Συνεχης ενημερωση
AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014
Ο Ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ανήλθε στα € 28.1 εκ. έναντι € 29 εκ. του α΄ τριμήνου 2013 παρουσιάζοντας μείωση κατά 3% η οποία οφείλεται στις μειωμένες εταιρικές μισθώσεις της μητρικής εταιρίας την εν λόγω περίοδο λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της εσωτερικής ζήτησης κατά το 2013. Αντίθετα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις παρουσίασαν αύξηση, η οποία όμως λόγω της αυξημένης εποχικότητας του συγκεκριμένου κλάδου με πιο αδύναμο το πρώτο τρίμηνο, δεν επηρέασε σημαντικά.
Οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων στο α΄ τρίμηνο 2014 περιορίστηκαν σε € 1.08 εκ. από € 4.8 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στη βελτίωση του αποτελέσματος συνέβαλαν η θετικότερη επίδραση του αποτελέσματος από τις θυγατρικές εταιρίες του εξωτερικού αλλά και η απουσία της περσινής επιβάρυνσης από την αύξηση της υποχρέωσης αναβαλλόμενου φόρου. Η βελτίωση του αποτελέσματος ήρθε παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα περίοδος εμφανίζει αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος κατά € 1.3 εκ. έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Tα Ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €11.9 εκ. παραμένοντας περίπου στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου κατά την 31.03.2014 διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα ανήλθαν στο ποσό των € 58 εκ. ενώ παράλληλα μειώθηκε ο συνολικός δανεισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις σε αγορές αυτοκινήτων μόνο το α΄ τρίμηνο 2014 έφτασαν τα €19.8 εκ. έναντι €11.2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η εταιρία δραστηριοποιείται και σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο. Να σημειωθεί ότι για το πρώτο 3μηνο 2014 ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιριών στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει το 24.7% του συνολικού τζίρου του Ομίλου.
Κατά την εκτίμηση της εταιρίας στο 2014 αναμένεται έντονα αυξητική τάση στις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις κατά το εξάμηνο Μαΐου-Οκτωβρίου λόγω της σημαντικής ενδυνάμωσης των τουριστικών αφίξεων που ήδη έχει διαφανεί αλλά και των αυξημένων προ κρατήσεων για ενοικιάσεις. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι από τον Απρίλιο 2014, η Εταιρία εκπροσωπεί πλέον τα εμπορικά σήματα Thrifty και Dollar μετά την εξαγορά τους από την Hertz Int. διεθνώς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στην αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων μέσω παρουσίας σε περισσότερα κανάλια διανομής. Παράλληλα οι εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις εμφανίζουν πλέον σταθεροποίηση μετά από πέντε χρόνια κάμψης.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (16)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
