Συνεχης ενημερωση
|
Ανακοίνωση ‘Εκδοση Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου (Tier 2 Capital) |
Λευκωσία, 12 Ιανουαρίου 2017
Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η "Τράπεζα" ή το "Συγκρότημα") ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση και την τιμολόγηση Ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλησης ύψους €250 εκατ. (το "Ομόλογο"), εντός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων (EMTN Programme) της Τράπεζας. Ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017.
Η Credit Suisse και η HSBC ενήργησαν ως από κοινού γενικοί συντονιστές (Global Coordinators) και από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners) για την έκδοση και η BofA Merrill Lynch και η Deutsche Bank ενήργησαν ως από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.
Το Ομόλογο εκδόθηκε στην ονομαστική αξία και φέρει επιτόκιο ύψους 9,25%. Το Ομόλογο λήγει στις 19 Ιανουαρίου 2027. Η Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης του Ομολόγου στις 19 Ιανουαρίου 2022, υπό την αίρεση λήψεως όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.
Το Οµόλογο θα εισαχθεί στην αγορά Euro MTF του Χρηµατιστηρίου του Λουξεµβούργου.
Το προϊόν της έκδοσης του Ομολόγου θα βελτιστοποιήσει το ύψος και τη σύνθεση των κεφαλαίων και των υποχρεώσεων της Τράπεζας, με θετική επίδραση περίπου 130 μονάδων βάσης[1] στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας.
Ο Διευθύνων Σύμβούλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, σχολίασε: "Η επιτυχής επιστροφή της Τράπεζας στις διεθνείς αγορές καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην Τράπεζα. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της χρηματοδοτικής δομής της Τράπεζας, μετά την πρόσφατη πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), και αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Τράπεζας για ανάκτηση της ισχυρής της θέσης".
Προφίλ Συγκροτήματος
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση κεφαλαίων και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής. Το Συγκρότημα λειτουργεί μέσω 129 καταστημάτων, από τα οποία 123 λειτουργούν στην Κύπρο, 1 στη Ρουμανία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί γραφεία αντιπροσωπείας στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 4.229 άτομα διεθνώς. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε €22,4 δις και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €3,1 δις.
[1] Βάσει των τελευταίων δημοσιευμένων οικονομικών αποτελεσμάτων του Συγκροτήματος για το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ(TIER 2 CAPITAL)
-
07:40 Αντίστροφη μέτρηση για τους "ξεχασιάρηδες" του ΓΕΜΗ – Από 1ης/1/2026 έρχονται πρόστιμα έως 100.000 ευρώ
-
07:30 Τεχνητή Νοημοσύνη: "Φούσκα" ή επιχειρηματική επανάσταση;
-
07:30 Η Ευρώπη έχει "πεθάνει" για τον Τραμπ
-
07:30 Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa
-
07:30 Αύξηση εσόδων και στρατηγικές επενδύσεις οδηγούν τη Regency Entertainment στην επόμενη ημέρα της αγοράς καζίνο
-
07:30 Υποχώρηση ναύλων και επιλεκτική δραστηριότητα στην αγορά ξηρού φορτίου
-
07:30 Εφορία: Αυξάνονται και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για επιστροφές ΦΠΑ - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
-
07:30 Χειμώνας δύο ταχυτήτων για τις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη – Χαμηλότερες τιμές για την περιοχή μας προβλέπουν οι αναλυτές
-
07:30 Πλειστηριασμοί: "Βαριά" ατζέντα με Εμφιετζόγλου, Έδραση και ιστορικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις
-
07:30 Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους για τα αγροτικά μπλόκα: Μπαράζ ακυρώσεων στο παρά πέντε των εορτών
-
Τα 7 ακριβά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί την επόμενη εβδομάδα
-
Η Τουρκία ελίσσεται στο Κέρας της Αφρικής: Το πετρέλαιο στη Σομαλία και οι νέοι εχθροί
-
Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού
-
Φρένο στις ταξινομήσεις και νέα πτώση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο
-
Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς
-
Με συμβιβαστικές διαθέσεις ο Ζελένσκι στο Βερολίνο - Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι συνομιλίες
-
Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι "μεγάλοι" της αγοράς
-
Χρηματιστήριο: Τα επενδυτικά μηνύματα από τη Νέα Υόρκη
-
ΟΟΣΑ: Το δημογραφικό φέρνει αλλαγές και στο ασφαλιστικό
-
Δημοσκοπικό αλαλούμ διαρκείας στην αντιπολίτευση - Καμία εναλλακτική της ΝΔ από τα υπάρχοντα κόμματα
-
Με συμβιβαστικές διαθέσεις ο Ζελένσκι στο Βερολίνο - Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι συνομιλίες (75)
-
ΟΟΣΑ: Το δημογραφικό φέρνει αλλαγές και στο ασφαλιστικό (20)
-
Αυστραλία: Αιματοκύλισμα σε εκδήλωση για την εβραϊκή Χάνουκα σε παραλία του Σίδνεϊ - Στους 16 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένας από τους δράστες (19)
-
Τί πρέπει να κάνουμε με τη μετανάστευση; (18)
-
Μετέωρη η Ευρώπη στον κατά Τραμπ νέο κόσμο (12)
-
Ν. Παπαθανάσης: Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη - Π. Πολάκης: Αέρας κοπανιστός το έργο του (10)
-
Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία (8)
-
Κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη - Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες (8)
-
ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση με πυροβόλο στο πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ - Δύο νεκροί φοιτητές, 9 τραυματίες (8)
-
Φρένο στις ταξινομήσεις και νέα πτώση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ