάβει την έγκριση από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων. Παράλληλα, θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους της εταιρείας μέσω ψηφοφορίας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Τέλος, θα ακολουθήσει στη συνέχεια η διαδικασία υποβολής αιτήματος, σύμφωνα με τα άρθρα 106β και δ, μέσα στον Αύγουστο, ώστε η εταιρεία να προχωρήσει προστατευμένη στην χρηματοοικονομική και λειτουργική της εξυγίανση.

  Βροχή τα εξώδικα

  Την ίδια στιγμή, η διοίκηση και οι νομικοί της σύμβουλοι πρέπει να αναλώνεται και με τα κάθε λογής εξώδικα που σχεδόν επί καθημερινής βάσης επιμένουν να στέλνουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Πέραν από τους διάφορους ισχυρισμούς για προσωπικά είδη που έχουν εντός του κτιρίου στον Αγ. Στέφανο, το μείζον ζήτημα αντιπαράθεσης αποτελούν τα πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας της FF, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν παρότι τους έχει ζητηθεί να επιστραφούν.

  Παρότι τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου βλέπουν τις δικαστικές εξελίξεις για το μεγαλύτερο σκάνδαλο παραποίησης οικονομικών στοιχείων των τελευταίων δεκαετιών να πλησιάζουν, επιμένουν στην πάγια τακτική τους και στην περίπτωση των εταιρικών οχημάτων αρνούνται να τα επιστρέψουν. Η FF ήδη κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης κατά των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Σε διάστημα περίπου δύο μηνών, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται η απολογία των μελών της οικογένειας για σειρά κακουργηματικών πράξεων για την υπόθεση Folli Follie.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  Folli Follie: Τον Σεπτέμβριο η απολογία των Κουτσολιούτσων- Στους 30 συνολικά οι κατηγορούμενοι

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ