Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Οκτ-2018 09:40

  Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli-Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α

  Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli-Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:08

  των Αλεξάνδρας Γκίτση, Παναγιώτη Στάθη

  Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο  άρθρο 106α. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση εκδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ με αυτή την απόφαση αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας. 

  Οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πάντως πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Folli Follie να καταθέσει και νέα αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα για προστασία από τους πιστωτές. 

  Σημειώνεται, ότι η αίτηση για προστασία από τους πιστωτές είχε εκδικαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Τότε, το Μονομελές Πρωτοδικείο, είχε δώσει παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie, ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών, όσο και της βασικής μετόχου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου. 

  Η απόφαση της προηγούμενης Παρασκευής, 19 Οκτωβρίου, ανοίγει τον δρόμο για τη ρευστοποίηση του 35,5% της "Αττικά Πολυκαταστήματα", το οποίο ανήκει στη Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι με την απόφαση της 12ης Σεπτεμβρίου οι τράπεζες μπορούσαν να ρευστοποιήσουν μόνο το 10% της συμμετοχής στην "Αττικά Πολυκαταστήματα" το οποίο ανήκει στη Folli Follie Συμμετοχών, και όχι το 25,5% που ανήκει στη μητρική. 

  Σημειώνεται επίσης, ότι η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε ρύθμιση για οφειλές που έχει στο Δημόσιο και στον ΕΦΚΑ.

  Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie είχε προχωρήσει σε δύο ομολογιακές εκδόσεις, η μία ύψους 249,5 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε από τη συνδεδεμένη με τον όμιλο,  FF Group Finance Luxembourg II SA, και η άλλη  ύψους150 εκατ. ελβετικά φράγκα. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η απόφαση του δικαστηρίου δεν θεωρεί υπαρκτή την υποχρέωση προς την Luxembourg ΙΙ, ενώ γίνεται αναφορά και στο πόρισμα της Alvarez & Marsal, η οποία ας σημειωθεί ότι έλεγξε τις δραστηριότητες του ομίλου στην Κίνα και όχι αυτές της μητρικής η οποία είχε αιτηθεί την προστασία.  

  Σημειώνεται ότι στην αίτηση που είχε καταθέσει η Folli Fοllie για υπαγωγή στο άρθρο 106α, είχε αναφέρει ότι είχε λάβει επιστολές από προμηθευτές της, οι οποίοι εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεών της και συνολικά ποσά 152,851 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η εταιρεία είχε λάβει επιστολές από τη συνδεδεμένη με αυτήν λουξεμβουργιανή ανώνυμη εταιρεία FF Group Finance Luxembourg II SA. 

  Το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση αναφέρεται ότι εμφανίζεται ως πιστώτρια της εταιρείας η θυγατρική της, Finance Luxembourg II SA χωρίς όμως να προκύπτει από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ότι είναι πράγματι πιστώτρια. Επίσης αναφέρονται τα αποτελέσματα προσωρινού πορίσματος της εταιρείας Alvarez & Marsal για τις εταιρείες του ομίλου στην Ασία, τα οποία εμπεριέχονται και στο βούλευμα 4632/18 με το οποίο δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της εταιρείας. 

  Το βούλευμα ελήφθη υπόψιν αυτεπαγγέλτως και σύμφωνα να το σκεπτικό αναφέρει ότι: "προέκυψε σημαντική διαφοροποίηση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου Folli Follie Group σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017, ώστε να πιθανολογείται βάσιμα η ύπαρξη οφειλών της πρώτης αιτούσας προς τρίτους, οι απαιτήσεις των οποίων δεν έχουν περιληφθεί στην ένδικη αίτηση. Και τούτο διότι εκ του περιεχομένου της προσωρινής έκθεσης της εταιρίας Alvarez &Marsal LLP διαπιστώνεται αναφορικά με τις εταιρείες του ομίλου Folli Follie Group στην Ασία η ύπαρξη ζημιάς ύψους 44.702.304 δολαρίων ΗΠΑ, αντί των εμφανιζόμενων κερδών ύψους 316.444.076 δολαρίων ΗΠΑ."

  Η απόφαση 7265/18 καταλήγει ότι:

  - Δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις ώστε να διαταχθούν προληπτικά μέτρα υπέρ της Folli Follie αφού δεν υφίσταται έγγραφη δήλωση των πιστωτών της που να εκπροσωπούν τουλάχιστον το 20% του συνόλου. 

  - Πιθανολογείται στο παρόν στάδιο ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κατάρτιση σχεδίου εξυγίανσης με τους πιστωτές αφού εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του οικονομικού ελέγχου και της μη κατάρτισης και έγκρισης ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2017 από τη γενική συνέλευση καθίσταται ανέφικτος ο ακριβής προσδιορισμός των δανειστών. Κάθε σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση των οφειλών πριν από την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου τυγχάνει έωλος.

  Δείτε στα "Σχετικά Αρχεία" την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων που είχε καταθέσει η Folli Follie Group. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων