Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια της από 3 Μαρτίου 2010 ανακοίνωσης της Nutriart και σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Nutriart θα ήθελε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις αποφάσεις 669 και 670/2010 του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν στην οικιστική ανάπτυξη του οικοδομικού συγκροτήματος "Αλευρόμυλοι Αλλατίνη" στη Θεσσαλονίκη, με τις οποίες ακυρώνεται η απόφαση από το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τη χωροθέτηση του οικοδομικού συγκροτήματος και συνακόλουθα η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί.
Διευκρινίζεται ότι το οικοδομικό αυτό συγκρότημα ανήκει κατά 50% στην "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ", 100% θυγατρική της Nutriart ενώ κατά το υπόλοιπο 50% σε λοιπούς συνιδιοκτήτες.
Η εταιρεία σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και κάθε άλλης δικαστικής αρχής. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση, βασισμένη στην από 9ετίας σχετική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ και την αντίστοιχη οικοδομική άδεια, αποτελούσε μία σημαντική οικονομική επένδυση για την εταιρεία, με στόχο και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Το αποτέλεσμα από την ακύρωση της απόφασης αυτής θα αντικατοπτριστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ τριμήνου της Nutriart που θα δημοσιευτούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2010, με επιβάρυνση που αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ (λόγω απομείωσης του λογαριασμού ενεργητικού αξία επενδύσεων σε ακίνητα).
Η Nutriart, σε συνεργασία με τους συνιδιοκτήτες του συγκεκριμένου συγκροτήματος, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και θα διερευνήσει κάθε δυνατό τρόπο για την μελλοντική αξιοποίηση του ακινήτου και τον επαναπροδιορισμό των οικονομικών δεδομένων της επένδυσης που θα επανασχεδιαστεί εκ νέου. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να διασφαλίσουμε την αναβάθμιση της περιοχής και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που γίνονται για τον σκοπό αυτό.
Σε μία δύσκολη πραγματικότητα, όπως αυτή στην Ελλάδα σήμερα, η απαξίωση των επενδύσεων μίας επιχείρησης, έχει ιδιαίτερο αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο, όπως συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση με τη Nutriart και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.
-
12:31 Κ. Χατζηδάκης: Δέκα διαφορετικές παρεμβάσεις που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα
-
12:29 Το σενάριο που τρέμει ο Τραμπ: Τι θα συμβεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους δασμούς του;
-
12:28 Γ. Κώτσηρας: Οι παρεμβάσεις στη ΔΕΘ συνιστούν μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με οφέλη για όλους τους πολίτες
-
12:27 Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ τα εντάσσει στον κατάλογό του και ζητά να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να πέσουν οι τιμές
-
12:19 Γ. Γεραπετρίτης: Υπάρχουν συμφέροντα που δεν θα ήθελαν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου
-
12:16 Θ. Κοντογεώργης: Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων, στην ανάπτυξη και στο δημογραφικό
-
12:12 K. Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους "πατριωτικούς φόρους" Τσίπρα
-
12:01 Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
-
12:00 Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος
-
11:57 Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα δυναμική: Ο Προβλήτας 6 αναβαθμίζει το λιμάνι και την πόλη
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (35)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (25)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (11)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (9)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (6)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (4)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (3)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
