Συνεχης ενημερωση
Οι οικονομικές πληροφορίες για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.grivalia.com
Μαρούσι, 08 Φεβρουαρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθαρά κέρδη €51,3εκ. για τη χρήση 2018 παρουσίασε η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ
Στα €51,3εκ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ για τη χρήση 2018 έναντι €63,1εκ. της αντίστοιχης περσινής χρήσης παρουσιάζοντας για άλλη μια χρονιά ισχυρή κερδοφορία.
Τα λειτουργικά κέρδη, μη συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από αποτίμηση ανήλθαν για τη χρήση 2018 σε €47,7εκ. έναντι €46,5εκ. της αντίστοιχης περσινής χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση 3%.
Ειδικότερα, η πορεία των βασικών μεγεθών του Ομίλου κατά τη χρήση 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρήση ήταν η ακόλουθη:
1. Τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε €72,4εκ. έναντι €65,0εκ. (αύξηση 11%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων προερχομένων από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017, καθώς και των νέων επενδύσεων του 2018.
2. Τα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν σε €18,2εκ. έναντι €18,9εκ.. Από την απόκτηση των νέων επενδυτικών ακινήτων κατά τη διάρκεια της χρήσης προέκυψε κέρδος από αναπροσαρμογή ποσού €1,0εκ., ενώ από το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της 31ης Δεκεμβρίου 2017 προέκυψε κέρδος ποσού €17,2εκ..
3. Τα χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν σε €0,85εκ. έναντι €0,99εκ (μείωση 14%). Η μείωση αποδίδεται κυρίως στα πολύ χαμηλότερα επιτόκια καταθέσεων, ως αποτέλεσμα τις πολιτικής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου του Ομίλου.
4. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε €6,4εκ. έναντι €4,2εκ. (αύξηση 52%). Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κυρίως στα αυξημένα δανειακά κεφάλαια της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, στο κονδύλι περιλαμβάνεται εφάπαξ χρηματοοικονομικό έξοδο ποσού €0,75εκ. που σχετίζεται με τα νεοαναληφθέντα δάνεια.
5. Οι φόροι ακινήτων ανήλθαν σε €6,7εκ. έναντι €5,8εκ. (αύξηση 16%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των νέων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2017 στον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
6. Τα έξοδα φόρων ανήλθαν σε €8,5εκ. έναντι €7,9εκ. (αύξηση 8%) κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των νέων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν το β΄ εξάμηνο 2017 και στη χρήση 2018, στον υπολογισμό του φόρου ενεργητικού.
Οι βασικοί δείκτες του Ομίλου διαμορφώνονται ως εξής:
• Δείκτης Γενικής Ρευστότητας (Λόγος Κυκλοφορούντος Ενεργητικού προς Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις): 1,0x
• Δανειακές Υποχρεώσεις προς Σύνολο Ενεργητικού: 19%
• Δανειακές Υποχρεώσεις προς Επενδύσεις: 22%
• Κεφάλαια από τη Λειτουργία (FFOs): €30,1εκ.
• Προσαρμοσμένο EBITDΑ: €47,9εκ.
Τα διαθέσιμα του Ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2018 ανήλθαν σε €64εκ. από €54εκ. την 31η Δεκεμβρίου 2017 και οι δανειακές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν σε €226εκ. από €138εκ. την 31η Δεκεμβρίου 2017.
Την 31η Δεκεμβρίου 2018, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται στα €871εκ. ή €8,60 ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται σε €9,03 ανά μετοχή.
-
00:05 Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον λαϊκισμό του 21ου αιώνα, ανατρέξτε στον 17ο αιώνα
-
00:05 Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και κουρασμένος
-
00:05 Οι τράπεζες ξαναγράφουν το σενάριο της αγοράς
-
00:04 Ενωσιακό δίκαιο ανταγωνισμού και φαρμακευτική αγορά
-
00:04 Ζητήματα όχι και τόσο ασήμαντα
-
00:04 Ο μεγαλύτερος εχθρός του Πούτιν είναι η Ευρώπη
-
00:03 Πωλητές ανθρωπιάς και Αλληλεγγύη Α.Ε.
-
00:02 Συνεργασία πανεπιστημίων και βιομηχανίας... Τρελαθήκατε;
-
00:01 Η δοκιμασία τού να ξαναχτίσεις την Ιστορία
-
00:01 Τράφικινγκ καμαριέρων ξενοδοχείων
-
Τα σενάρια για αλλαγή στις εισφορές των επαγγελματιών
-
"Χάνει ταχύτητα το ράλι" των τιμών στην αγορά κατοικίας
-
Αυξάνεται πάνω από 30.000 ευρώ το όριο χρεών που θα συμψηφίζονται με τη σύνταξη - 'Ερχεται νέα ρύθμιση
-
Ουάσινγκτον: "Εμπόλεμη ζώνη το Σικάγο - Οι διαδηλωτές πληρώνονται από καρτέλ και συμμορίες"
-
Κοτόπουλο: Το "άγιο δισκοπότηρο" του street food
-
X. Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία
-
Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ τα περί "πολέμου" για το καλώδιο - Σύντομα οι τοποθετήσεις της Αθήνας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
-
SUV και υβριδικά κυριαρχούν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων
-
Ισραηλινοί: "Πιείτε νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας"
-
Η "καυτή πατάτα" των αγροτικών επιδοτήσεων: Λιγότερα λεφτά και... αργότερα - Δύο κύματα πληρωμών
-
Τα σενάρια για αλλαγή στις εισφορές των επαγγελματιών (33)
-
Ισραηλινοί: "Πιείτε νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας" (21)
-
X. Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία (19)
-
Χαμηλές επιδόσεις στην καινοτομία για την Ελλάδα (17)
-
Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ τα περί "πολέμου" για το καλώδιο - Σύντομα οι τοποθετήσεις της Αθήνας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (16)
-
Το αεροδρόμιο του Βίλνιους έκλεισε για πολλές ώρες λόγω αερόστατων (11)
-
Η Γάζα στον αστερισμό του "Σχεδίου Τραμπ" (9)
-
Προφυλακίστηκαν 5 από τους 17 κατηγορούμενους για το κύκλωμα με τα εικονικά τιμολόγια - Τι κατέθεσε ο φερόμενος αρχηγός (6)
-
SUV και υβριδικά κυριαρχούν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων (6)
-
Global Sumud Flotilla: Επιστρέφουν τη Δευτέρα οι 27 Έλληνες ακτιβιστές που κρατούνται σε φυλακή του Ισραήλ (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
