Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 10:35

  Folli Follie: Τον Σεπτέμβριο η απολογία των Κουτσολιούτσων- Στους 30 συνολικά οι κατηγορούμενοι

  Folli Follie: Τον Σεπτέμβριο η απολογία των Κουτσολιούτσων- Στους 30 συνολικά οι κατηγορούμενοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Στις αρχές Σεπτεμβρίου κρίνεται δικαστικά η τύχη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, για βαρύτατα αδικήματα σχετικά τους καταγγελλόμενους ως πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, κατά τα κατηγορητήρια, οδήγησαν την εταιρεία και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

  Χθες ήταν η ώρα των απολογιών για τους εμπλεκόμενους που βρέθηκαν ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, για κακουργηματικές πράξεις που ενέχουν τον κίνδυνο ακόμα και προσωρινής κράτησης.

  Στα ανακριτικά γραφεία βρέθηκαν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσιλιούτσος, η σύζυγος του Καίτη, ο γιος τους Τζώρτζης που είναι μεταξύ των συνολικά 30 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

  Επέκταση

  Είναι προφανές ότι η διερεύνηση της υπόθεσης άργησε υπερβολικά αφού η κλήση σε απολογία ήρθε δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της περίφημης έκθεσης για τα πεπραγμένα της εταιρείας και 1,5 χρόνια μετά την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος της έρευνας από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

  Μάλιστα η ανακρίτρια, αν κρίνει κανείς από τον αριθμό των συνολικά 30 κατηγορητηρίων, επέκτεινε την δίωξη και σε άλλα πρόσωπα πλην αυτών που είχαν αρχικά διωχθεί.

  Προθεσμία  

  Όλοι οι κατηγορούμενοι που κλήθηκαν σε απολογία πήραν προθεσμία για τα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Σκοπός βέβαια είναι να ενημερωθούν για μια δικογραφία που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

  Στα ανακριτικά γραφεία δεν εμφανίστηκαν μόνο δύο κατηγορούμενοι , το άλλοτε δεξί χέρι της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πρώην υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία και ο Κινέζος επικεφαλής της.

  Μάλιστα η μη εμφάνιση έχει ποινικό αντίκτυπο αφού κινδυνεύουν με έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, εάν δεν εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

  Οι κατηγορίες

  Τα βασικά αδικήματα είναι κακουργήματα και:

  Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν για 5 κακουργήματα  που είναι "απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία".

  Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγηση).

  Η πρώτη ποινική δίωξη (για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) σε βάρος της οικογένειας ασκήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Από τότε τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

  Ακόμα 11 εμπλεκόμενοι διώχθηκαν ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες: ο οικονομικός διευθυντής, ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Και σε αυτούς απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ