Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Δεκ-2016 11:55

  Τράπεζα Κύπρου: Πανευρωπαϊκή άσκηση διαφάνειας 2016

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η "Τράπεζα" ή το "Συγκρότημα") σημειώνει τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη στις 2 Δεκεμβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή ("ΕΑΤ") και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σχετικά με τις πληροφορίες της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας (EU-Wide Transparency Exercise) 2016 και την εκπλήρωση της απόφασης του Συμβουλίου Εποπτών ΕΑΤ.

  Γενικές πληροφορίες για την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Διαφάνειας 2016

  Το Συμβούλιο Εποπτών της ΕΑΤ, κατά τη συνεδρίασή του στις 20 Απριλίου 2016, αποφάσισε να διεξάγει Άσκηση Διαφάνειας κατά το 2016, η οποία από τώρα και στο εξής θα διεξάγεται τακτικά σε ετήσια βάση. Η Άσκηση Διαφάνειας θα ανακοινωθεί μαζί με την Έκθεση Αξιολόγησης Κινδύνων ("ΕΑΚ") (Risk Assessment Report). Η ετήσια άσκηση διαφάνειας θα βασίζεται μόνο στην πληροφόρηση υπό τη μορφή και το πεδίο εφαρμογής του εποπτικού πλαισίου αναφοράς FINREP/COREP για να εξασφαλίσει ένα επαρκές και κατάλληλο επίπεδο πληροφόρησης στο επενδυτικό κοινό.

  Οι πίνακες συμπληρώθηκαν κεντρικά από την ΕΑΤ και στάληκαν μετέπειτα για επιβεβαίωση από τις τράπεζες και τους επόπτες. Οι τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να προβούν σε διορθώσεις και να επανα-υποβάλουν τη διορθωμένη πληροφόρηση μέσω των συνήθων εποπτικών καναλιών αναφοράς.

  Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες στα "Σχετικά αρχεία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων