Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Οκτ-2018 23:10

  Folli-Follie: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με δανειστές και τρίτα μέρη

  Folli-Follie: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με δανειστές και τρίτα μέρη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις επόμενες κινήσεις της εξετάζει η Folli-Follie μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης για τη λήψη προληπτικών μέτρων κατ' άρθρον 106α του Ν. 3588/2007, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση μετά από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς.

  Την ίδια στιγμή η εταιρεία σημειώνει ότι συνεχίζει μαζί με τους συμβούλους της, να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές για την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Παράλληλα, "συνεχίζει τις συζητήσεις της με τρίτους επενδυτές και συγκεκριμένους πιστωτές της για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την συμμετοχή τους στην μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης".

  Η  εταιρεία αναφέρει τέλος ότι η χρηματοοικονομική οφειλή της θυγατρικής της, FF Group Finance Luxembourg II SA, ποσού 31 εκ. ευρώ, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της εταιρείας, έχει καταστεί αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, λόγω της από 17.10.2018 καταγγελίας του μοναδικού κατόχου του Schuldschein 31 εκ. και της από 18.10.2018 κατάπτωσης της εγγύησης της Εταιρείας.

  Αναλυτικά, η εταιρεία σε ανακοίνωση της σημειώνει τα εξής:

  Η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η "Εταιρεία"), σε απάντηση και σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

  I.          Η υπ' αριθμ. 7266/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

  Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την από 18.7.2018 αίτηση της Εταιρείας για την λήψη προληπτικών μέτρων κατ' άρθρον 106α του Ν. 3588/2007 με την υπ' αριθμ. 7266/2018 απόφασή του, συνεπεία της οποίας έπαυσε η ισχύς της προσωρινής διαταγής, η οποία εκδόθηκε στις 12.9.2018 (κατά τα αναφερόμενα στην από 14.9.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας).

  Η Εταιρεία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας, την οποία καταβάλλει από κοινού με τους συμβούλους της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιοργάνωσής της, εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της και θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.

  II.        Διαδικασία αναδιοργάνωσης

  Η Εταιρεία και οι σύμβουλοί της εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους δανειστές της Εταιρείας για την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας. Παράλληλα, η Εταιρεία συνεχίζει τις συζητήσεις της με τρίτους επενδυτές και συγκεκριμένους πιστωτές της για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την συμμετοχή τους στην μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης.

  III.      Καταγγελία Schuldschein EUR31 m.

  Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι η χρηματοοικονομική οφειλή της θυγατρικής της, FF Group Finance Luxembourg II SA, ποσού 31 εκ. Ευρώ, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της Εταιρείας, έχει καταστεί αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, λόγω της από 17.10.2018 καταγγελίας του μοναδικού κατόχου του Schuldschein ¤31 εκ. και της από 18.10.2018 κατάπτωσης της εγγύησης της Εταιρείας.

  Λόγω του γεγονότος ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσμη και απαιτητή η ως άνω χρηματοοικονομική οφειλή, έχουν λάβει χώρα τα εξής Γεγονότα Παραβίασης (Events of Default):

  Βάσει του όρου 8 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Ομολόγων CHF 150.000.000 3,25 τοις εκατό λήξεως 2021 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II SA· και

  Βάσει του όρου 10 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων EUR 249.500.000 1,75 τοις εκατό λήξεως 2019 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg SA.

  Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για την δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

  Διαβάστε ακόμη:
  Αναζητείται Plan B για τη Folli Follie - Τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων