Συνεχης ενημερωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "NEXANS PARTICIPATIONS S.A." ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "NEXANS ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"
20 Φεβρουαρίου 2019
Σε συνέχεια της ενημέρωσης που έλαβε την 20 Φεβρουαρίου 2019 από την εταιρεία με την επωνυμία "NEXANS PARTICIPATIONS" (ο "Προτείνων"), η εταιρεία με την επωνυμία "NEXANS ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (η "Εταιρεία") ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, κατά την ως άνω ημερομηνία, ο Προτείνων υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η "Ε.Κ.") αίτημα για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας ονομαστικής αξίας ευρώ 1,25 έκαστη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (ο "Νόμος") (στο εξής το "Δικαίωμα Εξαγοράς").
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων μετοχών στο πλαίσιο της από 18 Οκτωβρίου 2018 προαιρετικής δημόσιας πρότασης, που είχε υποβάλει ο Προτείνων (η "Δημόσια Πρόταση"), και σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας με την επωνυμία "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" (ATHEXCSD ή ΕΛ.Κ.Α.Τ.), στις 5 Φεβρουαρίου 2019 ο Προτείνων κατείχε συνολικά 22.586.775 μετοχές (εκ του συνόλου των 22.996.875 μετοχών έκδοσης της Εταιρείας (οι "Μετοχές")), οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 98,22% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ενώ κανένα από τα λοιπά πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου (τα "Συντονισμένα Πρόσωπα") δεν κατείχε Μετοχές κατά την ως άνω ημερομηνία.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Προτείνων, με την αίτησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αιτήθηκε την έγκριση της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων Μετοχών της Εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει ο ίδιος, ήτοι συνολικά 410.100 κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου Μετοχών, που αντιπροσωπεύουν περίπου ποσοστό 1,78% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, προσφέροντας τίμημα ίσο με το προσφερόμενο αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι το ποσό των ευρώ 1,60 ανά Μετοχή, σε μετρητά. Από το καταβλητέο ποσό θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών (ύψους 0,20% επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) ενώ ο Προτείνων θα αναλάβει την επιβάρυνση από τα δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους των προς εξαγορά Μετοχών, σύμφωνα με το νόμο και την απόφαση 1/223/28.1.2014 του Δ.Σ. της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ως ισχύει.
Η πρόθεση του Προτείνοντος να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στην παράγραφο 2.15 του Πληροφοριακού Δελτίου της Δημόσιας Πρότασης, το οποίο εγκρίθηκε την 20η Δεκεμβρίου 2018 από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στα άρθρα 27 και 27α του Νόμου και την υπ' αριθμ. 1/644/22.4.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
-
12:33 Δείτε live την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού
-
12:31 Καίριο πλήγμα στην "πειρατεία" με συλλήψεις και "μαύρο" στις οθόνες στη Σαντορίνη
-
12:28 ΥΠΕΞ Γαλλίας: Οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν καμία μορφή συνθηκολόγησης
-
12:23 Nelios: Έκρηξη στις απευθείας ξενοδοχειακές κρατήσεις για το 2026 - Ποιοι προορισμοί παίρνουν προβάδισμα
-
12:20 Οριακή αύξηση αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχειακά καταλύματα τον Σεπτέμβριο
-
12:16 Bερολίνο: Άσκηση στο μετρό με σενάρια "αστικού πολέμου"
-
12:13 Κ. Πιερρακάκης για προϋπολογισμό 2026: Eίναι ρεαλιστικός, κοινωνικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός
-
11:51 Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν: Συμφωνία για συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ
-
11:43 Μ. Αποστολάκη: Μεθόδευση η μη παρουσία του Γ. Ξυλούρη στην Εξεταστική
-
11:41 ΗΠΑ: Η Κίνα διεξήγαγε εκστρατεία για να δυσφημίσει το γαλλικό μαχητικό Rafale μετά τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει"
-
Dividend rocket η ΔΕΗ - Το παιχνίδι αλλάζει
-
Τι συμβαίνει με τα crypto; Ρωτήστε το MAGA του Τραμπ
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας
-
Προϋπολογισμός 2026: Υπερπλεόνασμα και συνέχιση της μείωσης του χρέους
-
Οι ειδήσεις που έβγαλε από το Λονδίνο ο Γ. Στάσσης για επενδύσεις, AMK, εξαγορές, μέρισμα και τηλεπικοινωνίες
-
Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία περικυκλώνει τον Ζελένσκι
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
-
Η Απόλεμη Κουλτούρα της Ευρώπης και της Ελλάδας (89)
-
Σκλαβενίτης: "Το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει" (31)
-
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Παραχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού, εγγυήσεις ασφαλείας (20)
-
Αλήθειες και ψέματα για το 13ωρο - Τι αλλάζει στην πράξη για εργαζόμενους και εργοδότες (11)
-
Παντελιάδης: Τέσσερις - πέντε αλυσίδες το βιώσιμο μοντέλο – Δεν φταίνε τα σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια (10)
-
"Εμφύλιος" δικηγόρων-δικαστών και εισαγγελέων για τα πειθαρχικά σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (9)
-
Τ. Θεοδωρικάκος για την επιτάχυνση της απογραφής ανελκυστήρων: Αναγκαία η συμβολή όλων των αρμόδιων φορέων (5)
-
Πάνω από 1 στα 4 σπίτια του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστό - Καλύτερη η εικόνα σε βόρεια και νότια προάστια (5)
-
Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία περικυκλώνει τον Ζελένσκι (5)
-
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον "Φραπέ" μετά την άρνησή του να προσέλθει στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ