Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Απρ-2019 12:32

  Επιστροφή της Eurobank στoυς Standard δείκτες της MSCI "βλέπει" και η JP Morgan

  Επιστροφή της Eurobank στoυς Standard δείκτες της MSCI "βλέπει" και η JP Morgan
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστροφή της μετοχής της Eurobank στους Standard δείκτες της MSCI "βλέπει" και η JP Morgan, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εξετάζει την ένταξη της ελληνικής τράπεζας στον δείκτη MSCI Mid-Cap, από τον οποίο τη διέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο μετά και το ισχυρό σφυροκόπημα των τραπεζών στο ταμπλό του Χ.Α).

  Μετά την Wood χθες καθώς και την VTΒ Capital τον περασμένο μήνα, η JP Morgan "βλέπει" και αυτή θετικές εξελίξεις για τη συστημική τράπεζα, καλλιεργώντας όλο και περισσότερες προσδοκίες για επιστροφή και της Εθνικής Τράπεζας στους Standard δείκτες της MSCI αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς σε δεύτερο χρόνο,  ενισχύοντας έτσι τις προοπτικές του κλάδου αλλά και τη συναλλακτική δραστηριότητα στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

  Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα σε flash note της, καθώς η συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia θα αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της ελληνικής συστημικής τράπεζας κατά περισσότερο από 50%, η MSCI θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των μεγεθών της. Μετά τη συγχώνευση η JP Morgan αναμένει πως η MSCI θα αναβαθμίσει την Eurobank από τους δείκτες Mid Cap στους δείκτες Standard και θα διαγράψει την Grivalia Properties από τον Small Cap.

  H JP Morgan εκτιμά πως και η FTSE θα διαγράψει την Grivalia Properties από τον δείκτη Small Cap index των Αναδυόμενων Αγορών και θα αυξήσει τον αριθμό των μετοχών της Eurobank στον δείκτη Standard των Αναδυόμενων Αγορών.

  Οι κινήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε εισροές 22 εκατ. δολαρίων για την Eurobank σε ό,τι αφορά τον δείκτη FTSE Αναδυόμενων Αγορών, εισροές 184 εκατ. δολαρίων για την τράπεζα στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών και αναμενόμενες εκροές 43 εκατ. δολ. Από τον δείκτη MSCI Small Cap Αναδυόμενων Αγορών μετά και την αφαίρεσή της από αυτόν. Συνολικά οι εισροές για την Eurobank στους δείκτες FTSE και MSCI τοποθετούνται  στα 164 εκατ. δολάρια.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως η Wood εκτιμά πως οι εισροές στην Eurobank από τα παθητικά χαρτοφυλάκια όταν μπει στον Standard δείκτη της MSCI, θα κινηθούν στα 128 εκατ. δολάρια, με το βάρος της στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών να φτάνει το περίπου 0,04%, και στον δείκτη MSCI Ελλάδας το 14%.

  Σε ό,τι αφορά την Grivalia, μετά την αφαίρεσή της από τους δείκτες Small Cap των FTSE και MSCI, η JP Morgan εκτιμά πως οι συνολικές εκροές θα φτάσουν τα 28 εκατ. δολάρια.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων