Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014, τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το N. 3556/2007, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ AE (η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίασή του την 28η Δεκεμβρίου 2018 έλαβε ομόφωνη απόφαση για την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης δια απορρόφησης της Εταιρείας από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, από κοινού με την Εταιρεία, οι Συγχωνευόμενες Εταιρείες) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν.2190/1920 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, όπως ισχύουν (η Συγχώνευση ή η Συναλλαγή).
Συγκεκριμένα, στην ως άνω συνεδρίαση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας της Συγχώνευσης με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.12.2018 και ο διορισμός της ελεγκτικής εταιρείας "RSM GREECE BUSINESS ADVISORS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της μετασχηματιζόμενης εταιρείας.
Προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των Συγχωνευόμενων Εταιρειών είναι 1,27 νέες κοινές μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ονομαστικής αξίας Ευρώ 1,03 για κάθε 1 υφιστάμενη κοινή μετοχή της Εταιρείας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής ΕΛΛΑΚΤΩΡ/Εταιρείας είναι ανώτερη κατά 8,9% της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Εταιρείας όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής τελεί υπό την επιφύλαξη της λήψης γνώμης ως προς το δίκαιο και λογικό της σχέσης ανταλλαγής από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους, που θα οριστούν από εκάστη των Συγχωνευόμενων Εταιρειών, καθώς και της έγκρισης από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων εκάστης εξ αυτών ως κατωτέρω.
Επί τη βάσει της ως άνω προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής, η pro-forma μετοχική σύνθεση της νέας οντότητας μετά τη Συγχώνευση θα είναι η ακόλουθη:
- Μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα κατέχουν 82,606%
- Μέτοχοι της ΕΛ.ΤΕΧ. ANEMOΣ θα κατέχουν 17,394%.
Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ που κατείχαν πριν την Συγχώνευση.
Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων εκάστης εκ των Συγχωνευόμενων Εταιρειών, καθώς και υπό την αίρεση της κατά νόμο λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, μεταξύ άλλων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Ο σκοπούμενος εταιρικός μετασχηματισμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30/06/2019.
Η Συγχώνευση αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τις Συγχωνευόμενες Εταιρείες. Δεδομένου του πρωταγωνιστικού ρόλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον τομέα των έργων υποδομής στην Ελλάδα, η εταιρεία που θα προκύψει από τη Συγχώνευση θα μπορέσει να επωφεληθεί από τις μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές προοπτικές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, διευρύνοντας το πεδίο ανάπτυξής της και προσφέροντας στους μετόχους μειοψηφίας της Εταιρείας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε όποια μελλοντική υπεραξία δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα, συνεπεία της Συγχώνευσης θα βελτιωθεί η ρευστότητα και η εμπορευσιμότητα της μετοχής της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη Συγχώνευση.
Περαιτέρω, οι διαφοροποιημένες ταμειακές ροές της νέας εταιρείας μετά τη Συγχώνευση εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την ρευστότητα και θα παρέχουν δυνατότητες βελτίωσης της μελλοντικής απόδοσης κεφαλαίων. Επιπλέον, αναμένεται ότι η εταιρεία που θα προκύψει από τη Συγχώνευση θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην κατανομή κεφαλαίων ανά τομέα με ελκυστικές αναπροσαρμοσμένες αποδόσεις, καθώς και αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε κεφάλαια και διευρυμένες ευκαιρίες ανάπτυξης σε σχέση με τις αυτόνομες προοπτικές κάθε μετασχηματιζόμενης εταιρείας.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν συνέργειες σε επίπεδο χρηματοοικονομικού κόστους, διαχειριστικών εξόδων και φορολογικών πλεονεκτημάτων. Σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας, ο ισολογισμός της εταιρείας που θα προκύψει από τη Συγχώνευση εκτιμάται ότι θα διευρύνει τις δυνατότητες επενδύσεων και σε ΑΠΕ και θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης, ενώ θα μεγιστοποιήσει τα περιθώρια βελτίωσης του κόστους κεφαλαίου.
Τέλος, στόχος είναι να μην υπάρξει μεταβολή στη διοίκηση λόγω της σκοπούμενης Συγχώνευσης, ώστε η εταιρεία που θα προκύψει από τη Συγχώνευση να επωφεληθεί από τη διατήρηση της ίδιας ηγετικής ομάδας και να ελαχιστοποιηθεί ο "κίνδυνος ενσωμάτωσης" (integration risk) και διάσπασης της επιχειρηματικής συνέχειας.
Στο πλαίσιο της Συγχώνευσης, οι εταιρείες NBG Securities ΑΕΠΕΥ και Καρατζά και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ενεργούν ως χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος, αντίστοιχα, της Εταιρείας.
Κηφισιά, 28 Δεκεμβρίου 2018
Έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης
-
14:26 Blackstone: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο δ' τρίμηνο - Αυξήθηκαν κατά 3% τα διανεμητέα κέρδη
-
14:23 Δ. Τσιόδρας: Παρουσίασε την Έκθεσή του για την απλοποίηση της νομοθεσίας της ΕΕ
-
14:14 Πεσκόφ: Υπάρχει ακόμη χώρος για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ - Οποιαδήποτε χρήση βίας θα έχει συνέπειες
-
14:10 ΠΑΣΟΚ: Πρωθυπουργός και ΝΔ συμφωνούν με τις εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις του εκπροσώπου τους στη Βουλή
-
14:02 Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο το Ιράν
-
14:00 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε την κράτηση προσφύγων στη Μινεσότα που δεν έχουν λάβει καθεστώς μόνιμου κατοίκου
-
13:56 Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα
-
13:55 Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια
-
13:53 Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Ρουμανία οι δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ - Μεταφέρθηκαν στο "Παπαγεωργίου"
-
13:44 Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
"Καμπάνα" στον e-ΕΦΚΑ για λάθος ένσημα σε ασφαλισμένη που της στέρησε τη σύνταξη
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (85)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (19)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (10)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (9)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
Δημοσκόπηση Capital.gr (Interview) για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα: Ιδού οι λόγοι που όλο και λιγότεροι κάνουμε οικογένεια (7)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ