Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Νοε-2019 07:42

  Πωλητήριο στα γραφεία και τις αποθήκες της Άλφα Γκρίσιν

  Πωλητήριο στα γραφεία και τις αποθήκες της Άλφα Γκρίσιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σημαντική ζήτηση εκτιμάται ότι θα προσελκύσει, λόγω τοποθεσίας, η πώληση των γραφείων της Άλφα Γκρίσιν  στην οδό Αιγαίου 1 και Λεωφ. Συγγρού 137-139 στη Νέα Σμύρνη, που δρομολογεί η Grant Thornton ως ειδικός διαχειριστής της εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στην υποστήριξη χώρων, κρίσιμων εφαρμογών (BCC - Business Critical Continuity), την αξιοποίηση ακινήτων, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εμπορία και υποστήριξη συστημάτων κλιματισμού.

  Γραφεία και αποθήκες

  Οι συνολικά επτά γραφειακοί χώροι (από 75 έως 130 τ.μ.) αποτελούν τμήμα του ενεργητικού της Άλφα Γκρίσιν για το οποίο η Grant Thornton δρομολογεί δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ας σημειωθεί εν παρόδω ότι σε δύο από τα γραφεία-επιφάνειας 94 τ.μ. το καθένα- αντιστοιχεί μίσθωμα 11,9 χιλ. ευρώ για τους μήνες Ιούλιος 2018-Νοέμβριος 2019, ποσό που συγκαταλέγεται στις απαιτήσεις από τρίτους.

  Πάντως, για την πώληση των χώρων της πρώην έδρας της Γκρίσιν φαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες, κυρίως επειδή βρίσκονται στην Λεωφόρο Συγγρού, η οποία ανήκει στις έξι "πιάτσες” (μαζί με τις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, το Σύνταγμα και το Κολωνάκι) με το ισχυρότερο επενδυτικό ενδιαφέρον για γραφεία. Αυτό όμως, θα κριθεί στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε θα αποσφραγιστούν οι προσφορές που θα υποβάλουν οι υποψήφιοι.

  Ο ειδικός διαχειριστής έχει βάλει πωλητήριο και στους αποθηκευτικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ., της Άλφα Γκρίσιν στo 16ο χλμ. Λ. Λαυρίου στην Παιανία.

  Τα υπόλοιπα στοιχεία του Ενεργητικού

  Η Grant Thornton αναζητά ακόμη αγοραστές για σήματα (Accupower, New panaplus), θυγατρικές στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως και για συμμετοχές της Άλφα Γκρίσιν σε εταιρείες στην Ουκρανία, την Πολωνία, όπως και στην Deutsche Aeolia Energy Production.

  Όσον αφορά τις απαιτήσεις από τρίτους, διαμορφώνονται ως εξής:

  -για ποσό 3,7 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει διενεργήσει πρόβλεψεις (31/12/2016) 570 χιλ. ευρώ, με το ανοιχτό υπόλοιπο να αντιστοιχεί σε πελάτες (2,5 εκατ. ευρώ), εισπρακτέα γραμμάτια (15,8 χιλ. ευρώ), εισπρακτέες επιταγές (188 χιλ. ευρώ) και εισπρακτέες επιταγές σε καθυστέρηση (983,5 χιλ. ευρώ).

  -λοιπές βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις 1,1 εκατ. ευρώ

  -λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 30,2 χιλ. ευρώ

  -ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 391,2 χιλ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί

  Η Άλφα Γκρίσιν εντάχθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τον Αύγουστο του 2018, οφείλοντας 9,3 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, 6,5 εκατ. ευρώ στην Eurobank, περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και περίπου 2 εκατ. ευρώ στην Eurobank Εργασίας χρηματοδοτικές μισθώσεις. Τα συγκεκριμένα ποσά συνολικής αξίας 27,8 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο 85,12% του συνόλου των απαιτήσεων της εταιρείας.

  Είχε προηγηθεί δικαστικό μπρα-ντε-φερ μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ