Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2018 11:56

  Ψέμα και το πτυχίο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου από το Bocconi

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελίζας Τριανταφύλλου

  Μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ του Capital.gr ότι ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, ψευδώς ισχυρίζεται στο βιογραφικό του ότι έχει αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το "Hartford University of Connecticut στην Αμερική”, νέες, επίσημες πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Bocconi αυτή τη φορά, διαψεύδουν και τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ως προς τις δικές του σπουδές. 

  Ο 76χρονος επιχειρηματίας, μέτοχος και μέχρι πρότινος εκτελεστικός πρόεδρος της Folli Follie Group, η οποία τους τελευταίους μήνες αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας λόγω της διαπιστωμένης παραποίησης των οικονομικών της στοιχείων, όπως προκύπτει από το προκαταρκτικό πόρισμα της Alvarez & Marsal, αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του ότι "αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο με πτυχίο στα Οικονομικά”. 
   

  Ετήσια Έκθεση FF Group 2003
  Πηγή: Ετήσιο Δελτίο FF GROUP 2003 (ίδια διατύπωση έως και το 2006).

  "Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου L. BOCCONI” διαβάζουμε στα συνοπτικά βιογραφικά στοιχεία του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου στον ετήσιο απολογισμό χρήσης 2010 της FF Group. H ίδια διατύπωση συνεχίζεται έως και την τελευταία οικονομική έκθεση του 2017.
   

  Ετήσιος Απολογισμός FF GROUP 2011
  Πηγή: Ετήσιος Απολογισμός FF GROUP 2011

  Η πληροφορία περί σπουδών στο Πανεπιστήμιο Bocconi και πτυχίου στις Οικονομικές Επιστήμες, πέρα από τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας, αναγράφεται και στο επίσημο site των ΚΑΕ.

  KAE Bocconi
  Πηγή: ιστοσελίδα KAE AE


  Η απάντηση του Bocconi 

  Ωστόσο, στην ερώτηση του Capital.gr αν ο κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος του Γεωργίου γεννηθείς το 1942 είναι απόφοιτός του, η απάντηση του Πανεπιστημίου Bocconi είναι πως: "Σύμφωνα με τα αρχεία μας δεν βρίσκεται στη βάση δεδομένων μας ως απόφοιτος του Bocconi”. Μάλιστα όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ιταλικού πανεπιστημίου, κατά την αναζήτηση στα αρχεία τους χρησιμοποίησαν διάφορες παραλλαγές της ορθογραφίας του ονόματος του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Οι προτεινόμενες από εμάς ήταν Dimitrios, Demetrios και Dimitris.
   

  Ετήσια Οικονομική Έκθεση FF Group 2017 (στα ελληνικά)
  Πηγή: Ετήσια Οικονομική Έκθεση FF Group 2017 (στα ελληνικά)
  Ετήσια Οικονομική Έκθεση FF Group 2017 (στα αγγλικά)
  Πηγή: Ετήσια Οικονομική Έκθεση FF Group 2017 (στα αγγλικά)

  Το Capital.gr επικοινώνησε χθες (Δευτέρα) το πρωί, γραπτώς (μέσω e-mail) με τον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο, γνωστοποιώντας του ότι με βάση την επίσημη απάντηση του Bocconi, δεν προκύπτει να έχει λάβει πτυχίο από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ωστόσο μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του παρόντος δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. 

  eliza.triandafillou@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων