Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 15:46

  Εκτός Folli Follie οδηγείται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκτός Folli Follie οδηγείται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

  Εκτός της διοίκησης της Folli Follie οδηγείται ο νυν CEO Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, με στόχο να ικανοποιηθεί το αίτημα ομολογιούχων προκειμένου να συναινέσουν και να υποστηρίξουν τη νέα αίτηση υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα για την προστασία από τους πιστωτές της, αίτηση η οποία κατατέθηκε σήμερα. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσολιούτσος έχει δεσμευτεί πως θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους. Πλέον τον ρόλο της άσκησης διοίκησης στην εταιρεία αναλαμβάνει Steering Committee με τη συμμετοχή του προέδρου, του CEO, του αναπληρωτή CEO, του CRO (Chief Restructuring Officer) και ενός μέλους του δ.σ. 

  Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρθηκε, συνδέεται με την κατάθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο της νέας αίτησης υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία είναι πολύ πιθανόν να συζητηθεί αύριο Πέμπτη. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του 20% των πιστωτών της, ήτοι των ανέγγυων πιστωτών της και των εργαζομένων της. 

  Εκτός όμως από τις δύο αυτές ομάδες πιστωτών, με την οποία συμπληρώνεται το απαιτούμενο 20% για να αιτηθεί νέας προστασίας, η εταιρεία φέρεται να έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη μερίδας ομολογιούχων που έχει υπογράψει το σχετικό Letter of Interest (LOI), υπό την προϋπόθεση να υπάρξουν διοικητικές αλλαγές και να αποχωρήσει ο κ. Κουτσολιούτσος από το Δ.Σ. 

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για να υπάρξει αυτή η δέσμευση απαιτήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια καθώς ο Τζ. Κουτσολιούτσος παρέμενε ανένδοτος και μέχρι τελευταία στιγμή δημιουργούσε προσκόμματα στο εγχείρημα να παραμείνει βιώσιμη η εταιρεία, συνεπικουρούμενος από μέλη του δ.σ. που πρόσκεινται στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, Ν. Κανελλόπουλος.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr, η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα αποτελεί βέβαια το πρώτο βήμα, σε έναν μακρύ δρόμο, προς την εξυγίανση της Folli Follie. Διότι εκτός από την προστασία από τους πιστωτές της, η εταιρεία θα πρέπει να βρει ενδιαφερόμενο επενδυτή, ενδιάμεση χρηματοδότηση και να καταρτίσει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης μέχρι την τελική συζήτηση της αίτησής της, προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανσή της.

  Διαβάστε ακόμη: 

  Νέα αίτηση στον Πτωχευτικό από τη Folli Follie

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων