Συνεχης ενημερωση
Την 29 Απριλίου 2015, τα Διοικητικά Συμβούλια της Viohalco SA (Viohalco) και της Σιδενόρ Εταιρία Συμμετοχών ΑΕ (Σιδενόρ Συμμετοχών), εταιριών συμμετοχών χωρίς παραγωγική δραστηριότητα, προέκριναν τη συγχώνευση των δύο εταιριών ως τη βέλτιστη ενδεδειγμένη τεχνική λύση για την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιομηχανικών εταιριών και εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων της Σιδενόρ Συμμετοχών που λειτουργούν στην Ελλάδα και την υποστήριξή τους σε βάθος χρόνου, μέσω της ευχερέστερης πρόσβασης που θα διασφαλίσει, απλοποιημένο πλέον, το νέο εταιρικό σχήμα στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά χρήματος και κεφαλαίων.
Η συγχώνευση εξυπηρετεί την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και μακροπρόθεσμης υποστήριξης με κεφάλαια εξωτερικού των εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και στον Αλμυρό Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τα δύο εργοστάσια συσσώρευσαν σημαντικές ζημίες, κυρίως λόγω της δραματικής κάμψης της οικοδομικής δραστηριότητας, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή τους και τις θέσεις απασχόλησης που με μεγάλη δυσκολία διατηρούν ακόμη. Παρά τις συνεχιζόμενες ζημίες της περιόδου αυτής, τα δύο εργοστάσια προέβησαν σε επενδύσεις και στοχευμένες ενέργειες για τον εξορθολογισμό του κόστους παραγωγής, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ωστόσο, η δραματική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν κινδυνεύει πλέον να ακυρώσει τις ενέργειες αυτές και να ματαιώσει εκ των πραγμάτων τις διαφαινόμενες θετικές επιπτώσεις των κυβερνητικών μέτρων για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων του χαλυβουργικού κλάδου. Τα νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν με τη συγχώνευση θα απεγκλωβίσουν κρίσιμο, ανενεργό σήμερα, παραγωγικό δυναμικό, θα τονώσουν την εξαγωγική δραστηριότητα και θα ευνοήσουν τη διατήρηση και την αύξηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας και απασχόλησης στον Αλμυρό και στη Θεσσαλονίκη. Προερχόμενα πρωτίστως από υφιστάμενα διαθέσιμα της απορροφώσας Viohalco, τα εν λόγω κεφάλαια θα ανέλθουν σε μια πρώτη φάση σε 25 εκατ. ευρώ και θα επενδυθούν στα δύο εργοστάσια μέσω αυξήσεων κεφαλαίου που θα γίνουν στις χαλυβουργικές εταιρίες της Σιδενόρ Συμμετοχών «Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα ΑΕ» και «Sovel Ελληνική Εταιρία Επεξεργασίας Χάλυβος ΑΕ», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.
Ειδικότερα, τα δύο Διοικητικά Συμβούλια: 1) απoφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Συμμετοχών από την Viohalco, 2) όρισαν ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.12.2014, 3) αποφάσισαν τη σύνταξη του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχώνευσης και των εκθέσεων των Διοικητικών Συμβουλίων για τη διασυνοριακή συγχώνευση και προσδιόρισαν προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών, 4) αποφάσισαν να συνυποβάλουν αίτηση στον Πρόεδρο του Εμποροδικείου των Βρυξελλών για τον ορισμό κοινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για τη σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009 και του άρθρου 772/9 του βελγικού Κώδικα Εταιριών, και 5) παρέσχαν την εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαιτούμενες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.
Η συγχώνευση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την λογιστική αξία των συγχωνευομένων εταιριών και τις οικονομικές καταστάσεις της 31.12.2014 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 772 του βελγικού Κώδικα Εταιριών και του ελληνικού νόμου 3777/2009 για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κατ΄ εφαρμογή της οδηγίας 2005/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιριών.
Συνεπεία της σκοπούμενης συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Σιδενόρ Συμμετοχών θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Viohalco, μετοχές εισηγμένες και διαπραγματευόμενες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Xρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε 2,28:1, δηλαδή προτείνεται οι μέτοχοι της Σιδενόρ Συμμετοχών να ανταλλάξουν δύο κόμμα είκοσι οκτώ (2,28) μετοχές της Σιδενόρ Συμμετοχών με μία (1) μετοχή της Viohalco.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευομένων εταιριών και την πλήρωση όλων των νομίμων διατυπώσεων. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου 2015.
-
13:28 Ν. Τσάφος: Η Ελλάδα μπορεί να στείλει LNG σε πολλούς εταίρους
-
13:17 Ν. Δένδιας: Ανανεώνουμε τη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με τη Γαλλία - Επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας
-
13:14 Πορτογαλία: Πέντε νεκροί από την κακοκαιρία Κριστίν - 450.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα
-
13:10 ΤτΕ: Αυξημένες κατά €6,325 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο
-
13:05 Το Ιράν ως όριο στην αμερικανική ισχύ
-
13:05 Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο - Το ισοζύγιο των επενδυτικών ρίσκων στην Ελλάδα
-
12:52 Η Ρωσία επέστρεψε 1.000 σορούς στην Ουκρανία
-
12:50 Μικρή αύξηση 1,7% του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Νοέμβριο με "βαρίδι" τα καύσιμα
-
12:50 ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 2,1% του δείκτη παραγωγού τον Δεκέμβριο
-
12:40 Joshua Volz (Απεσταλμένος ΗΠΑ): Θέλουμε ο Κάθετος Διάδρομος να περάσει από τις σταγόνες στην πλημμύρα φυσικού αερίου
-
Η "προέλαση των ρομπότ" στο ουκρανικό μέτωπο: Ρώσοι στρατιώτες παραδίνονται σε μηχανήματα
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο
-
Η ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πλησιάζει.. αλλά όχι για όσα είναι κρίσιμα
-
Εμφιαλωμένο νερό: Ανατροπές στο top10 το 2025 - Ποιοι δροσίστηκαν και ποιοι ζορίστηκαν
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας"
-
Goldman Sachs: Πόσα κεφάλαια θα φύγουν, πόσα θα μπουν από την αναβάθμιση του Χ.Α. – Η χρυσή 5άδα της MSCI και η χρυσή 9άδα του FTSE
-
Από τα ευρωπαϊκά projects στη ζώνη των μεγάλων έργων
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή
-
Ποιες Πεσμεργκά; Φρη Μπαλεστάιν! (70)
-
Η επίκληση παλαιών κεφαλαίων χωρίς πλήρη τεκμηρίωση δεν γίνεται δεκτή (15)
-
Μη με σκοτώνετε άλλο, πέθανα κ. Υπουργέ (11)
-
Αλλάζει η Ελλάδα σε 15 μήνες; (8)
-
HSBC: "Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι… υποβάθμιση – Για αυτό παραμένουμε underweight στην Ελλάδα παρά τις αντιδράσεις των πελατών μας" (7)
-
Πόρισμα για Βιολάντα: Το κρυφό υπόγειο χωρίς ανιχνευτές αερίου και ο σπινθήρας που ανατίναξε το εργοστάσιο (6)
-
Η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου ετοιμάζεται να "πατήσει φρένο" λόγω αυστηρότερου προϋπολογισμού (5)
-
Θεατρινισμοί και φιέστες άλλων εποχών (5)
-
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο μετατρέπονται σε αόριστης διάρκειας (3)
-
Joshua Volz (Απεσταλμένος ΗΠΑ): Θέλουμε ο Κάθετος Διάδρομος να περάσει από τις σταγόνες στην πλημμύρα φυσικού αερίου (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ