Συνεχης ενημερωση
Η Quest Συμμετοχών Α.Ε., γνωστοποιεί ότι την 11η Οκτωβρίου 2024 υπεγράφη συμφωνία για την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Μπενρουμπή Α.Ε. έναντι τιμήματος ευρώ 27,2εκ., ενώ η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως το ποσό των ευρώ 29,2εκ. εντός του επόμενου έτους, λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τις μετόχους μειοψηφίας συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της Μπενρουμπή Α.Ε.. H συμφωνία προβλέπει δυνατότητα απόκτησης του υπολειπόμενου 30% κατά το 2027. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους, μεταξύ των οποίων και οι απαραίτητες γνωστοποιήσεις ή και εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές.
Η Μπενρουμπή Α.Ε. κατά το 2023 παρουσίασε πωλήσεις ευρώ 25 εκ., EBITDA ευρώ 5,2 εκ και ΕΒΤ ευρώ 3,8εκ. ενώ κατά το 2024 εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί αύξηση των μεγεθών αυτών. Η Μπενρουμπή Α.Ε. έχει ιστορία 140 χρόνων στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της διανομής ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών καθώς και σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης.
Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Quest Holdings για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο Lambadarios Law Firm.
Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Μπενρουμπή Α.Ε για τη συναλλαγή ήταν η Deloitte, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS.
-
14:26 Blackstone: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο δ' τρίμηνο - Αυξήθηκαν κατά 3% τα διανεμητέα κέρδη
-
14:23 Δ. Τσιόδρας: Παρουσίασε την Έκθεσή του για την απλοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ
-
14:14 Πεσκόφ: Υπάρχει ακόμη χώρος για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ - Οποιαδήποτε χρήση βίας θα έχει συνέπειες
-
14:10 ΠΑΣΟΚ: Πρωθυπουργός και ΝΔ συμφωνούν με τις εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις του εκπροσώπου τους στη Βουλή
-
14:02 Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο το Ιράν
-
14:00 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε την κράτηση προσφύγων στη Μινεσότα που δεν έχουν λάβει καθεστώς μόνιμου κατοίκου
-
13:56 Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα
-
13:55 Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια
-
13:53 Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Ρουμανία οι δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ - Μεταφέρθηκαν στο "Παπαγεωργίου"
-
13:44 Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (86)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (20)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (10)
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια (9)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (9)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ