Συνεχης ενημερωση
Προς τους μετόχους της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία» (η Εταιρία) που θα λάβει χώρα την 23.05.2013 ή σε οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση αυτής, επαναληπτική ή μετά διακοπή ή αναβολή:
κ.κ. Μέτοχοι,
Ι. Στοιχεία της Αύξησης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 25/4/2013, αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας την 23.05.2013, προκειμένου να αποφασίσει την ανάκληση της απόφασης της από 21.12.2012 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών και παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την λήψη νέας απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων άνευ ψήφου μετατρέψιμων σε κοινές μετοχών με μόνο προνόμιο την προνομιακή ικανοποίηση από το προϊόν της εκκαθαρίσεως καθώς και την κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των λοιπών μετόχων και διάθεση των εν λόγω μετοχών στον βασικό μέτοχο και μέλος ΔΣ κ. Ιωάννη Στρούτση για ποσό ύψους €6.250.000.
Συνεπώς, το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται το παραπάνω θέμα. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα αποφασιστεί κατά την Γενική Συνέλευση, όπου θα υποβληθεί έκθεση αποτίμησης από εξειδικευμένο ανεξάρτητο σύμβουλο που θα ορίσει η Εταιρία. Για το θέμα υφίσταται ειδική έκθεση με τίτλο: «ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΑΝΕΥ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ» που εξηγεί αναλυτικότερα τους λόγους που επιβάλλουν την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και εν γένει τους λόγους της παρ. 10 του άρθρου 13 του κ.ν. 2190/1920.
Προτείνεται τέλος όπως η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.
ΙΙ. Απολογισμός χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Σύμφωνα με την απόφαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών 34/5-11-1999 από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 90.000.000 δρχ με έκδοση 900.000 νέων μετοχών των 100 δρχ η κάθε μία με καταβολή μετρητών με δημόσια εγγραφή που έγινε από 2/12/1999 – 6/12/1999 με βάση τις από 13/3/1999 και 11/10/1999 αποφάσεις των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε και τη υπ’ αριθμ. 30676/5-8-1999 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αντλήθηκαν κεφάλαια 6.750.000.000 δρχ. ήτοι:
α) 90.000.000 δρχ για αύξηση κεφαλαίου, και
β) 6.660.000.000 διαφορά μετοχών υπέρ το άρτιο με δημόσια εγγραφή που έγινε τον Δεκέμβριο του 1999.
Η άντληση κεφαλαίων δηλαδή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η διαφορά υπέρ το άρτιο πιστοποιήθηκε (η καταβολή) με την από 15/12/1999 απόφαση του Δ.Σ και οι επενδύσεις έχουν ως ακολούθως:
ΙΙΙ. Πληροφορίες σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο της Εταιρίας
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας θα διατεθούν στο σύνολό τους (αφαιρουμένων όμως των εξόδων έκδοσης) για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της Εταιρίας. Η διάθεση αυτή έχει ήδη εν πολλοίς λάβει χώρα δεδομένου ότι τα κεφάλαια κατά το μεγαλύτερο μέρους τους έχουν προκαταβληθεί, τα δε νέα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης.
IV. Ανακοινώσεις βασικών μετόχων
Ο βασικός μέτοχος κ. Ιωάννης Στρούτσης, που είναι και Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε ότι έχει δεσμευθεί έναντι των πιστωτριών τραπεζών και δεσμεύεται εν προκειμένω να συμμετάσχει άμεσα και έμμεσα μέσω ελεγχόμενων από αυτόν εταιριών στην εν λόγω αύξηση καλύπτοντας το συνολό της. Επίσης, ο κ. Ιωάννης Στούτσης και η κα. Στρούτση Λυμπεροπούλου Παρασκευή, Αντιπρόεδρος ΔΣ, δηλώνουν ότι για το διάστημα 6 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης θα διατηρήσουν συνολικό ποσοστό συμμετοχής στην Εταιρία που θα είναι ανώτερο του 51%.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ιωάννης Στρούτσης έχει ήδη καταβάλλει στην Εταιρία το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω κεφαλαίων. Η από 29/7/2011 ανακοίνωση της Εταιρίας αναφέρει τα εξής: «H ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση της 10.6.2011 ο κ. Ιωάννης Στρούτσης κατέβαλε ήδη (ο ίδιος και μέσω ελεγχόμενης εταιρίας) το συνολικό ποσό των €5,5 εκ. υλοποιώντας στο ακέραιο τις σχετικές του δεσμεύσεις. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την από 16.5.2011 ανακοίνωση της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την από 18 Μαΐου 2011 Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου (του άρθρου 9 του ν. 3016/2002 και των άρθρων 4.1.4.1.1 και 4.1.4.1.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών), οι βασικοί μέτοχοι κ. Ιωάννης Στρούτσης, που είναι και Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος και η κα. Στρούτση Παρασκευή, Αντιπρόεδρος ΔΣ, είχαν δεσμευθεί στα πλαίσια και της αναχρηματοδότησης υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της Εταιρίας να συμμετάσχουν άμεσα και έμμεσα, μέσω ελεγχόμενων από αυτούς εταιριών, στην εν λόγω αύξηση με συνολικά €5,5εκ., ήτοι ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που τους αναλογεί. Η συμμετοχή τους θα λάβει χώρα με την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης που τους αναλογούν, με προεγγραφή ή/και την κάλυψη αδιάθετων μετοχών.»
Η παραπάνω αύξηση δεν ολοκληρώθηκε και το παραπάνω ποσό παραμένει στην Εταιρία ως προκαταβολή μετόχου έναντι συμμετοχής του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
E. Πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρίας
Από 1/10/2012, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α. Οι λόγοι που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή οφείλονται στο πιστοποιητικό της Ορκωτού Ελεγκτή για την ετήσια οικονομικής έκθεσης της 30/6/2012 και η οποία εξέφρασε αδυναμία έκφρασης γνώμης για τη σημείωση 17 των οικονομικών καταστάσεων που αναφερόταν στην επιβολή προστίμου του Κ.Β.Σ ύψους €79 εκ. , στις σημειώσεις 11.12.1 και 22.4 των οικονομικών καταστάσεων όπου τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου έχουν καταστεί αρνητικά και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερέβαιναν το κυκλοφορούν ενεργητικό .
Παράλληλα το Δ.Σ προτείνει , την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης η οποία αποτελεί μέτρο κατάλληλο, αναγκαίο και αναλογικά πρόσφορο, για τους εξής λόγους:
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα αποφασιστεί κατά την Γενική Συνέλευση, όπου θα υποβληθεί έκθεση αποτίμησης από εξειδικευμένο ανεξάρτητο σύμβουλο έτσι ώστε η Γενική Συνέλευση να μπορέσει να αποφασίσει για την δίκαιη και εύλογη τιμή των μετοχών αυτών.
Η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτιμάται ότι θα έκανε ιδιαίτερα διστακτικούς τους λοιπούς υφιστάμενους μετόχους ή τρίτους επενδυτές με αποτέλεσμα η όποια συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά την φάση αυτή να ήταν μηδαμινή.
Οι ταμειακές ανάγκες της Εταιρίας αλλά και η σχέση της με τις πιστώτριες τράπεζες, επιβάλλουν όπως πραγματοποιηθεί η εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το συντομότερο δυνατό.
Οι προς έκδοση προνομιούχες μετοχές: (α) εκδίδονται κατ’ αρχήν χωρίς δικαίωμα ψήφου, αναγνωριζομένου όμως του δικαιώματος του μετόχου να τις μετατρέψει σε κοινές, και (β) έχουν προνόμιο έναντι των κοινών μετοχών μόνο ως προς το προϊόν της εκκαθάρισης.
Αθήνα, 25-4-2013
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-
17:05 Ιταλία: Στην κωμόπολη Ριβάλτα τελείται η κηδεία του Τζόρτζιο Αρμάνι
-
17:03 ΓΣΕΒΕΕ, ΒΕΑ, ΕΣΑ: Για ακόμη μια χρονιά η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εκτός κυβερνητικής ατζέντας
-
16:49 Μικτή εικόνα στη Wall Street
-
16:46 Η επίθεση στην Ιερουσαλήμ πυροδοτεί νέα ένταση
-
16:43 Δίκτυο Vodafone 5G: Πιο γρήγορο, πιο ισχυρό και πιο σταθερό από ποτέ
-
16:43 Μερτς: Η Ευρώπη να αναπροσαρμόσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΗΠΑ, χωρίς ψευτονοσταλγίες
-
16:39 Ψήφος εμπιστοσύνης - Μπαϊρού: Η Γαλλία δεν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εδώ και 51 χρόνια
-
16:24 Μαρίν Λεπέν: Τον Ιανουάριο η εκδίκαση της έφεσης - Στο τραπέζι το πολιτικό της μέλλον
-
16:20 Τι συζήτησε ο Γ. Γεραπετρίτης με τον Γενικό Διευθυντή του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης
-
16:17 Snappi: Η Πρώτη Ελληνική Neobank με άδεια από την ΕΚΤ είναι εδώ
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (84)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (29)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (21)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (17)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (13)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (12)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (12)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας) (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
