Τετάρτη, 24-Ιουν-2009 13:11

Παρνασσός: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Η εταιρεία ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. ανακοινώνει ότι στις 24 Ιουνίου 2009 και ώρα 9:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στα γραφεία της εταιρείας (Μεσογείων 109-111, Αθήνα). Παρέστησαν δέκα (10) μέτοχοι οι οποίοι εκπροσώπησαν 12.498.615 από τις 20.210.127 μετοχές στις οποίες διαιρείται το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 61,84% αυτού. Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφάσισε παμψηφεί τα εξής:

1. Υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρικές και ενοποιημένες) της χρήσης 2008 με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Υπερψηφίστηκε η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2008.

3. Για τον έλεγχο της χρήσης 2009 ορίστηκε η Ελεγκτική Εταιρεία "BDO ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ". Συγκεκριμένα εξελέγησαν ως Τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής ο κος Ανάγνος Λυμπέρης και αναπληρωματικός αυτού ο κος Αριστείδης Σφούνος. Έγινε επίσης καθορισμός των αμοιβών τους.

4. Έγινε καθορισμός των αποζημιώσεων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την παράστασή τους στις συνεδριάσεις του έτους 2009 και καθορίσθηκαν τα ποσά των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου συνδεομένων με οποιαδήποτε σχέση με την Εταιρεία για την χρονική περίοδο από 1.7.2009 έως 30.6.2010.

5. Εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την προσεχή πενταετία. Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

α) Εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη
    Παναγιώτης Πανούσης
    Σπυρίδων Καρδάρας
    Αθανάσιος Παπασταμάτης
    Δομένικος Χήναρης
    Μαρία Ζηνέλη

Β) Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη
    Μιχαήλ Ζέης
    Κωνσταντίνος Παπούλιας

6. Χορηγήθηκε άδεια σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Δ/ντές της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 1 του κ.ν 2190/1920 να μετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια ή στην Διεύθυνση Εταιρειών και Κοινοπραξιών που επιδιώκουν συναφείς με την Εταιρεία σκοπούς.

7. Εκλέχθηκε Επιτροπή Ελέγχου αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Παπούλια, Δομένικο Χήναρη και Μαρία Ζηνέλη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 3693/2008.