Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Αυγ-2018 13:11

  Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση του deal για το Υγεία

  Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση του deal για το Υγεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Δεκέμβριο ή το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης του Υγεία στο CVC Capital Partners.

  Μετά και το "πράσινο φως" που έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η γενική συνέλευση των μετόχων της MIG για την πώληση του ποσοστού της (70,38%) στη θυγατρική του fund Hellenic Healthcare- που αποτελεί τον επενδυτικό του "βραχίονα" για τις εξαγορές στις οποίες έχει προχωρήσει στην ελληνική αγορά-, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της MIG, αυτή εκτός απροόπτου υπολογίζεται προς τα τέλη του έτους. 

  Κατά τη διάρκεια της εξ αναβολής γενικής συνέλευσης υπήρξε ενημέρωση προς τους μετόχους τόσο για την αναγκαιότητα της κίνησης πώλησης του Υγεία, όσο και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, με το CEO της MIG Θ. Παπανικολάου να κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα deals στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. 

  Υπενθυμίζεται πως το CVC προσέφερε αρχικά 197,97 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου της MIG, δηλαδή 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Ακολούθησε μη δεσμευτική πρόταση από το σχήμα Apostolopoulos Holdings - H.I.G Capital 0,95 ευρώ ανά μετοχή, υπό την προϋπόθεση όμως διεξαγωγής νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence). Ακολούθως το CVC Capital κατέθεσε βελτιωμένη, δεσμευτική, πρόσφορά με τίμημα στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας το προσφερόμενο ποσό στα 204,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με τη διοίκηση της MIG, δεν υπήρξε καμία άλλη προσέγγιση από άλλο επενδυτή για την απόκτηση του θεραπευτηρίου.

  Στην εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων, η μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της MIG στο Υγεία εγκρίθηκε ομόφωνα. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η συμφωνία μειώνει το δανεισμό (το σύνολο των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου Υγεία όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του 2017 έφτανε τα 116 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες τα 14,9 εκατ.), εντούτοις ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το που θα κατευθυνθούν τα 204 εκατ. ευρώ της συμφωνίας. 

  Να σημειωθεί πως παρά τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα περί αντιπρότασης από την πλευρά Αποστολόπουλου  πλέον του 1 ευρώ ανά μετοχή, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Απόντες ήταν επίσης οι Jochen Muller και Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C (με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου), οι οποίοι στην προηγούμενη γενική συνέλευση είχαν αντιταχθεί στην πώληση του Υγεία.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων