Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με τη διάταξη 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της SPIDER ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε. με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης του Χ.Α., κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.
Η αρνητική κατάσταση της SPIDER οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τόσο του Ομίλου όσο και της Εταιρείας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών ζημιών και προβλημάτων ρευστότητας, τόσο στην Εταιρεία όσο και στον Όμιλο κατ΄ επέκταση.
Η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την εξασφάλιση της οικονομικής ενίσχυσης της Εταιρείας και της αναγκαίας ρευστότητας, έτσι ώστε να συνεχίζει αδιάλειπτα την παραγωγική της δραστηριότητα.
Η προσπάθεια ενίσχυσης της Εταιρείας έχει ήδη αρχίσει από τον Σεπτέμβριο 2012 με επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο εκπονήθηκε από τη Διοίκηση της Εταιρείας και το οποίο είχε ως σκοπό την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και την αναχρηματοδότησης της. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών της Διοίκησης ήταν η υπογραφή κατά τις 27.05.2013 συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας (stand still agreement), συνολικού ποσού € 4.437 χιλ, μεταξύ της Εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών. Το ποσό αυτό που έλαβε η Εταιρεία χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη υποχρεώσεων της και την τόνωση της ρευστότητάς της. Μετά την υλοποίηση της συμφωνίας συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας (stand still agreement), η Εταιρεία αιτήθηκε την ανακύκλωση του ανωτέρω ποσού για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της και με την έγκριση των πιστωτριών τραπεζών, εξασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα για τη λειτουργία της.
Αν και μέσα στο γενικότερο οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπάρξουν αξιόπιστες προβλέψεις, η Εταιρεία ευελπιστεί ότι μέσω της τόνωσης της ρευστότητάς της, τη ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού με ανακεφαλαιοποίηση τόκων και περίοδο χάριτος, τον αυστηρό και διαρκή έλεγχο στα κόστη συνολικά, την αύξηση του κύκλου εργασιών της, καθώς και την επιλογή προϊόντων με βελτιωμένο μικτό κέρδος, θα καταφέρει να επιτύχει την ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών της και του Ομίλου κατ΄ επέκταση.
Η Διοίκηση της Εταιρείας πιστεύει και αποδεικνύει συνεχώς, με τις επίμονες προσπάθειές της εν μέσω αντίξοων οικονομικών συγκυριών και συνθηκών, ότι η Εταιρεία μπορεί να καταστεί βιώσιμη, έτσι ώστε να έχει συνεχή παραγωγική δραστηριότητα και αδιάλειπτη λειτουργία.
-
17:21 ΧΑΛΚΟΡ: Κοινοπραξία με εταιρία από την Ταϊβάν
-
17:00 Ο Όμιλος AVAX υποστηρικτής της 9ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη
-
17:00 Πώς προετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες για αυξανόμενες κυβερνοαπειλές στον τομέα της ναυτιλίας
-
16:57 Τ. Θεοδωρικάκος: Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας
-
16:53 Σπ. Καραμπλιάνης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπεύθυνος για ελέγχους και πληρωμές
-
16:52 ΕΑΤ: Έναρξη λειτουργίας Ταμείου Μικροδανείων Ανάκαμψης από φυσικές καταστροφές για τη Θεσσαλία
-
16:48 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Γαλάζιο" πάρτι απευθείας αναθέσεων και τον λογαριασμό πληρώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι
-
16:46 Γαλλία: Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Εθνοσυνέλευση στηρίζει ψήφισμα της Λεπέν
-
16:45 Εγκύκλιος για την ανάκληση ασύλου σε δικαιούχους που ταξιδεύουν πίσω στη χώρα τους
-
16:43 Πηγές ΝΔ: Τα ΚΥΔ, "μήτρα" του προβλήματος - Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών
-
Metlen: Νέα αγορά μετοχών αξίας 1,22 εκατ. ευρώ από τον Ευ. Μυτιληναίο
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (78)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (8)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Όλα τα ονόματα (5)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ