Συνεχης ενημερωση
Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2006
Κυριότερα σημεία:
- Μέσα στους στόχους της διοίκησης η πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων.
- Κάλυψη του τζίρου μετά την πώληση του κλάδου των σφολιατοειδών.
- Εμφανή τα αποτελέσματα στα περιθώρια κέρδους λόγω της μετακίνησης του product mix.
- Πρώτη ενοποίηση της εταιρείας Holding που καλύπτει τον κλάδο λιανικής.
Στα 43,09 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο τέλος του εννεαμήνου του 2006 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Κατσέλη, έναντι 42,02 εκατ. εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2005, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση της τάξεως του 2,55%. Σε like-to-like επίπεδο ωστόσο, μη συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του κύκλου εργασιών του κλάδου κατεψυγμένων σφολιατοειδών στο 9Μ ΄05 (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ) το ποσοστό της αύξησης διαμορφώνεται στο 6,35%.
Στα 8,87 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου Κατσέλη στο τέλος του εννεαμήνου του 2006, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων συνδεδεμένων επιχειρήσεων, έναντι 9,19 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.
Σε like to like επίπεδο (αφαιρώντας δηλαδή από το περυσινό EBITDA το ποσό που αντιστοιχούσε στα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση του κλάδου των σφολιατοειδών) καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 48,08%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς καταγράφετε μικρή υποχώρηση της τάξεως του 3,48%.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, τα 3,2 εκατ. ευρώ one-off κέρδη, η εταιρία τείνει να τα καλύψει.
Τα έσοδα των συνδεδεμένων επιχειρήσεων στη Νιγηρία και Ρουμανία ανήλθαν σε 515,9 εκ. ευρώ από 118,9 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2005.
Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Κατσέλη στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθαν σε 5,02 εκατ. ευρώ έναντι 5,75 εκατ. ευρώ που ήταν στο ίδιο διάστημα το 2005. Η συμβολή του κλάδου σφολιατοειδών στα κέρδη του εννεαμήνου του 2005 ήταν στα 3,2 εκατ. ευρώ, άρα σε like-to-like επίπεδο καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 97,16%. Σε απόλυτους αριθμούς παρατηρείται υποχώρηση 12,66%.
Τα κέρδη μετά από φόρους στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,68 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι επιβαρημένα κατά 520 χιλ. ευρώ, ποσό που προέκυψε από τον φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2003, 2004 και 2005. Σε like-to-like επίπεδο καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 55,34%.
Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 3,69 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2006 από 4,47 εκ. το εννεάμηνο του 2005. Η αύξηση των βασικών οικονομικών μεγεθών του Ομίλου Κατσέλη συνδέεται με τους εξής παράγοντες:
- την αύξηση του χρόνου ζωής των προϊόντων,
- τη μείωση των επιστροφών,- την μετακίνηση του product mix προς τα τυποποιημένα προϊόντα,
- την πολύ καλή πορεία των θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό (Ρουμανία και Νιγηρία).
Στόχοι - Προοπτικές:
Η εκτίμηση της Διοίκησης του Ομίλου Κατσέλη είναι ότι τα αποτελέσματα βρίσκονται στην κατεύθυνση του στόχου της χρήσης του 2006, παρά το έκτακτο έξοδο που προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2003, 2004 και 2005.
Η Διοίκηση εκτιμά ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα του 2006 θα καλύψουν σχεδόν εξολοκλήρου τα one off αποτελέσματα του 2005. Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης 3.000.000 νέων μετοχών που θα διανεμηθούν σε αναλογία 1 νέα προς 6 παλαιές μετά από την κεφαλαιοποίηση φορολογημένων αποθεματικών ύψους 2.880.000 ευρώ.
Επιπλέον, έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 35 εκατ. ευρώ τα οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την: 1) αναχρηματοδότηση παλαιού ομολογιακού (ύψους 20,3 εκατ. ευρώ) 2) την κάλυψη δανεισμού 4,7 εκατ. Ευρώ για την επιδοτούμενη επένδυση συνολικού ύψους 10,5 εκατ. Ευρώ 3) ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ συνιστούν ανακυκλούμενο δάνειο και θα εκταμιευθούν μόνο στη περίπτωση που χρηματοδοτήσουν πιθανή εξαγορά ή / και επένδυση. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, συνολικά αγοράσθηκαν 900.000 μετοχές. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε road show της εταιρίας στο εξωτερικό σε ξένα θεσμικά επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
-
20:48 P. Serafin: Έμφαση στην ανταγωνιστικότητας, την ασφάλεια και την άμυνα, χωρίς να υποχωρούν οι ευρωπαϊκοί πυλώνες πολιτικών
-
20:45 Κέρδη 2% για τον χρυσό με ώθηση από Fed και Τραμπ-Σι
-
20:41 Ισραήλ: Η οικογένεια του Όφιρ Τζαρφάτι κήδευσε για τρίτη φορά τον γιο της
-
20:29 Σερβία: Στους δρόμους οι φοιτητές για την επέτειο ενός έτους από την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ
-
20:24 "Τελείωσέ τον, τι περιμένεις": Ρώσοι διοικητές βασανίζουν και εκτελούν στρατιώτες που αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία
-
20:12 Ισραήλ: Έφηβος σκοτώθηκε σε διαδήλωση υπερορθόδοξων Εβραίων
-
20:04 ΟΗΕ: 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
-
20:00 Τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια "καλοβλέπουν" τις ελληνικές εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα
-
19:57 Μέχρι 60% μέρισμα από τη Eurobank- Τι σχεδιάζει για Eurolife
-
19:56 ΟΣΠΑΠΔ: Μια δοκιμή πυρηνικών όπλων θα είναι επιβλαβής για την ειρήνη και την ασφάλεια
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (93)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (19)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (14)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ