Συνεχης ενημερωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
"Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ A.E.Ε."
Η εδρεύουσα στο Αιγάλεω Αττικής και επί της λεωφόρου Κηφισού αριθ. 6 ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Γ.Ε.Δημητρίου ΑΕΕ" (στο εξής για συντομία, η "Εταιρεία"), σε συνέχεια της από 6.11.2019 ανακοινώσεώς της (στο εξής για συντομία, "Προγενέστερη Ανακοίνωση") παρέχει την ακόλουθη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.
1. Η Εταιρεία υπέγραψε την 30.3.2021 συμφωνία εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 31 επ. του ν. 4738/2020 (η "Συμφωνία Εξυγίανσης") με την πλειοψηφία των πιστωτών της, μεταξύ των οποίων και με εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικό δανεισμό, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους σημαντικότερους προμηθευτές της και τους εργαζομένους της. Συναινούντες πιστωτές θεωρούνται, επίσης, το ελληνικό Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς πληρούνται όλες ανεξαιρέτως οι προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 37 του ν. 4738/2020. Στην Συμφωνία Εξυγίανσης συμβάλλεται, επίσης, ως στρατηγικός επενδυτής η εταιρεία "Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία" (στο εξής για συντομία "Στρατηγικός Επενδυτής").
2. Με τη Συμφωνία Εξυγίανσης επιδιώκεται η αναδιάρθρωση των οφειλών της Εταιρείας, οι οποίες την 31η Δεκεμβρίου 2020 ανέρχονταν σε 48.837.414,17 ευρώ. Η Συμφωνία Εξυγίανσης επετεύχθη μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους πιστωτές της Εταιρείας προκειμένου αυτή να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της να διατηρήσει τις θέσεις του προσωπικού της να καταστεί βιώσιμη και να εξακολουθήσει τη δραστηριότητά της, διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών και κυρίως αυτή του κλιματισμού.
3. Η Εταιρεία υπέβαλε σήμερα αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4738/2020, προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αιτήσεως ορίσθηκε η 26η Μαΐου 2021. Η πραγματοποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης τελεί υπό την προϋπόθεση της επικύρωσής της από το αρμόδιο δικαστήριο. Υπό την προϋπόθεση αυτή, η οποία είναι βασικός όρος της Συμφωνίας Εξυγίανσης, τελεί και η είσοδος του Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, κατόπιν αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
4. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Εταιρεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού για την Κατάχρηση της Αγοράς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (MAR), το άρθρο 2 παρ. 2 (εδ. θ και ιγ) της Απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον Κανονισμό του Χ.Α. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR.
5. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι o κ. Θρασύβουλος Τσαμούρης του Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων.
Αιγάλεω, 31 Μαρτίου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο
-
00:07 Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
00:06 Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
00:05 Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί πιο έξυπνα το μεταναστευτικό
-
00:04 Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
00:03 Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
00:02 Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν;
-
00:01 Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
15/12 Γερμανικά ΜΜΕ: "Μικρά βήματα σε μακρύ δρόμο" η πρόοδος που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες του Βερολίνου για την Ουκρανία
-
15/12 Λιβύη: Η συμφωνία με την Τουρκία στερείται νομικής νομιμότητας, λέει ο πρόεδρος της Βουλής
-
15/12 Λουκασένκο: Ο Μαδούρο είναι ευπρόσδεκτος να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία
-
Πάνω από 5 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο του "Έλληνα Εσκομπάρ" - Συνελήφθη στην Κατερίνη
-
Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"
-
Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa
-
Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς
-
Αντίστροφη μέτρηση για τους "ξεχασιάρηδες" του ΓΕΜΗ – Από 1ης/1/2026 έρχονται πρόστιμα έως 100.000 ευρώ
-
Ποιες χώρες στην Ευρώπη δίνουν 13η σύνταξη και ποιες έξτρα επίδομα στις συντάξεις
-
Δημοσκόπηση: To 75% των Ουκρανών απορρίπτει τις παραχωρήσεις εδαφών για τη λήξη του πολέμου
-
Ουκρανός αξιωματούχος: Κούσνερ και Γουίτκοφ ζητούν από το Κίεβο να παραδώσει στη Μόσχα εδάφη υπό ουκρανικό έλεγχο
-
Φρικτό μαχαίρι;
-
Κάλας: Η κατάληψη του Ντονμπάς δεν θα σημάνει το "τέλος του παιχνιδιού" για τον Πούτιν - Κίνδυνος για ολόκληρη την Ουκρανία και άλλες περιοχές
-
Τί πρέπει να κάνουμε με τη μετανάστευση; (101)
-
Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους για τα αγροτικά μπλόκα: Μπαράζ ακυρώσεων στο παρά πέντε των εορτών (56)
-
Ρωσία: Αγωγή κατά του Euroclear - Ζητά 229 δισ. δολ. (38)
-
Κάλας: Η κατάληψη του Ντονμπάς δεν θα σημάνει το "τέλος του παιχνιδιού" για τον Πούτιν - Κίνδυνος για ολόκληρη την Ουκρανία και άλλες περιοχές (28)
-
Ευρωπαίοι προς ΗΠΑ: Για τις εδαφικές παραχωρήσεις θα αποφασίσουν οι Ουκρανοί και μόνο μετά τις εγγυήσεις ασφαλείας (18)
-
Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa (14)
-
Βαρόμετρο GPO: Στο 28% η ΝΔ με πτώση, ανεβαίνει ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πρόσωπα της χρονιάς Κ. Μητσοτάκης, Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Τσίπρας (13)
-
Οι κινήσεις της κυβέρνησης μετά το "όχι" των αγροτών στον διάλογο - Αναζητούνται λύσεις στον "γόρδιο δεσμό" (13)
-
Ολική επαναφορά (13)
-
Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ