Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Αυγ-2018 14:37

  Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη ΓΣ της MIG η πώληση του Υγεία

  Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη ΓΣ της MIG η πώληση του Υγεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:09

  Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

  Εγκρίθηκε ομόφωνα και με συντριπτική πλειοψηφία (95,7%) από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της MIG η πώληση του ποσοστού της στο Υγεία (70,38%) στη Hellenic Healthcare, θυγατρική του fund CVC.

  Στη γενική συνέλευση παρίστατο το 42,9% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ απόντες ήταν οι Jochen Muller και Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C (με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου), οι οποίοι στην προηγούμενη γενική συνέλευση της 27ης Ιουλίου είχαν αντιταχθεί στην πώληση του Υγεία, ζητώντας την αναβολή της.

  Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τη διοίκηση της MIG, στην εξ αναβολής γενική συνέλευση, όπου εγκρίθηκαν όλα τα προς ψήφιση θέματα, έγινε παρουσίαση αποτελεσμάτων του 2017 με ειδική αναφορά στην αύξηση τζίρου του συνόλου των εταιρειών του Ομίλου και τη σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων, σε μια χρονιά που οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι ανόδου.

  Οι ενέργειες της διοίκησης κινούνται σε 3 βασικούς άξονες:

  -την αναδιάρθρωση δανείων μητρικής και θυγατρικών εταιρειών,

  -τη βελτίωση αποτελεσμάτων,

  -τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων για τη διασφάλιση μεγαλύτερης αξίας προς όφελος των εργαζομένων, των μετόχων και των πιστωτών.

  Η Γ.Σ. εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Ομίλου MIG και τις ενέργειές τις.

  Να σημειωθεί, τέλος, ότι από την πλευρά της Apostolopoulos δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η διοίκηση της MIG, έγινε αναφορά στην υποτιθέμενη πρόταση της Apostolopoulos, για την οποία σημειώθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημη, τεκμηριωμένη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για το υποτιθέμενο τίμημα του 1€+ ανά μετοχή, όπως παρουσιάστηκε μετά τη Γ.Σ. του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στο εξώδικο προς τη MIG.

  Υπενθυμίζεται πως οι μέτοχοι ουσιαστικά κλήθηκαν να επικυρώσουν, όπως προβλέπεται, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 5 Ιουλίου, για την πώληση του 70,38% που κατέχει η MIG στο Υγεία, έναντι 204,4 εκατ.ευρώ. Το δ.σ. της MIG αποδέχθηκε τότε την νέα δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις βελτιωμένη προσφορά της Hellenic Healthcare, που ανέβαζε το τίμημα στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση το προσφερόμενο  τίμημα, το 100% του Υγεία αποτιμάται στα 290 εκατ.ευρώ. 

  Η βελτιωμένη πρόταση του CVC κατατέθηκε αφού είχε προηγηθεί πρόταση της "G. Apostolopoulos Holdings S.A.", βασικού μετόχου του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνεργασία με το αμερικανικό fund ΗIG, ύψους 0,95 ανά μετοχή. Σύμφωνα με τη MIG, η πρόταση βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την ΗIG, οι επιμέρους όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί. Επιπλέον και κατόπιν διευκρίνησης, η G. Apostolopoulos Holdings ζήτησε χρόνο 6 – 8 εβδομάδων για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του Υγεία και αποκλειστικότητα δύο μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.

  *Διαβάστε ακόμα:

  -"Ώρα μηδέν" για την πώληση του Υγεία στο CVC

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων