Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2018 08:18

  ΥΓΕΙΑ: Τα επόμενα βήματα μετά τη δημόσια πρόταση του CVC

  ΥΓΕΙΑ: Τα επόμενα βήματα μετά τη δημόσια πρόταση του CVC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:59 

  Στο υπόλοιπο των μετοχών του Υγεία που δεν κατέχει στοχεύει η CVC Capital Partners με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην οποία προχώρησε η θυγατρική της, Hellenic Healthcare, μετά την απόκτηση του 70,38% από τη MIG.

  Το τίμημα προς τους μετόχους ανήλθε στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή, όσο κατέβαλε η CVC και για την απόκτηση των μετοχών της MIG. Η δημόσια πρόταση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Hellenic Healthcare προς το χρηματιστήριο, υπερβαίνει κατά 37,7% την τιμή ανά μετοχή που προέκυψε από την αποτίμηση. 

  Η διαδικασία της δημόσιας πρότασης ξεκίνησε χθες με την κατάθεση του σχεδίου του πληροφοριακού δελτίου καθώς και της έκθεσης αποτίμησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η τελευταία καλείται να το εγκρίνει (η έγκριση αναμένεται πιθανότατα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο), ενώ η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου.

  Εάν μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης η Hellenic Healthcare κατέχει μετοχές που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του Υγεία, τότε θα ασκήσει δικαίωμα εξαγοράς αποκτώντας και τις υπόλοιπες μετοχές με το ίδιο τίμημα. Σημειώνεται πως η "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών ΑΕ", συμφερόντων της οικογένειας Αποστολόπουλου, βασικής μετόχου του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, κατέχει το 5,18% του μετοχικού κεφαλαίου.

  Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς ή του δικαιώματος εξόδου, η CVC θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του Υγεία για τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Για τη MIG η ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών του Υγεία στη CVC χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν γίνει, όχι μόνο στο χώρο της περίθαλψης. Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, η εισηγμένη, πέραν του τιμήματος των  204,4 εκατ. ευρώ που εισπράττει, απελευθερώνεται και από δανειακά βάρη 130 εκατ. ευρώ, την εξυπηρέτηση των οποίων αναλαμβάνει το CVC Capital. 

  Υπενθυμίζεται πως το τίμημα της πώλησης του Υγεία έγινε με όρους συνολικής αξίας (enterprise value) που αντιστοιχεί σε 12,5 φορές τα λειτουργικά κέρδη της περσινής χρήσης.  Η συνολική αποτίμηση του ομίλου ΥΓΕΙΑ ειδικότερα ανήλθε σε 420 εκατ. ευρώ. Όπως σημείωνε στην ανακοίνωσή της η MIG, επιδίωξη της διοίκησης παραμένει ο εξορθολογισμός των χρηματοοικονομικών μεγεθών και η μακροχρόνια ισχυροποίηση του ομίλου

  Την ίδια στιγμή, με την ολοκλήρωση του deal με τη MIG, η CVC Capital εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υγείας στην αγορά με πέντε νοσοκομεία, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της το νοσοκομείο Metropolitan και στη συνέχεια προχωρώντας στην εξαγορά της γενικής κλινικής  Iaso General. Στον όμιλο Υγεία ανήκουν επίσης η γυναικολογική και μαιευτική κλινική Μητέρα και το μαιευτήριο Λητώ.

  Στο 81,51% το ποσοστό συμμετοχής 

  Όπως έγινε γνωστό, με σημερινή ανακοίνωση της Hellenic Healthcare, η συμμετοχή της στο Υγεία έχει αυξηθεί από το 70,38% στο 81,51%. 

  Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: 

  Σύμφωνα με το άρθρο 24, παράγραφος 2(α) και (β) του Ν. 3461/2006, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΧΕΛΕΝΙΚ ΧΕΛΘΚΕΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" (στο εξής ο "Προτείνων") δηλώνει ότι, στις 12.11.2018, απέκτησε συνολικά 34.010.963 κοινές ονομαστικές μετοχές της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία εταιρεία με την επωνυμία "Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Ανώνυμος Εταιρεία" (στο εξής η "Εταιρεία") έναντι 0,95 Ευρώ ανά μετοχή μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών. Συνεπεία αυτών των συναλλαγών, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του Προτείνοντα στην Εταιρεία διαμορφώθηκε σε περίπου 81,51% από περίπου 70,38% που ήταν στις 9.11.2018.        

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ