Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Νοε-2018 16:22

  Ολοκληρώθηκε από τη MIG η μεταβίβαση των μετοχών του ΥΓΕΙΑ στη CVC

  Ολοκληρώθηκε από τη MIG η μεταβίβαση των μετοχών του ΥΓΕΙΑ στη CVC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση των μετοχών του ομίλου ΥΓΕΙΑ προς το σχήμα που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners.

  Η συνολική αποτίμηση (enterprise value) του ομίλου ΥΓΕΙΑ ανήλθε σε 420 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG, περίπου 290 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους μετόχους, από τα οποία 204,4 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα στη MIG.

  "Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία, και έρχεται ως επιστέγασμα μιας απαιτητικής και πολύμηνης διαδικασίας διαπραγμάτευσης που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG με απόλυτη διαφάνεια και σε υψηλό τίμημα και με την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται σημαντική ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής εταιρίας.Επιδίωξη της Διοίκησης παραμένει ο εξορθολογισμός των χρηματοοικονομικών μεγεθών και η μακροχρόνια ισχυροποίηση του ομίλου” τονίζεται στην ανακοίνωση της MIG.

  Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr με τρεις συναλλαγές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 70,38% του Υγεία, πέρασε στο CVC Capital Partners. Η αξία των συναλλαγών έφτασε στα 204,4 εκατ. ευρώ, αφού οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

  Ανακοίνωση-απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Σε άλλη της ανακοίνωση-απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η MIG διευκρινίζει ότι προχώρησε σήμερα στην ολοκλήρωση της πώλησης της (άμεσης και έμμεσης) συμμετοχής της στην "Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών ‘ΥΓΕΙΑ’ Α.Ε." μετά την τροποποίηση του από 28.9.2018 Διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο απαγόρευε την εν λόγω μεταβίβαση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020