Συνεχης ενημερωση
Η Διοίκηση της ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ ανακοινώνει τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2010 αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της εταιρείας από 12/04/2010 στην κατηγορία Επιτήρησης. Στην συνέχεια λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Χρηματιστηρίου από τις 10 Απριλίου του 2014 οι μετοχές της ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Προς Διαγραφή από την Κατηγορία Επιτήρηση, καθώς πληρούσε το κριτήριο των χαμηλών εσόδων ( μικρότερα των 2 εκ. ευρώ).
Η εταιρεία κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχει έσοδα μεγαλύτερα των 2 εκ. ευρώ, αλλά παρά τις προσπάθειες που έκανε κάτι τέτοιο δεν κατέστει δυνατόν.
Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση λαμβάνοντας υπ' όψιν την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, συνέχισε όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης να προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, αλλά και τη διατήρηση τους όσο είναι δυνατόν στο εσωτερικό.
Όσον αφορά το εξωτερικό έγιναν σοβαρές προσπάθειες και αναπτύχθηκαν συστηματικές πρωτοβουλίες για τη συμμετοχή της εταιρείας σε ανάληψη έργων στο εξωτερικό, σε συνεργασία με μεγάλες τοπικές εταιρείες κυρίως στις χώρες Κατάρ, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτο, ΟΜΑΝ, Κουρδιστάν, Κύπρος, Τουρκία κ.α. Δυστυχώς, οι ανωτέρω προσπάθειες δεν ευδοκίμησαν λόγω κυρίως γεωπολιτικών παραγόντων όπως, πολιτικών αναταραχών, στρατιωτικών συρράξεων ή οικονομικής αδυναμίας.
Στον Ελλαδικό χώρο η ίδια προσπάθεια έγινε και για συμμετοχή της εταιρείας σε κοινοπραξίες που αναλαμβάνουν έργα. Αναμένοντας την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, όπως έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, η εταιρεία μας ανέμενε ανάθεση κάποιων έργων που είναι ήδη ενταγμένα, και προσπάθησε να αναβιώσει την υλοποίηση του έργου Νaftilos (Κοινοπραξία ΜΑΡΑΚ-Profile) τελικού ύψους 7 εκ € με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί με ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ μας έχει ανατεθεί ήδη από το 2009 με πλήρη νομική δέσμευση του δημοσίου. Ανέμενε επίσης την ολοκλήρωση ένταξης της σύμβασης του έργου e-Ναυτιλία ύψους 1,5 εκ € με τον ίδιο τρόπο ένταξης.
Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι πάρα ενδιαφέρον από κάποιους επενδυτές δεν ολοκληρώθηκε δυστυχώς ως σήμερα κάποια συμφωνία με την εταιρεία μας κυρίως λόγω της διστακτικότητας των επενδυτών σε σχέση με την υψηλή φορολογία και τη γραφειοκρατία στην χώρα μας. Η προσδοκία μας για προσέλκυση επενδυτών έχει πλέον καταστεί αδύνατη.
Δεν μπορούμε να στηρίξουμε πλέον την ανάκαμψη της εταιρείας όσον αναφορά τα οικονομικά μεγέθη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε τέτοιο επίπεδο που να μας επιτρέπει την διατήρηση μας στο χρηματιστήριο. Τα ανωτέρω ισχύουν ακόμα και στην περίπτωση εφαρμογής των αλλαγών του κανονισμού τα οποία είναι σε γνώση της εταιρείας.
H διαγραφή από το Χρηματιστήριο θα μας απελευθερώσει από χρηματικούς πόρους που απαιτούνται για το ΧΑ όπως κόστος Εξαμηνιαίων Οικονομικών Καταστάσεων, ελέγχων από Ορκωτούς Λογιστές, συνδρομές Χρηματιστηρίου κ.τ.λ..
Σε περίπτωση απόφασης του ΧΑ για την διαγραφή των μετοχών μας, όσον αφορά για τους μετόχους μας προτιθέμεθα να διατηρήσουμε την επαφή μας με αυτούς και να τους ενημερώνουμε τακτικά για την πορεία της εταιρείας μέσω της ιστοσελίδας μας. Οι μετοχές θα μετατραπούν σε έγχαρτες και θα έχει η εταιρεία την ευθύνη παρακολούθησης τους. Υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους μετόχους θα παραμείνει ο κος Πιπιτσούλης Χρήστος (τηλ. Επικοινωνίας 210-4314361)
-
21:17 Μπλακάουτ στο Βερολίνο: Τα νοσοκομεία απροετοίμαστα για κρίσεις
-
21:07 Bloomberg για ΧΑ: Η αναβάθμιση από Stoxx φέρνει εισροές 1 δισ. δολ.
-
21:03 Το Ταμείο ΗΠΑ-Ουκρανίας εγκαινιάζει διαδικτυακή πύλη για πιθανά επενδυτικά έργα
-
20:49 Αντόνιο Κόστα: Η Γροιλανδία ανήκει στον λαό της και έχει την πλήρη στήριξη της EE
-
20:42 Η Theon ολοκληρώνει την εξαγορά του 9,8% της Exosens - Στα €268,7 εκατ. το τίμημα
-
20:40 Ν. Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής ΕΕ
-
20:21 Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών
-
20:00 Επόμενο Ταμείο Συνοχής: Η διαπραγμάτευση και το δάνειο προς την Ουκρανία
-
19:52 Κλιμακώνουν οι αγρότες με 48ωρους αποκλεισμούς από την Πέμπτη - Κυβ. στελέχη: Ο Κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί όσους εκπροσωπούν το σύνολο των αγροτών
-
19:51 Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας - Βαθαίνει η ρήξη μεταξύ κυβέρνησης και κουρδικών δυνάμεων
-
Γιαϊτζί: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο εμποδίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταλάβει περιοχές
-
Τουρκία εναντίον όλων;
-
670 μέρες λάθος αποτίμησης
-
Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: Οι ΗΠΑ θα πωλούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας "επ' αόριστον"
-
Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια αγροτεμάχια της οικογένειας Αγούδημου
-
Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Μ. Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"
-
Η Βενεζουέλα είναι μόνο η αρχή
-
Luxury brands: Ποια κάνουν τζίρο εκατομμυρίων στην Ελλάδα
-
Κ. Χατζηδάκης: Επτά αιτήματα των αγροτών εκτός δημοσιονομικού και ευρωπαϊκού πλαισίου - Στα 8,5 λεπτά/kwH το αγροτικό ρεύμα
-
Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να κατακτήσει τη Γροιλανδία σε τέσσερα απλά βήματα
-
Τουρκία εναντίον όλων; (63)
-
Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Μ. Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί" (58)
-
Και δεύτερο τάνκερ στα χέρια των ΗΠΑ μετά την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου υπό ρωσική σημαία (27)
-
Η Βενεζουέλα είναι μόνο η αρχή (24)
-
ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Κάθαρση ή διαιώνιση της σαπίλας και της βρωμιάς 40 ετών; (21)
-
Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να κατακτήσει τη Γροιλανδία σε τέσσερα απλά βήματα (20)
-
Remote εργασία: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική περιφέρεια (18)
-
Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε από την ευρωομάδα του τον Νικόλα Φαραντούρη - Δεν παραδίδει την έδρα του (13)
-
Κυβέρνηση - αγρότες: Οικονομικό "πακέτο" από τη μια, "ποινικό πακέτο" από την άλλη - Το νομικό οπλοστάσιο για τους αγρότες (12)
-
Γιάνης Βαρουφάκης: Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις περί ναρκωτικών (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ