Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 09:14

  Μήνυση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου – Αρνούνται να επιστρέψουν εταιρικά οχήματα της Folli Follie

  Μήνυση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου – Αρνούνται να επιστρέψουν εταιρικά οχήματα της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Παρά τις διαρκείς οχλήσεις και τα εξώδικα, η οικογένεια Κουτσολιούτσου επί μακρόν αρνείτο να επιστρέψει τα πολυτελή οχήματα, ιδιοκτησίας Folli Follie, που επιμένει να χρησιμοποιεί, παρότι όλα τα μέλη της έχουν προ πολλού απομακρυνθεί από διοικητικές θέσεις στην εταιρεία.

  Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία υπέβαλε προ ημερών μήνυση με την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης κατά των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

  Η ιστορία ξεκινάει προ μηνών, όταν η νέα διοίκηση της Folli Follie που τοποθέτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, απαίτησε να επιστραφούν εταιρικά αυτοκίνητα τα έξοδα των οποίων πλήρωνε η Folli Follie, μεταξύ των οποίων ορισμένα ιδιαιτέρως πολυτελή, ενώ διέκοψε τη μισθοδοσία χιλιάδων ευρώ για κηπουρούς, μάγειρες, υπηρετικό προσωπικό και προσωπικό ασφαλείας που κατέβαλε η εταιρεία.

  Αν και ορισμένα σταδιακά επεστράφησαν στην εταιρεία, φαίνεται πως υπήρξε εμπλοκή με συγκεκριμένα εξ αυτών. Το Δικηγορικό Γραφείο "Σοφός & Συνεργάτες" που εκπροσωπεί νομικά την εταιρεία ζήτησε από τα μέλη της οικογένειας την επιστροφή οχημάτων που ανήκουν στη Folli Follie και χρησιμοποιούνται από μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων δύο Range Rover και δύο Jaguar.

  Κατά πληροφορίες, οι Κουτσολιούτσοι επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, ότι προσωπικά τους είδη βρίσκονται ακόμη στα γραφεία της εταιρείας στον Αγ. Στέφανο (όπου τους έχει απαγορευτεί πλέον η είσοδος), αρνήθηκαν την επιστροφή των οχημάτων. 

  Προτάθηκε συνάντηση προκειμένου να τους παραδοθούν τα αντικείμενα αυτά και οι ίδιοι να παραδώσουν κλειδιά και οχήματα, πλην ματαίωσαν το ραντεβού  την τελευταία στιγμή.

  Σε κάποιο, δε, σημείο των συζητήσεων, η πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου πρότεινε να... αγοράσουν τα πολυτελή αυτά οχήματα από την εταιρεία στην οποία ανήκουν (σ.σ. οι άδειες κυκλοφορίας έχουν εκδοθεί  για λογαριασμό της εταιρεία που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας κλπ), ωστόσο ενημερώθηκαν πως δεν είναι προς πώληση στους ίδιους...

  Ακολούθως, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, δόθηκε προθεσμία 24 ωρών να επιστραφούν τα οχήματα, η οποία παρήλθε χωρίς να ανταποκριθούν. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατατέθηκε μήνυση για κακουργηματική υπεξαίρεση κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου από την πλευρά της Folli Follie.

  Είχε προηγηθεί η δέσμευση, όπως αποκάλυψε το Capital.gr, με δικαστική απόφαση της θαλαμηγού "Phalarope", ανήκουσας εν τοις πράγμασι στον Δ. Κουτσολιούτσο, έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Πειραιά η Folli Follie. Για το  πολυτελές ιδιωτικό σκάφος αναψυχής 32 μέτρων που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας έχει απαγορευτεί ο απόπλους.

  Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία κατέθεσε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας του 35ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, κατά πρώην στελεχών του ομίλου της εταιρείας για όλες τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη, διεκδικώντας αποζημίωση 78 εκατ. ευρώ.

  Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Folli Follie υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά του Δ. Κουτσολιούτσου για κακουργηματική υπεξαίρεση, κατά τη διάρκεια του έτους 2018, συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και για άλλα ποσά που αναλήφθηκαν από το ταμείο της εταιρείας και εμφανίζονται να μην έχουν επιστραφεί.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α κατέθεσε η Folli Follie

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ