Συνεχης ενημερωση
Ιδιαίτερα σημαντική χρονιά ήταν το 2006 για την Info-Quest. Η πώληση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (Q-TELECOM), έναντι Euro 330 εκ. προσέφερε τα αναγκαία κεφάλαια προκειμένου η εταιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις υπηρεσίες και λύσεις πληροφορικής, αλλά και να επενδύσει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι ο χώρος της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας υλοποιείται ταχύτατα με την εξαγορά του 49% των μετοχών της Unisystems καθώς και την εξαγορά εταιριών ανάπτυξης αιολικών πάρκων.
Αποτελέσματα 2006:
Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2006, δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2005, διότι α) στο 2006 περιλαμβάνεται το αποτέλεσμα της πώλησης της Q-Telecom, β) στο 2005 περιλαμβάνεται το λειτουργικό αποτέλεσμα της Q-Telecom γ) στο 2006 έγινε απομείωση αξίας θυγατρικών εταιριών που επιβάρυνε τα ενοποιημένα αποτελέσματα κατά Euro 15 εκ. και αυτά της μητρικής κατά Euro 12 εκ.
Τα κέρδη μετά από φόρους από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες (πώληση της Q-Telecom) που εγγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2006 είναι για τον Όμιλο Euro 236 εκ. και την μητρική εταιρία Euro 235 εκ.
Η Διοίκηση της Εταιρίας συνιστά στους αναγνώστες των Οικονομικών Καταστάσεων, να μελετήσουν τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις του 2006, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρίας www.quest.gr.
Λαμβανομένων υπ? όψη των ανωτέρω, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου Info-Quest 2006 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (από συνεχιζόμενες και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες) διαμορφώνονται ως εξής:
Οι Πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 421 εκ. έναντι Euro 537 εκ. το 2005.
Το EBITDA ανήλθε σε Euro 10 εκ. έναντι Euro 40 εκ.
Τα Κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε Euro 235 εκ. έναντι Euro 19 εκ.
Τα Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε Euro 224 εκ. έναντι Euro 12 εκ.
Τα αντίστοιχα μεγέθη της μητρικής εταιρίας (από συνεχιζόμενες και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες) είναι:
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 287 εκ. έναντι Euro 435 εκ. το 2005.
Το EBITDA σε Euro 2 εκ. έναντι Euro 36 εκ.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε Euro 235 εκ. έναντι Euro 19 εκ.
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε Euro 228 εκ. έναντι Euro 13 εκ. το 2005.
Τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας το 2006 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (πληροφορική) έχουν ως εξής:
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 287 εκ. έναντι Euro 278 εκ. το 2005, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους, ήταν αρνητικά κατά Euro 7 εκ. λόγω της επιβάρυνσης από απομείωση αξίας θυγατρικής εταιρίας κατά Euro 12 εκ. αλλά και εξόδων (αμοιβές και φόροι) που αφορούσαν στην πώληση της Q-Telecom και στην επιστροφή κεφαλαίου Euro 73 εκ. στους μετόχους.
ACS Courier:
Η θυγατρική εταιρία ταχυμεταφορών ACS Courier παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών κατά το 2006. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 75 εκ. έναντι Euro 67 εκ. το 2005 -αύξηση 12%-, τα κέρδη προ φόρων τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε Euro 4 εκ. έναντι Euro 3 εκ., ενώ τα κέρδη προ φόρων διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε Euro 3 εκ. έναντι Euro 1,5 εκ. και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε Euro 1,3 εκ. έναντι Euro 0,6 εκ. το 2006. Η ACS διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει την παρουσία της στα Βαλκάνια. Έτσι, εκτός από την Αλβανία και Κύπρο όπου δραστηριοποιείται επί σειρά ετών, η ACS λειτουργεί ήδη στην Βουλγαρία ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της και σε άλλες Βαλκανικές χώρες.
-
13:32 ΕΕ: Τρομοκρατική οργάνωση οι "Φρουροί της Επανάστασης"
-
13:30 Έκθεση Τάσεων Ιδιοκτητών της Wyndham Hotels & Resorts: Ο ξενοδοχειακός κλάδος υιοθετεί την AI
-
13:28 Ν. Τσάφος: Η Ελλάδα μπορεί να στείλει LNG σε πολλούς εταίρους
-
13:17 Ν. Δένδιας: Ανανεώνουμε τη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με τη Γαλλία - Επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας
-
13:14 Πορτογαλία: Πέντε νεκροί από την κακοκαιρία Κριστίν - 450.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα
-
13:10 ΤτΕ: Αυξημένες κατά €6,325 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο
-
13:05 Το Ιράν ως όριο στην αμερικανική ισχύ
-
13:05 Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο - Το ισοζύγιο των επενδυτικών ρίσκων στην Ελλάδα
-
12:52 Η Ρωσία επέστρεψε 1.000 σορούς στην Ουκρανία
-
12:50 Μικρή αύξηση 1,7% του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Νοέμβριο με "βαρίδι" τα καύσιμα
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (73)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (15)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (6)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (5)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
-
Joshua Volz (Απεσταλμένος ΗΠΑ): Θέλουμε ο Κάθετος Διάδρομος να περάσει από τις σταγόνες στην πλημμύρα φυσικού αερίου (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ