Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 09:45

  Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α κατέθεσε η Folli Follie

  Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α κατέθεσε η Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην υποβολή αιτήματος για λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η Folli Follie. Στόχος της εταιρείας είναι να εξασφαλιστεί προστασία έναντι παντός τρίτου, μεταξύ άλλων από φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία, αλλά και για να επιτραπεί στην εταιρεία να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχεδιασμός της για την υποβολή ενός ολοκληρωμένου πλάνου εξυγίανσης μέσω της υπαγωγής στις πρόνοιες των άρθρων 106β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης).

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ομολογιούχοι πιστωτές της εταιρείας έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στο σχεδιασμό αυτό στο σύνολό τους. Σημειώνεται πως ήδη έχουν εγκριθεί οι βασικοί όροι της εξυγίανσης από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων κατόχων Swissbonds και Eurobonds με υψηλότατα ποσοστά συμμετοχής και πλειοψηφίας.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, κύρια πρόθεση της διοίκησης παραμένει η ένταξη στα άρθρα 106β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Προπτωχευτική Διαδικασίας Εξυγίανσης), ώστε η εταιρεία προχωρήσει προστατευμένη στην χρηματοοικονομική και λειτουργική της εξυγίανση. Στην παρούσα φάση η διοίκηση της FFG και οι σύμβουλοί της (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, Δικηγορική Εταιρεία Weil, Δικηγορική Εταιρεία Σοφός & Συνεργάτες και Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης και Συνεργάτες) οριστικοποιούν με τους ομολογιούχους το τελικό σχέδιο εξυγίανσής με στόχο να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήματος, σύμφωνα με τα άρθρα 106β και δ, εντός Ιουλίου.

  Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου μετοχικού σχήματος (OpsCo) στο οποίο οι ομολογιούχοι θα κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών και παράλληλα θα εξασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση των ποσοστών των βασικών μετόχων, της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης με την αξιοποίηση πιθανόν περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που δεν είναι δεσμευμένα, όπως το Μινιόν.

  Παράλληλα, όμως, το τελικό σχέδιο θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση και να λάβει την έγκριση από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων και, κυρίως, να δοθεί και η έγκριση από τους μετόχους της εταιρείας μέσω γενικής συνέλευσης. Ο χρόνος που απαιτείται για όλες αυτές τις εγκρίσεις είναι σημαντικός και για το λόγο αυτό θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθεί η λήψη των εγκρίσεων με την εταιρεία υπό καθεστώς νομικής προστασίας.

  Δέσμευση 2 εκατ.ευρώ

  Την ίδια στιγμή εντύπωση προκάλεσε στην αγορά η δέσμευση ποσού 2 εκατ.ευρώ της Folli Follie από την Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το ποσό αυτό μεταφέρθηκε στην FF από τη βουλγαρική θυγατρική της FF Group Bulgaria και  αποτελεί μέρος  του  διανεμηθέντος (από  την  εν  λόγω θυγατρική) μερίσματος για τις χρήσεις 2017 και 2018. Σε μία περίοδο που η Folli Follie δίνει αγώνα για την εξασφάλιση ρευστότητας, το ποσό των 2 εκατ. ευρώ από μερίσματα θα αποτελούσε μεγάλη "ανάσα" στην προσπάθεια που καταβάλει η εταιρεία. Και αυτό σε μια στιγμή που το μεγάλο "στοίχημα" είναι να αντέξει κεφαλαιακά έως την ενεργοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης και της εξασφάλισης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

  Ως γνωστόν, η Αρχή έχει δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία της FF, συνεπώς δημιουργούνται απορίες πώς και γιατί το ποσό αυτό μετεφέρθη, με αποτέλεσμα την αυτόματη δέσμευσή του. Η εταιρεία πάντως έχει αναφέρει πως δεδομένου ότι το δεσμευθέν ποσό προέρχεται από τεκμηριωμένα νόμιμη πηγή,  θα προσφύγει κατά  της  εν  λόγω  διάταξης  ενώπιον  του  αρμόδιου  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  Τέλος, η Folli Follie στο πλαίσιο του σχεδίου ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της γνωστοποίησε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να εγκαινιάσει πέντε νέα καταστήματα σε όλη τη χώρα, με αιχμή του δόρατος το brand Collective. Όπως σημειώνεται, από τις 25 Μαΐου (μετά την άρση των μέτρων κατά του Covid-19) έχει επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των καταστημάτων του Ομίλου. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group κ. Γεώργιος Σάμιος δήλωσε σχετικά: "Το σχέδιο για την λειτουργία νέων brands και καταστημάτων του Ομίλου εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πλάνο. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται μια σειρά ενεργειών, που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στη συνέχιση λειτουργίας του Ομίλου, στην προστασία και στην πορεία εξυγίανσης. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε συσπειρωμένοι και σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους, αλλά και με τους πιστωτές και ομολογιούχους μας, θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία μας".

  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  Απορρίφθηκε η αίτηση των Valartis-Darsi να κηρυχθεί σε πτώχευση η Folli Follie

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021