Συνεχης ενημερωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσεως 2024 Unibios Συμμετοχών
Αύξηση Οργανικών Πωλήσεων 13,4% και Οργανικού EBITDA 29,8%
Ο Όμιλος εταιρειών UNIBIOS Α.Ε. Συμμετοχών ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της Χρήσης 2024 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.).
Κατά την Χρήση 2024, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου UNIBIOS αυξήθηκαν κατά 13,4% ήτοι από 12.977 χιλ. Ευρώ σε 14.718 χιλ. Ευρώ λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου Watera International.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου Unibios, σημείωσαν αύξηση κατά 20% σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρήσης και διαμορφώθηκαν σε 5.867 χιλ. Ευρώ, έναντι 4.889 χιλ. Ευρώ. Το περιθώριο μικτού κέρδους ενισχύθηκε από 37,7% σε 39,8%.
Τα οργανικά επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου για τη Χρήση 2024 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1.953 χιλ. Ευρώ, έναντι 1.082 χιλ. Ευρώ για τη χρήση 2023 δηλαδή αυξήθηκαν κατά 80,5%. Τα τελικά αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου για τη Χρήση 2024 διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1.552 χιλ. Ευρώ καθώς επιβαρύνθηκαν από το κόστος διακοπής της δραστηριότητας εμπορίας και ενοικίασης σκαλωσιάς ύψους 401 χιλ. Ευρώ. Στην αντίστοιχη περίοδο 2023, τα τελικά αποτελέσματα προ φόρων είχαν διαμορφωθεί σε 2.402 χιλ. Ευρώ, καθώς ενισχύθηκαν κατά 1.321 χιλ. Ευρώ που ήταν τα καθαρά έσοδα της πώλησης τμήματος του ακινήτου του Ομίλου στην ΑΆ ΒΙΠΕ Βόλου.
Το Οργανικό Επαναλαμβανόμενο EBITDA του Ομίλου το 2024, διαμορφώθηκε σε 2.728 χιλ. Ευρώ ή ποσοστό 18,5% επί του κύκλου εργασιών έναντι 2.104 χιλ. Ευρώ αυξημένο κατά 29,8%.
Τέλος, τα συνολικά έσοδα μετά από φόρους του ομίλου UNIBIOS, περιλαμβανομένων όλων των έκτακτων μη επαναλαμβανόμενων κερδών, ζημίων και προσαρμογών, το 2024 διαμορφώθηκαν σε 2.225 χιλ. Ευρώ έναντι 2.045 χιλ. Ευρώ το 2023.
28 Απριλίου 2025
Ο Όμιλος UNIBIOS είναι εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Μέσω των θυγατρικών της, η UNIBIOS Συμμετοχών ΑΕ δραστηριοποιείται στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Νερού.
Η WATERA International SA είναι κατά 100% θυγατρική της Unibios Συμμετοχών, και μέσω της Watera Ελλάς ΑΒΕΕ, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της Επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα. Η Watera Ελλάς ιδρύθηκε το 1963 και είναι πρώτη αναφορικά με την εγκατεστημένη δυναμικότητα αφαλατώσεων στην Ελλάδα. Επίσης, μέσω των άλλων θυγατρικών της εταιρειών, η Watera International δραστηριοποιείται με επιτυχία, εκτός από την Ελλάδα, στην Τσεχία, Βουλγαρία και Ιταλία, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότατα στην Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
-
16:46 Μ. Χρυσοχοΐδης από την Κρήτη: Τέλος στην ανοχή – εφαρμογή της νομιμότητας σε όλη τη χώρα
-
16:42 Alpha Bank: Παρουσία της Διοίκησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στα Small Business Workshops της Αθήνας
-
16:37 Πηγές Νέας Δημοκρατίας: Επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η υπόθεση Σεμερτζίδου - Η ΝΔ την έστειλε στη Δικαιοσύνη
-
16:33 Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα
-
16:31 Αττικές Εκδόσεις: Στις 9 Οκτωβρίου η ημερομηνία αποκοπής για το μέρισμα €0,0095/μτχ. (καθαρό)
-
16:29 Μόσχα: "Ψευδαίσθηση" η πρόταση για δανειοδότηση της Ουκρανίας με ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
-
16:16 ΕΦΕΤ: Ανάκληση αποξηραμένης φράουλας
-
16:16 Συνήγορος του Καταναλωτή: Δημοσιοποίηση έγγραφης σύστασης προς την ασφαλιστική "NN Ελληνική Μονοπρόσωπη ΑΑΕΖ"
-
16:07 Πώς υπολογίζεται ο Ετήσιος Δείκτης Αναπροσαρμογής μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας
-
16:06 ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL
-
Πώληση ακινήτου από ιδιώτη: Πώς μια απλή μεταβίβαση μπορεί να θεωρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα
-
Σφοδρή σύγκρουση Μερτς-Όρμπαν στην Κοπεγχάγη: "Παρεμποδίζει τις συζητήσεις για τις ανάγκες της ασφάλειας της Ένωσης"
-
Το έμφραγμα και το εγκεφαλικό προειδοποιούν - Τα ανησυχητικά σημάδια δείχνει νέα μελέτη
-
Επελαύνει το κύμα κακοκαιρίας: Nέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Οι περιοχές με τα έντονα φαινόμενα
-
Το πρόβλημα της Ρωσίας δεν είναι στην Ευρώπη
-
Τέλος η άμυνα, τώρα επίθεση
-
Πτωτική τροχιά των επιτοκίων καταθέσεων και δανείων - Tι σημαίνει για καταθέτες-δανειολήπτες
-
Λάουρα Κοβέσι: Συνώνυμο του πελατειακού κράτους ο ΟΠΕΚΕΠΕ
-
Τέμπη: Ηχηρή παρέμβαση Ν. Δένδια υπέρ αιτήματος Π. Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις
-
Η Ελλάδα για πάντα χώρα υψηλής φορολογίας;
-
Το Ισραήλ ακινητοποίησε πλοία του στολίσκου για τη Γάζα - Υπό κράτηση 7 Έλληνες (137)
-
Το πρόβλημα της Ρωσίας δεν είναι στην Ευρώπη (65)
-
Λάουρα Κοβέσι: Συνώνυμο του πελατειακού κράτους ο ΟΠΕΚΕΠΕ (42)
-
Τέμπη: Νέο πεδίο σύγκρουσης Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης η άρνηση της Δικαιοσύνης για τοξικολογικές στις εκταφές (25)
-
Σφοδρή σύγκρουση Μερτς-Όρμπαν στην Κοπεγχάγη: "Παρεμποδίζει τις συζητήσεις για τις ανάγκες της ασφάλειας της Ένωσης" (20)
-
Τέμπη: Ηχηρή παρέμβαση Ν. Δένδια υπέρ αιτήματος Π. Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις (17)
-
Όρμπαν: Θα υποστηρίξουμε σθεναρά την ουγγρική θέση για την Ουκρανία (12)
-
Γιατί έπεσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο - Πού φρέναραν οι αυξήσεις (11)
-
Πώληση ακινήτου από ιδιώτη: Πώς μια απλή μεταβίβαση μπορεί να θεωρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα (11)
-
Ανοίξτε τον διάλογο. Ακούστε τι λένε... (8)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
