Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Νοε-2018 19:15

  Folli Follie: Πώς προχωρά το πλάνο αναδιάρθρωσης

  Folli Follie: Πώς προχωρά το πλάνο αναδιάρθρωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της και τους πιθανούς επενδυτές, στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσής της επιδιώκει η Folli Follie, η διοίκηση της οποίας, με την υποστήριξη της Deloitte, εκπονεί αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας, καθώς και για την προστασία των συμφερόντων των μετόχων, των επενδυτών, των πιστωτών, των εργαζομένων και των συνεργατών της.

  Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο και το επενδυτικό κοινό, στόχος είναι να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη από όλους τους ενδιαφερόμενους και να επικυρωθεί δικαστικά το πλάνο αναδιάρθρωσής της, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις περί εξυγίανσης. H FFG αναφέρει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να έχει επιτύχει την υποστήριξη της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 106α, που κατέθεσε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο, από το ήμισυ και πλέον των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της εταιρείας.

  Παράλληλα, η FFG τονίζει πως συνεχίζει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την αναμόρφωση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας και του Ομίλου, για την οποία θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση, όπως απαιτείται.

  Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί από την FFG (δια της από 30/10/2018 ανακοινώσεώς της προς το επενδυτικό κοινό), έχει ήδη προβεί μέχρι σήμερα σε σειρά ενεργειών για την ενίσχυση των διαδικασιών και του πλαισίου εφαρμογής των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και για την διασφάλιση της μελλοντικής σταθερότητας της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο στελεχώθηκε πρόσφατα από έμπειρα και ικανά μέλη, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανεξάρτητα και μη Εκτελεστικά.

  • Ο ορισμός νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας

  • Η εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου

  • Ο ορισμός αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου

  • Ο διορισμός Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών (COO) και Οικονομικού Διευθυντή (CFO) στην Ασία.

  Συντονιστική Επιτροπή

  Επιπρόσθετα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχει εξουσιοδοτήσει και συγκροτήσει μία Συντονιστική Επιτροπή επιφορτισμένη ειδικά με το έργο της επίβλεψης της εξέλιξης των ενεργειών ολοκλήρωσης του πλάνου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας, κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Capital.gr.

  "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αναμένει ότι με την συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής και την ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων, θα είναι σε θέση να επικοινωνεί πιο αποτελεσματικά με τους πιστωτές της, για να πετύχει την έγκαιρη υποβολή στο Δικαστήριο προς επικύρωση της ως άνω συμφωνίας εξυγίανσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα ζητήσει την υποβολή προσφορών και από άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αξίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η Εταιρεία συνεργάζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο με την Deloitte, την Norton Rose Fulbright, την iDeaLaw, την δικηγορική εταιρεία Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες και το δικηγορικό γραφείο του κ. Μιχαήλ Πουλίτσα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  Η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων

  Σε ότι αφορά στην αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων που κατατέθηκε σήμερα, η Folli Follie αναφέρει:

  "Εχθές, 14 Νοεμβρίου 2018, κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, η οποία υποβλήθηκε από περίπου 400 εργαζομένους της Εταιρείας από κοινού με την τελευταία. Επί της εν λόγω αιτήσεως συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, σχετικό αίτημα των ανωτέρω για την χορήγηση προσωρινής διαταγής έως την εκδίκαση της ως άνω αιτήσεως. Η αίτηση για την χορήγηση των προληπτικών μέτρων υποβλήθηκε προκειμένου να δοθεί στην Εταιρεία ο αναγκαίος χρόνος για την οριστικοποίηση των όρων του πλάνου αναδιάρθρωσής της, με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Εταιρείας σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται. Προκειμένου να εξασφαλίσει την λήψη των ζητηθέντων προληπτικών μέτρων, η Εταιρεία έλαβε και προσκόμισε στο Δικαστήριο την γραπτή υποστήριξη πάνω από το 50% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της, συμπεριλαμβανομένων του Swiss Bondholder Trustee, των κατόχων Schuldschein και της Ad Hoc Committee των κατόχων των Exchangeable Euronotes.


  Η προσωρινή προστασία, σε περίπτωση χορήγησής της, θα παράσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να προχωρήσει σε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης της Εταιρείας, το οποίο θα της εξασφαλίσει μια σταθερή οικονομική βάση για την μελλοντική της ανάπτυξη. Η Εταιρεία θα επανέλθει άμεσα με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό αναφορικά με την απόφαση του Δικαστηρίου”.

  Διαβάστε ακόμη: Έως τη Δευτέρα η απόφαση για Follie Follie 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ