Συνεχης ενημερωση
Οι ραγδαίες αλλαγές στο παγκόσμιο περιβάλλον, κάνουν το νερό, τον σημαντικότερο φυσικό πόρο για την ανθρώπινη ζωή και για την οικονομική δραστηριότητα, στοιχείο ανταγωνισμού και καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη. Ο όμιλος UNIBIOS έχοντας κατανοήσει τις απαιτήσεις της νέας εποχής δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής του Κάλλιγκαν Ελλάς για να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της έλλειψης νερού.
Η υποβάθμιση της ποιότητας του νερού είναι παγκόσμιο φαινόμενο και συνακόλουθα οι υπηρεσίες και η τεχνογνωσία του ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας του νερού μπορεί να αξιοποιηθούν σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Ειδικότερα, στο χώρο της Ανατολικής Ευρώπης ακολουθήθηκε για δεκαετίες ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που απέδιδε μικρότερη σημασία στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα σημαντικά προβλήματα με την ποιότητα των υδάτινων αποθεμάτων.
Η UNIBIOS εκμεταλλευόμενη αυτή την ευκαιρία αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή. Έτσι συνεργαζόμενη και με την Διεθνή Culligan δραστηριοποιείται πλέον στην Τσεχία και την Σλοβακία, ενώ έχει εξασφαλίσει και το δικαίωμα να συστήσει ανάλογες δραστηριότητες και στην Βουλγαρία και την FYROM.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου, οι εταιρείες "UNIBIOS Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών" και "SYCHEM A.E." και οι μέτοχοι της τελευταίας, σε συνέχεια συζητήσεων τους που διεξήχθησαν με αφορμή το μεταξύ τους υπογραφέν από 20 Μαΐου 2008 "Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης" για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της "SYCHEM A.E." και συνεκτιμώντας τις γενικότερες αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στις χρηματαγορές, αποφάσισαν την επανεξέταση του πλαισίου υλοποίησης της εν λόγω εξαγοράς με βάση και τα οριστικά οικονομικά στοιχεία για την χρήση 2008.
-
14:26 Blackstone: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο δ' τρίμηνο - Αυξήθηκαν κατά 3% τα διανεμητέα κέρδη
-
14:23 Δ. Τσιόδρας: Παρουσίασε την Έκθεσή του για την απλοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ
-
14:14 Πεσκόφ: Υπάρχει ακόμη χώρος για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ - Οποιαδήποτε χρήση βίας θα έχει συνέπειες
-
14:10 ΠΑΣΟΚ: Πρωθυπουργός και ΝΔ συμφωνούν με τις εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις του εκπροσώπου τους στη Βουλή
-
14:02 Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο το Ιράν
-
14:00 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε την κράτηση προσφύγων στη Μινεσότα που δεν έχουν λάβει καθεστώς μόνιμου κατοίκου
-
13:56 Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα
-
13:55 Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια
-
13:53 Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Ρουμανία οι δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ - Μεταφέρθηκαν στο "Παπαγεωργίου"
-
13:44 Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (86)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (20)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (10)
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια (9)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (9)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ