Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 09:23

  Δυστοκία για την επόμενη ημέρα της Folli Follie

  Δυστοκία για την επόμενη ημέρα της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Αλεξάνδρας Γκίτση – Νίκου Χρυσικόπουλου

  Χωρίς "λευκό καπνό" ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, η οποία μπορεί να συγκλήθηκε, όμως δεν έλαβε τύποις καμία απόφαση, καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί τα μέλη που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα.

  Ύστερα από τις παραιτήσεις των Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου, οι οποίοι κατείχαν τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου, αντίστοιχα, το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ξεκίνησε αργά το μεσημέρι με μια σειρά θεμάτων στην ημερήσια ατζέντα.

  Της πραγματοποίησης του διοικητικού συμβουλίου προηγήθηκε έντονη φημολογία στην αγορά περί παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, υπό την πίεση που ασκείται από πολλές πλευρές να διευκολυνθεί η εξεύρεση λύσης στη Folli Follie.

  Σύμβουλοι και συνεργάτες της διοίκησης έχουν αρκετές φορές προτείνει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου να αποχωρήσει από το μάνατζμεντ, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση στην εταιρεία. Μετά τη δημοσιοποίηση του προσωρινού πορίσματος της Alvarez & Marsal που φανέρωσε τη "φούσκα" από τις ασιατικές δραστηριότητες του ομίλου και τις παραποιήσεις των λογιστικών καταστάσεων, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος και υπεύθυνος για το ασιατικό σκέλος του ομίλου FFG, καθώς και η σύζυγός του Καίτη, παραιτήθηκαν.

  Αυτό έχει ζητηθεί από διαφορετικές πλευρές και για τον νυν CEO, Τζώτζη Κουτσολιούτσο, με κύριο επιχείρημα ότι την απουσία εμπιστοσύνης της αγοράς απέναντι στη διοίκηση που προκάλεσε το μεγαλύτερο εταιρικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Ακόμη και για τα δύο μέλη του δ.σ που παραιτήθηκαν, υπάρχει δυσκολία αντικατάστασης αφού λίγοι επιθυμούν να συνδεθούν με την υπόθεση. Ο CEO, ωστόσο, σε όλες τις συνομιλίες με τους συμβούλους, τους υποψήφιους χρηματοδότες και τα στελέχη της εταιρείας εξέφραζε την άποψη πως αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος για την FFG.

  Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε επαφές με διάφορες πλευρές προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ώστε να αντιμετωπίσει τα οξεία προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίσει. Όπως έχει γράψει το Capital.gr, μέχρι να βρεθεί συνολική λύση, η εταιρεία χρειάζεται τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως για να αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της οι οποίοι έχουν απαιτήσει την προπληρωμή. Αυτή η αλλαγή στους όρους έχει συμπιέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με "απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον", όπως αναφέρεται στην αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού.

  Η FFG έχει πλέον διορίσει τη Deloitte ως κύριο χρηματοοικονομικό σύμβουλό της για να βοηθήσει στις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και να συμβουλεύσει στους όρους μιας οικονομικής αναδιάρθρωσης, σε συνεργασία με τον διευθυντή αναδιάρθρωσης (CRO) του ομίλου, Δημήτρη Κουβάτσο. Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος σύμβουλος της εταιρείας, η Rothschild, αποχώρησε.

  Δεν υπογράφουν

  Την ίδια στιγμή, θεωρείται βέβαιο πως και η επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που είχε προγραμματιστεί, ύστερα από νέα αναβολή, για τις 10 Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις δεν έχουν συνταχθεί, ούτε τα μέλη του δ.σ. δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ υπάρχει δεδηλωμένη απροθυμία των ελεγκτικών εταιρειών να αναλάβουν το έργο της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, οι οποίες στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθούν από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή. Περαιτέρω, υπάρχει ήδη προβληματισμός για την πρακτική των διαρκών αναβολών στη σύγκληση της γ.σ.

  Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για την υπόθεση Folli Follie, ενώ θα ενεργοποιηθεί και η διαδικασία της ακρόασης του ελεγκτή της FFG, Γ. Βαρθαλίτη, από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΛΤΕ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων