Συνεχης ενημερωση
Η "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ" (ΕΥΑΘ) στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού και των μετόχων της ειδικότερα, σύμφωνα με το ν. 3556/2007 και το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΥΑΘ ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2021, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος, ανερχόμενο στο ποσό των 0,223 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2020, το οποίο μετά την παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5%, σύμφωνα με το ν. 4646/2019 (άρθρο 24 παρ.1) και τη σχετική εγκύκλιο Ε.2012/2020 της ΑΑΔΕ, διαμορφώνεται σε 0,21185 ευρώ ανά μετοχή.
Ως ημερομηνία αποκοπής, ορίσθηκε η 28η Ιουνίου 2021. Από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.
Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος, (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤ επενδυτές κατά την 29η Ιουνίου 2021.
Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 5η Ιουλίου 2021 από την πληρώτρια Τράπεζα Eurobank ως ακολούθως:
1. Mέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank A.E.
Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίσματος (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι κάτοικοι συμβατικών κρατών, ο παρακρατούμενος φόρος ποικίλλει ανάλογα με τις προβλέψεις της οικείας σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το 5%.
Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα της χρήσεως 2020, τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2026, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι η ΕΥΑΘ δεν κατέχει ίδιες μετοχές
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ. κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Μετόχων & Εταιρικών Ανακοινώσεων της Εταιρείας, τηλ. 2310 966720, email investors@eyath.gr
Επιπρόσθετα, στην Υποδιεύθυνση Domestic Markets Custody Operations, Τμήμα Corporate Actions, της Τράπεζας Eurobank, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας 14234 Ν. Ιωνία, τηλέφωνα επικοινωνίας : 2103522085 και 2103522284.
-
13:48 Ρώσος διπλωμάτης: Τα drones που καταρρίφθηκαν στην Πολωνία προέρχονταν από την Ουκρανία
-
13:42 Στάρμερ: "Εξαιρετικά ριψοκίνδυνη" η ρωσική παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου
-
13:33 Όρμπαν: Η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Πολωνίας είναι απαράδεκτη
-
13:32 Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ για επίθεση στο Κατάρ: "Αν δεν τους πετύχαμε αυτή τη φορά, θα τους πετύχουμε την επόμενη"
-
13:30 Νότια Κορέα: Η Σεούλ στέλνει αεροπλάνο για να επαναπατρίσει τους πολίτες της που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
-
13:29 Enterprise Greece: Αισιόδοξα μηνύματα για δυναμική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών
-
13:24 Νεπάλ: Στους 25 οι νεκροί στις διαδηλώσεις - Στρατιώτες φρουρούν το κοινοβούλιο
-
13:21 N. Ανδρουλάκης: Με τις πρωτοβουλίες μας δίνουμε καθημερινά μάχη να μειωθεί το κόστος ζωής και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος
-
13:20 ΔΥΠΑ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2025
-
13:16 ΥΠΕΞ: Η επίθεση στη Ντόχα αποτελεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του Κατάρ
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ (77)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (33)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (32)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (14)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (8)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (7)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (4)
-
Ιπποκράτειο: Σε αναστολή ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής για το "χρυσό φακελάκι" - "Δεν θα γίνει ανεκτό" δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
