Συνεχης ενημερωση
|
25 Ιουλίου 2024
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων - Χρηματιστήριο Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, γνωστοποιεί ότι θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 250.000 επιπλέον τεμαχίων του Ομολόγου Ελληνικού Δημοσίου, δεκαετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 3,875% ετησίως, ISIN GR0124035693, αρχικής εκδόσεως 12.03.2019, επανεκδόσεως 24.07.2024 και ονομαστικής αξίας εκάστου €1.000.
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας "ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Α.Ε." (ISIN: GRS145003000) με τελική ονομαστική αξία εκάστης €0,57 και αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,25 ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024.
| Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου |
|
Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.
Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.
Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.
Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).
Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.
-
13:31 Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
-
13:21 Ανάλυση Sky News: Γιατί ο Πούτιν "εξαφάνισε" τον Λαβρόφ - Το "λάθος" που υπονόμευσε τον Ρώσο πρόεδρο
-
13:18 Β. Κικίλιας: Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα είναι η μείωση του κόστους ζωής των Ελλήνων
-
13:03 Κ. Τσουκαλάς: Στα ΕΛΤΑ η κυβέρνηση επέλεξε τη γνωστή μέθοδο Χατζηδάκη: Απαξίωση για να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίηση
-
12:50 Ο Πούτιν αναβάθμισε τον υφυπουργό Άμυνας Αντρέι Μπουλίγκα τοπoθετώντας τον στο Συμβούλιο Ασφαλείας
-
12:34 Τουρκία: Έξι νεκροί και πέντε τραυματίες σε πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας
-
12:32 Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μαραθωνοδρόμους, εν όψει του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
-
12:13 Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών διακινητών στον Έβρο – Μετέφεραν παράνομα μετανάστες
-
12:11 Θ. Κοντογεώργης: Εθνικό πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2035
-
12:02 Mega deal $10 δισ. στη φαρμακοβιομηχανία - Η Pfizer αγοράζει τη Metsera υπερισχύοντας της Novo Nordisk
-
Χαμηλές εισφορές που οδηγούν σε συντάξεις φτώχειας εξακολουθούν να επιλέγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Τα τελευταία στοιχεία
-
Οι 4 σημαντικές συμφωνίες που υπογράφηκαν στην ενεργειακή σύνοδο P-TEC στην Αθήνα
-
Το σχέδιο της Εθνικής για το φετινό μέρισμα – Στο προσκήνιο οι μέτοχοι
-
Αττική-Πίττας: Γλύκαναν τα κέρδη οι εξαγωγές - Ποιες χώρες χρυσοπληρώνουν το ελληνικό μέλι
-
"Χτίζεται" η πλατφόρμα PriceMap με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων - Πώς θα λειτουργεί
-
Ζελένσκι: Η Ρωσία εξαπέλυσε 450 drones και 45 πυραύλους τη νύχτα κατά των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών
-
Μήπως είμαστε απατεώνες;
-
Κομισιόν: Η σκληρή αλήθεια για τους μισθούς
-
Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει αύριο τα χαρτιά του
-
Ο Τραμπ εξαίρεσε την Ουγγαρία απο τις κυρώσεις για αγορά ρωσικού πετρελαίου για ένα χρόνο
-
Χαμηλές εισφορές που οδηγούν σε συντάξεις φτώχειας εξακολουθούν να επιλέγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Τα τελευταία στοιχεία (23)
-
"Χτίζεται" η πλατφόρμα PriceMap με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων - Πώς θα λειτουργεί (8)
-
Μήπως είμαστε απατεώνες; (7)
-
Ο Τραμπ εξαίρεσε την Ουγγαρία απο τις κυρώσεις για αγορά ρωσικού πετρελαίου για ένα χρόνο (4)
-
Τι είναι ή δεν είναι "βαθύ κράτος" (4)
-
Κομισιόν: Η σκληρή αλήθεια για τους μισθούς (3)
-
Ζελένσκι: Η Ρωσία εξαπέλυσε 450 drones και 45 πυραύλους τη νύχτα κατά των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών (3)
-
Για την Ελλάδα οι αμυντικές δαπάνες αποτελούν επένδυση (3)
-
Κ. Τσουκαλάς: Στα ΕΛΤΑ η κυβέρνηση επέλεξε τη γνωστή μέθοδο Χατζηδάκη: Απαξίωση για να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίηση (1)
-
Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μαραθωνοδρόμους, εν όψει του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


