Συνεχης ενημερωση
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Μεταβολών Σημαντικών Συμμετοχών του νόμου 3556/2007
Αθήνα, 27/05/2019
Η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμοu 3556/2007, όπως ισχύει και τον Κανονισμό 596/2014, ότι σύμφωνα με τις από 23/05 /2019 TR1 γνωστοποιήσεις του νόμου 3556/2007 που υπέβαλλαν στην Εταιρεία τα νομικά πρόσωπα INVEL REAL ESTATE BV και CASTLELAKE OPPRTUNITIES PARTNERS, LLC και την από 24/05/2019 TR1 γνωστοποίηση του νόμου 3556/2007 που υπέβαλλε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. γνωστοποιήθηκαν τα ακόλουθα:
(α) Την 23/05/2019 η εταιρεία INVEL REAL ESTATE BV απέκτησε, άμεσα, 76.156.116 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου στην Εταιρία, ήτοι απέκτησε, άμεσα, σε ατομική βάση που την καθιστά υπόχρεη γνωστοποίησης, ποσοστό 29,81% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία από 0% προηγουμένως. Η εταιρεία INVEL REAL ESTATE PARTNERS GREECE SAS κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στην INVEL REAL ESTATE BV και συνεπώς την ελέγχει. Τον απώτερο έλεγχο της INVEL REAL ESTATE PARTNERS GREECE SAS έχει η εταιρεία CASTLELAKE L.P., υπό την ιδιότητά της ως σύμβουλος επενδύσεων, όπως περιγράφεται στην από 17/05/2019 γνωστοποίηση της εταιρείας CASTLELAKE OPPRTUNITIES PARTNERS, LLC. Συνεπώς τα προαναφερόμενα 76.156.116 δικαιώματα ψήφου που κατέχει άμεσα η INVEL REAL ESTATE BV στην Εταιρεία κατέχονται έμμεσα, ως διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων, από την εταιρεία CASTLELAKE L.P.
(β) Την ίδια ημερομηνία (23/05/2019) η εταιρεία CL Hermes Opportunities L.P., η οποία είναι επενδυτικό κεφάλαιο, απέκτησε, άμεσα, 7.281.997 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου στην Εταιρία, ήτοι απέκτησε, άμεσα, ποσοστό 2,85% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία από 0% προηγουμένως. Η εταιρεία CL Hermes Opportunities L.P. ελέγχεται από τον ομόρρυθμο εταίρος της (general partner), την εταιρεία CL Hermes Opportunities GP, L.P.. Δυνάμει Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων, η CL Hermes Opportunities L.P. έχει αναθέσει όλες τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις της εταιρείας CL Hermes Opportunities GP, L.P. στην CASTLELAKE L.P.. Συνεπώς τα προαναφερόμενα 7.281.997 δικαιώματα ψήφου που κατέχει άμεσα η CL Hermes Opportunities L.P. στην Εταιρεία κατέχονται έμμεσα, ως διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων, από την εταιρία CASTLELAKE L.P.
(γ) Το ως άνω συνολικό ποσοστό 32,66% μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας μεταβιβάστηκε στις INVEL REAL ESTATE BV και CL Hermes Opportunities L.P. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. Συνεπεία των δύο ως άνω αποκτήσεων, αφενός, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. δεν κατέχει μετοχές ή δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία και αφετέρου ο συνολικός αριθμός μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρία που κατέχει έμμεσα, ως διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων, η εταιρία CASTLELAKE L.P. ανήλθε, την 23/05/2019, σε 250.772.145, ήτοι ποσοστό 98,15% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία.
Αναλυτικότερα, η CASTLELAKE L.P. κατέχει, έμμεσα, το 63,39% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία που κατέχεται άμεσα από την εταιρεία INVEL REAL ESTATE (NETHERLANDS) II BV και το 2,1% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία που κατέχεται άμεσα από την εταιρεία ANTHOS PROPERTIES A.K.E., όπως είχε ήδη γνωστοποιηθεί με την από 17/05/2019 γνωστοποίηση της εταιρείας CASTLELAKE OPPRTUNITIES PARTNERS, LLC, καθώς και το 29,81% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία που κατέχεται άμεσα από την εταιρεία INVEL REAL ESTATE BV και το 2.85% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία που κατέχεται άμεσα από την εταιρεία CL Hermes Opportunities L.P.
Παρότι η απώτερη διαχείριση του συνόλου των προαναφερόμενων δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (ήτοι, 98,15% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) ασκείται από μόνη την CASTLELAKE L.P., υπό την ιδιότητά της ως σύμβουλος επενδύσεων εγγεγραμμένης στην Securities and Exchange Commission των Η.Π.Α., για τους σκοπούς του νόμου 3556/2007 αυτή θεωρείται ότι ελέγχεται από τον ομόρρυθμο της εταίρο (general partner), την εταιρεία CASTLELAKE HOLDINGS, LLC η οποία ελέγχεται, πάλι για τους σκοπούς του νόμου 3556/2007, από το διαχειριστή εταίρο της (managing member), την εταιρεία CASTLELAKE OPPORTUNITIES PARTNERS, LLC.
Η CASTLELAKE OPPORTUNITIES PARTNERS, LLC δεν ελέγχεται από άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.
(δ) Περαιτέρω γνωστοποιήθηκε ότι, από την προαναφερόμενη ημερομηνία (23/05/2019), έπαυσε ο έλεγχος επί της Εταιρίας τον οποίο ασκούσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., δυνάμει της από 30.12.2013 Σύμβασης Μετόχων μεταξύ αυτής και της εταιρείας INVEL REAL ESTATE (NETHERLANDS) II BV, και συνεπώς τα δικαιώματα ελέγχου στην Εταιρία που, σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, παρέχονται στην INVEL REAL ESTATE (NETHERLANDS) II BV., με την ιδιότητά αυτής ως μετόχου πλειοψηφίας με ποσοστό 63.39%, ασκούνται εφεξής πλήρως από αυτήν.
-
16:49 Μικτή εικόνα στη Wall Street
-
16:46 Η επίθεση στην Ιερουσαλήμ πυροδοτεί νέα ένταση
-
16:43 Δίκτυο Vodafone 5G: Πιο γρήγορο, πιο ισχυρό και πιο σταθερό από ποτέ
-
16:43 Μερτς: Η Ευρώπη να αναπροσαρμόσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΗΠΑ, χωρίς ψευτονοσταλγίες
-
16:39 Ψήφος εμπιστοσύνης - Μπαϊρού: Η Γαλλία δεν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εδώ και 51 χρόνια
-
16:24 Μαρίν Λεπέν: Τον Ιανουάριο η εκδίκαση της έφεσης - Στο τραπέζι το πολιτικό της μέλλον
-
16:20 Τι συζήτησε ο Γ. Γεραπετρίτης με τον Γενικό Διευθυντή του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης
-
16:17 Snappi: Η Πρώτη Ελληνική Neobank με άδεια από την ΕΚΤ είναι εδώ
-
16:12 Η Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" διοργανώνει την 4η ΠΟΡΕΙΑ ευαισθητοποίησης και συμπόρευσης με τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.
-
16:08 Κομισιόν: Κάνει απολογισμό του έργου της στην τρέχουσα θητεία της - Οι δύο αναφορές στην Ελλάδα
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (82)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (29)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (21)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (17)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (12)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (12)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (10)
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας) (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
