Συνεχης ενημερωση
Ο Ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €151.4 εκ. έναντι €152 εκ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 0.4%. Η ενδυνάμωση του τουρισμού στην Ελλάδα κατά το προηγούμενο έτος είχε ως αποτέλεσμα την κάλυψη σημαντικού μέρους της κάμψης των εργασιών που οφείλονται στην εσωτερική ζήτηση.
Παρά την διατήρηση του κύκλου εργασιών στα περσινά επίπεδα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 14% συγκρινόμενα με το περσινό έτος και ανήλθαν στα €13.1 εκ. έναντι €11.5 εκ. στο 2012. Είναι αξιοσημείωτο ότι η βελτίωση αυτή επήλθε παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους χρηματοδότησης της μητρικής από €4.7 εκ. σε €7.9 εκ. η οποία οφείλεται στην λήξη παλαιότερων συμβάσεων με ευνοϊκότερους όρους.
Τα Ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €6.5 εκ. από €8.1 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μείωση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση του αναβαλλόμενου φόρου κατά €4.5 εκ. (κυρίως από αποτελέσματα προηγούμενων χρήσεων) λόγω διαφοροποίησης του φορολογικού συντελεστή.
Η εταιρία πλέον δραστηριοποιείται σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο. Να σημειωθεί ότι για το 12μηνο 2013 ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιριών στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει το 20,6% του συνολικού τζίρου του Ομίλου και τα Κέρδη προ Φόρων αυτών αποτελούν το 30% του αντίστοιχου Ενοποιημένου μεγέθους.
Tα Ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €68.7 εκ. Οι ισχυρές ταμειακές ροές επέτρεψαν επενδύσεις σε νέα αυτοκίνητα κατά €41.7 εκ. με παράλληλη μείωση του συνολικού δανεισμού του Ομίλου κατά €45.5 εκ. σε σχέση με τη χρήση 2012, διατηρώντας τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου κατά την 31.12.2013 στο ποσό των € 64.4 εκ.
Τέλος στις 02/12/2013 πραγματοποιήθηκε επιστροφή κεφαλαίου με διανομή μετρητών αναλογικά στους μετόχους συνολικού ποσού €7.8 εκ.
-
21:06 ΠΑΣΟΚ: Χρειάστηκε μισή ημέρα για να καλύψει η ΝΔ την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του Μακάριου Λαζαρίδη
-
20:59 Ιταλία: Εγκρίνει την έκδοση του Ουκρανού υπόπτου για την υπόθεση Nord Stream στη Γερμανία
-
20:52 Κρεμλίνο: Τίποτα καινούργιο στις προτάσεις για την Ουκρανία
-
20:42 Παράμειναν σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές
-
20:38 Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκοτώνουν τουλάχιστον 22 ανθρώπους
-
20:34 Πηγές ΠΑΣΟΚ: Στην εξεταστική επιτροπή ζήσαμε στιγμές τραμπουκισμού και φασισμού
-
20:31 Συρία: "Σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας" η επίσκεψη Νετανιάχου στον νότο της χώρας
-
20:28 Τραμπ για Πάουελ: "Θα ήθελα πολύ να τον απολύσω"
-
20:26 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
-
20:10 Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Σουδάν
-
POS - IRIS: Πρόστιμα έως 300.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Ανεξάρτητης Αρχής
-
Η σιωπηλή απαξίωση των διευθυντικών στελεχών άνω των 45 ετών στην ελληνική αγορά εργασίας
-
Πώς "κόκκινοι" οφειλέτες μπορούν να γλιτώσουν ποινικές διώξεις για χρέη στο Δημόσιο
-
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πότε παραδίδεται το νέο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο Κρήτης
-
Μοντέλο franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος: γιατί 4 στους 10 franchisees διευρύνουν την παρουσία τους σε πολλαπλά καταστήματα
-
Ποιοι θα πάρουν σπίτι με επιδότηση - Τα νέα κριτήρια
-
Klavdia: Κατέκτησε την 6η θέση στην Eurovision, την υψηλότερη της χώρας εδώ και 12 χρόνια
-
Απόδοση δύο εταιρικών ταχυτήτων – με κοινό θετικό πρόσημο
-
Διαδικτυακή απάτη: Πόσα χρήματα χάνουν οι Έλληνες καταναλωτές και γιατί συνεχίζουν να ψωνίζουν online
-
Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος
-
Η περιφρόνηση για τους πολίτες δεν βοηθάει (80)
-
Οξεία επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφους που έθεταν "ενοχλητικές" ερωτήσεις - "Σιωπή γουρούνα" (26)
-
Ο Τσίπρας επιμένει ότι το Δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο (23)
-
Reuters: Οι λεπτομέρειες του αμερικανικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – Παραχωρήσεις εδαφών, συρρίκνωση ουκρανικού στρατού (21)
-
Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος (19)
-
Η σιωπηλή απαξίωση των διευθυντικών στελεχών άνω των 45 ετών στην ελληνική αγορά εργασίας (18)
-
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτείται από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης (16)
-
Τουρισμός: Πληγή ή ευλογία για τη χώρα μας; (14)
-
Συναγερμός στην Πολωνία: Απογείωση μαχητικών αεροσκαφών μετά από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία (9)
-
Αντίδραση της κινεζικής πρεσβείας σε πρόσφατες δηλώσεις Γκιλφόιλ για το λιμάνι του Πειραιά (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
