Συνεχης ενημερωση
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ια-νουαρίου έως 31 Μαρτίου 2014 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):
Το α’ τρίμηνο του 2014 ο Όμιλος της ΑΝΕΚ δραστηριοποιήθηκε με ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία σε γραμ-μές της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία), της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο), των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου παρουσίασαν σχετική σταθερότητα σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα στον κλάδο χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά για το σύνολο του έτους.
Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου διαμορφώθηκαν ως εξής:
Κύκλος Εργασιών
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο α’ τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκε σε ευρώ 29,2 εκατ. έναντι ευρώ 30,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 5,2%. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της Μητρικής ανήλθε σε ευρώ 26,6 εκατ. έναντι ευρώ 27,3 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013.
Μικτά Αποτελέσματα
Τα ενοποιημένα μικτά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε ζημιές € 3,1 εκατ. έναντι ζημιών € 2,9 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013, ενώ για την Εταιρεία ανήλθαν σε ζημιές € 2,5 εκατ. έναντι ζημιών € 2,7 εκατ. Το κόστος πωληθέντων του Ομίλου παρουσίασε μείωση κατά 4,2% και διαμορφώθηκε σε ευρώ 32,3 εκατ. από ευρώ 33,7 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο, ενώ σε επίπεδο Εταιρείας μειώθηκε σε ευρώ 29,1 εκατ. από ευρώ 30,0 εκατ.
EBITDA
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέ-σεων (EBITDA) του Ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν σε ζημιές ευρώ 6,2 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 5,7 εκατ., ενώ το EBITDA της Μητρικής παρέμεινε σταθερό σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο και ανήλθε σε ζημιές ευρώ 4,9 εκατ.
Καθαρά αποτελέσματα
Τέλος, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για α’ τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε ζημιές ευρώ 12,4 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 12,0 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013, ενώ α-ντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της Μητρικής διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους ευρώ 11,3 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 11,4 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο.
Η Διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για ναυλώσεις πλοίων σε εταιρείες του εξωτερικού, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται η τελική συμφωνία για αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανει-σμού της Μητρικής. Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου τους υπόλοιπους μήνες της τρέχουσας χρήσης. Στρατηγικός στόχος της Διοίκη-σης του Ομίλου παραμένει η εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων και η βελτίωση των λειτουργικών απο-τελεσμάτων, εντείνοντας τις προσπάθειες για επιστροφή στην κερδοφορία.
-
04/10 Κ. Κυρανάκης: "Τα όποια εμπόδια είχαμε τα προηγούμενα χρόνια θα τα επιλύσουμε και το τρένο θα έρθει στην Πάτρα"
-
04/10 Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα κατά του Ισραήλ - Καταθέτουν οι συμμετέχοντες στον στολίσκο Sumud
-
04/10 ΝΑΤΟ: Ένας χρόνος Ρούτε και στο βάθος ο Τραμπ
-
04/10 Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στην "αρχική γραμμή απόσυρσης" στη Γάζα - Άμεση εκεχειρία όταν η Χαμάς πει το "ναι"
-
04/10 Ο Μακρόν έδωσε διορία "μέχρι το βράδυ της Κυριακής" στον Λεκορνί για να σχηματίσει κυβέρνηση
-
04/10 Ντόμπριντ: Ο γερμανικός στρατός θα βοηθά στην άμυνα κατά drones
-
04/10 Global Sumud: Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι ισραηλινές αρχές κακομεταχειρίστηκαν την Γκρέτα Τούνμπεργκ
-
04/10 Νετανιάχου: Ελπίζει σε επιστροφή των ομήρων "τις επόμενες ημέρες" - Η Χαμάς θα αφοπλιστεί "είτε με διπλωματία, είτε με στρατιωτικά μέσα"
-
04/10 Δεκάδες νεκροί στη Γάζα παρά το αίτημα Τραμπ για τερματισμό των ισραηλινών βομβαρδισμών
-
04/10 Χεζμπολάχ: Το Ισράηλ θα χρησιμοποιήσει το σχέδιο για τη Γάζα για να επιτύχει "άλλους σκοπούς"
-
Ευάγγ. Μαρινάκης: "Ο "σκιώδης στόλος" θα σβήσει – το LNG και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα δώσουν το προβάδισμα"
-
Πλειστηριασμοί: Τα 6 ακριβά βιομηχανικά ακίνητα που αλλάζουν χέρια
-
Ο επικεφαλής της Goldman Ντ. Σόλομον προειδοποιεί για σοβαρή πτώση της αγοράς
-
Milliyet: Η Ισπανία εγκαταλείπει τα F-35 και στρέφεται στα τουρκικά KAAN και HURJET
-
Η Σαουδική Αραβία χάνει την όρεξή της για πετρέλαιο
-
Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν;
-
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τα χειρότερα με τη Ρωσία
-
Έξυπνες θυρίδες: Οι κορυφαίοι παίκτες αυξάνουν δίκτυο και παρουσία για να κερδίσουν τη μάχη της αγοράς
-
Ανακοίνωση ΝΔ: Ερωτήματα περί της εμπλοκής στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
-
Περιορισμένα πλήγματα στη Γάζα, παρά το γενικό πάγωμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Ισραήλ
-
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τα χειρότερα με τη Ρωσία (28)
-
Τέμπη: To βλέμμα του Ρούτσι δεν θα μας αφήσει να ξεχάσουμε (20)
-
Αβραμόπουλος: "Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, δεν είναι πολιτικό ζήτημα αλλά ανθρώπινο και ηθικό (14)
-
Προ των πυλών η μάχη για τη δεξιά ψήφο (14)
-
Με καθυστέρηση δύο ωρών άνοιξε σήμερα το αεροδρόμιου του Μονάχου, λόγω υπερπτήσεων drones (10)
-
Τι πήρε ακριβώς ο Ερντογάν; (10)
-
Ασφάλειες: Mεγάλη πτώση 15% στο bankassurance (7)
-
Έξυπνες θυρίδες: Οι κορυφαίοι παίκτες αυξάνουν δίκτυο και παρουσία για να κερδίσουν τη μάχη της αγοράς (6)
-
Διώκονται για κακούργημα οι 17 Τούρκοι συλληφθέντες που έφεραν 147 πιστόλια στη χώρα (5)
-
WSJ: Η Χαμάς δίνει εσωτερική μάχη απέναντι στο ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
